• Shop
 • Blog
 • Slapen
 • Dromen

Dit is een droom website & blog voor alles wat met dromen, slapen & visioenen te maken heeft. Marjan werkt vanuit jaren ervaring met de droom en slaapwereld. 

 

Ik ben verbonden met de  droomwereld en slapenwereld! Ben jij al verbonden?.

 

 • Ik weet hoe je nu eindelijk eens een nacht goed kunt slapen.
 • Hoe je niet meer wakker wordt in het holst van de nacht.
 • Ik weet hoe je het antwoordt vind op je rare & gekke dromen & visioenen.
 • Hoe je kunt omgaan met slaapkamerangst of droomangst!
 • Ik weet hoe je droom, nachtmerries, angst en slaaptrauma's onder controle kunt krijgen!  

 

Hier vind je unieke dromen en slapenkennis dat echt niet mag missen! Zorg dat de website, coaching, blog & webshop een plek krijgt tussen je favorieten. Ik plaats regelmatig nieuwe informatie en nieuwe kennis! Kennis dat door jaren van ervaring is verkregen.     

 

De slapen en dromen website & Webshop gaat verder dan, daar waar de basis dromer en slaper stopt.  

 

 

Ik leerde dat je directe intuïtieve groei kunt ervaren door je te verbinden met je droomwereld!. En het mooie is dat je het kunt laten doorstromen zonder dat het ophoud!  Omdat je stukje bij beetje dichter bij jezelf komt. Je opent als het ware een zielsdeur die alleen in je dromen en slapenwereld te ontdekken is.  

Ontdek wie je echt bent, je diepste laagjes kennen, je al je karaktereigenschappen omarmen ( inclusief de eigenschappen die je minder aantrekkelijk vind aan jezelf. 

 

 

Wat bied ik je aan?.  Natuurlijk is dat ervaring, kennis die al 10 jaar diep geworteld is in mijn leven als coach.  

 

"Ik sta met dromen, visioenen, dagdromen op en ik ga er mee naar bed". Dromen spelen al 30 jaar en rol in leven. Je kunt het oprecht mijn levensdoel noemen.  Ik heb namelijk al vanaf mijn kleutertijd nachtmerries, slaapangst en vorige levenservaringen doormiddel van visioenen, dagdromen en (lucide)dromen.  

   

Ik ben iemand die aan verandering werkt doormiddel van zelf inzicht, zelf ontdekken, zielslaagjes ontwikkelen en vooral je eigen transformatie en je pad laten bewandelen.

Mijn eigen pad heeft namelijk ervoor gezorgd dat ik dit werk ben gaan doen, dat ik zo enthousiast ben over dromen, visioenen en dagdromen. 

Mijn vaste droom lijstjes van problemen deel ik hieronder met je, zodat je een beetje weet waar ik het over heb!  

Droomprobleem top 5 

 • Nachtmerries en trauma / vorig leven en verwerkingen
 • Remslaap niet ervaren en/of je droom niet kunnen onthouden
 • Geforceerd dromen - onkundig of ongezond (lucide) dromen
 • Invloed van sociale media / tv / telefoon 
 • Droom/ visioenen angst / herinneringen van gisteren (avond)

 

 

Slaapprobleem top 5

 • Vermoeid wakker worden
 • Niet doorslapen en Geforceerd slapen
 • Stress - Burn-out, Angst en/of trauma
 • Invloed van Kunst licht/ Computer/ TV/ Telefoon 
 • Verkeerd slapen (Rechterzijde) + Verkeerd beddengoed / slaapkamer uitdaging 

 

  

De meest gedroomde droom onderwerpen zijn!  

 • Vallen
 • Naakt, poepen en plassen 
 • Slechte Tanden, Geen Tanden, Uitvallende Tanden; 
 • Achtervolgen, Achtervolgt worden;
 • Ziek, ongezond zijn; 
 • Sterven, de dood, kerkhof, grafsteen;
 • Falen / Faalangst in een test of opdracht;
 • Te laat komen, Iets missen;
 • Verloren zijn, de weg kwijt zijn;
 • Gevangen zitten, In het gevang zitten;
 • Kapotte spullen;
 • Verlamming en Futloosheid; 
 • Auto, Bus, Trein;
 • Huis, Gebouw;  
 • Bergen, Klif en Dalen;
 • Dieren;
 • Familieleden;
 • Werk, School of sociale plekken;
 • Liefde en liefde bedrijven;
 • Water, Zwemen, Bad en Badkamer.  

 

Naast deze prachtige kennis en lijstjes waaruit je waarschijnlijk heel veel erkenning haalt, is er natuurlijk ook mijn ervaring "soms is een droom gewoon een droom".    

 

De reden dat ik hier heel veel over schrijf is dat niet alles te verklaren hoeft te zijn of zelf ik het ook noem mag zijn! Mijn ervaring leert dat je ziel niet alles wil delen - je hebt gewoon weg niet altijd de controle nodig.  "Als je het wel doet, dan zit het je zielsgroei, je menselijke leven in de weg'.  Balans vinden is de sleutel. 

  

Niet alle visioenen, dromen hoeven logische te zijn, tenminste niet op dit moment is het logisch. Op het juiste moment verschijnt de verklaring als je het nodig hebt,  ben daar maar van overtuigd. Ik heb dus zowel verklaarbare visioenen en niet verklaarbare visioenen "ik ga er niet naar opzoek".  

10 Lucide dromen Waarschuwingen

Lucide dromen is niets anders dan het verhogen van je bewust zijn!.... Het los laten van grenzen en beperkingen. Het is vrijheid, en het vergroten van je huidige kaders die je hebt opgesteld. Als je los komt van de grond, komt de ego los en verschuift naar je intuïtie, bron, je basis, je ziel, je meest pure ik.

Lees meer »

Compenserende dromen

Wist je dat er zoiets bestaat als compenserende ( fantasie) dromen een andere omschrijving is het verbeteren of verreikende dromen. Dit zijn dromen die je bewust doen worden van het feit dat... Het is dat stukje wat je in je waakbestaan mist of niet kunt oplossen.

Lees meer »

Spreek je de droomsymboliek taal?

Steeds meer mensen nemen de tijd om bewuster te leren dromen. Ondanks alles kom je toch tot rust, je hebt meer tijd om aan je zelf te werken. Buiten de grote hoeveelheid stress en problemen om wil je opzoek naar een oplossing en vooral opzoek naar inzicht.  De invloed vanuit corona zorgt ervoor dat je dieper droomt. Je remslaap lijkt op een of andere manier te vergroter of intenser te worden.

Lees meer »

De slaapfabeltjeskrant

Waarom staat goed slapen nog niet op je prioriteitenlijstje?..... Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat we echt te weinig slapen! Doctoren maken zich echt zorgen over de hoge toename van slapenloosheid, burn-out, trauma en stressslapers!

Lees meer »

Slapen maakt het verschil

Hoe zou je leven er uit zien als je goed zouden slapen?.. Stel je eens voor dat je een nacht doorslaapt, inslaapt en uitgerust wakker wordt. Goed slapen maakt echt een wereld van verschilt - het brengt je meer dan alleen een goede nachtrust.

Lees meer »

Corona versterkt nachtmerries

We leven in bizarre tijden en corona heeft niet alleen invloed op slapenloosheid die met 70% het hoogste aantal is in de geschiedenis die wij meetbaar kunnen verklaren. 

Lees meer »

Droom en Tarot

Dromen kun je naast verklaren ook via tarot inzichtelijk maken!. Je kunt het verdiepen, spiritueel laten stromen zodat je nog meer zielsgroei kunt ervaren. Het vult elkaar aan, het maakt elkaar sterker en verdiept niet alleen de de bewustwording van het feit dat je...

Lees meer »

Voorspellend dromend afsluiten

Tussen kerst en nieuwjaar maakt de ziel, je bron, je basis, je menselijk lichaam zich op voor de nieuwe energie van 2020. Als het ware ben je aan het einde van het jaar niet alleen aan het afsluiten maar ook aan het voor bereiden op dat wat komen gaat.  De kracht van droommantra's

Lees meer »

Droom angst bestaat echt!

Je kent het vast wel, gisteren een hele enge nachtmerrie gehad, onzeker ga je slapen; trek de dekens over je heen en sluit je ogen. Je gaat gespannen slapen met het inwendige gevoel als het maar niet het zelfde is als gisteren. En ja hoor de nachtmerrie lijkt nog erger dan de dag ervoor.  

Lees meer »

De kracht van droommantra's

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met  het opzeggen van droommantra's. Niet dat ik nooit een mantra gebruikte om mijn energie om hoog te krijgen en/of mindfulness alles in mijn leven te laten stromen.

Lees meer »

Mindfulness dromend niets doen

Een van de moeilijkste uitdagingen in mijn leven is het niets doen. Het klinkt raar maar ik ben een echte doorzetter, harde werker, inspiratie pusher en zelfs manifestatie gericht en altijd bezig (ik zit nooit stil) zelf niet op zondag en/of feestdagen. Ik werk met gemak van 7:00 tot 20:00 uur. Dromen die zichzelf herhalen 

Lees meer »

Slapen met de donkere dagen

Je kent het vast wel je ervaart een herfstdip/winterdepressie omdat het niet alleen koud is, langer donker is maar ook omdat je energieniveau gewoon weg anders stroomt dan tijdens het voorjaar en de zomer. Je kunt ook denken aan slechter slapen en zelfs de uitdaging ervaren om ook echt goed in slaap te komen (remslaap).  Winterslaap Moet je echt 8 uur slapen? 

Lees meer »

Schoomakend dromen

Schoonmaken en opruimen voor de ene een uitdaging voor de ander een leuke bezigheid. Ikzelf moet toegeven dat ik het een uitdaging vind. Ik bedoel hier niet mee dat ik een vies huis heb; of dat ik niets opruim en schoonmaak, maar het is gewoon weg niet helemaal mijn ding. 

Lees meer »

Droomwandelaar (Vals ontwaak)

Toen ik de titel van dit blog doorkreeg (intuïtief) had ik geen enkel idee waar het naar toe zou gaan, hoe het zou ontwikkelen. Het enige wat ik wist dat de woorden wandelaar en droom duidelijk een boodschap hebben dat ik met je wil delen.

Lees meer »

Droomstap naar verandering

Je kent het vast wel, je wilt verandering en wel nu!. Je bent opzoek naar die gouden formule of de geweldige wonder pil die in een klap alles oplost!. Dat willen we toch allemaal wel, maar zo werkt het in theorie niet. Jijzelf bent de enige die het kan veranderen en oplossen. Je bent zelf de sleutel tot transformatie. Het leuke is dat je dromen, dagdromen, visioenen en slapen de eerste stap zijn. 

Lees meer »

Schelpen ondersteunen dromen

Schelpen hebben een geweldige werking ze staan in verbinding met de baarmoeder van het leven, zintuig horen en voelen en daarnaast ook als je slaapt, droomt, mediteert, visualiseert kan de schelpen energie versterken en helen.

Lees meer »

Droomverbindingstips uit de natuur

Open je ogen, luister, kijk om je heen, ruik, voel de wind stromen voel de energie je huid aanraken en doorstromen. Het raakt je meditaties, visualisaties, affirmaties, dagdromen, visioenen, dromen enzovoorts aan vanuit je kern die weer in harmonie komen- balans vinden en helend werken.  

Lees meer »

Dankbaarheid slaap en droom tips

Dankbaarheid heeft invloed op je slapen, dromen, visioenen, dagdromen "je gelukstatus"  Wees dankbaar voor alles wat je hebt. Het klinkt lastig en het is ook moeilijk- want focussen op dat wat je niet hebt is veel gemakkelijker.  Dromen openen de deur naar groei 

Lees meer »

Slapenloosheid gestegen tot 70%

Je kunt er niet omheen, door de grote hoeveelheid stress, problemen, angsten, nachtmerries die we op ons bord krijgen nu in corona tijd. Slapenloosheid was altijd al hoog er zijn verschillende redenen voor zoals Biologische slaapproblemen.  Stress Slapen  De Beste Slaaptip Slaapgevoeligheid

Lees meer »

Eindejaar dromen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Dag 2020 en welkom 2021. Voor heel veel mensen is het een heel zwaar en lastig jaar geweest.  Op dit moment ben je aan het afronden, afsluiten van de oude energie en dit komt dan ook in je dromen naar boven. Als het ware sluit je de cyclus af, 

Lees meer »

Slaapgevoeligheid

Slaapgevoeligheid ontstaat door te veel prikkels, door stress, burn-out, trauma's enzovoorts. We hebben er allemaal wel een keer mee te maken - vooral nu tijdens de corona periode. Zijn er meer en meer mensen die niet doorslapen of in slaap kunnen komen.

Lees meer »

Conjuctie invloed dromen

 Slapenloosheid, rare dromen de laatste dagen!. Je bent niet de enige want er staat iets bijzonders te gebeuren. Morgen de 21ste van december 2020 is er een bijzondere conjuctie te ervaren. Deze conjuctie is voor het laatst 800 jaar geleden voorgekomen omdat het ook op de winterzonnewende valt. Het is een transformatie voor de komende 20 jaar die ons naar een compleet nieuwtijdperk gaat brengen. 

Lees meer »

Kerstdromen

Dit jaar 2020 is anders dan alle andere kerstdromen jaren, de invloed dit jaar lijkt dan ook groter dan ooit tevoren. Dromen rond de kerst hebben vaak een spirituelere lading. Maar over het algemeen kun je één onderwerp als veel voorkomend beschrijven.

Lees meer »

Ego en dromen

Wat je moet weten over dromen! dromen zijn namelijk een verwerking van je dagelijkse leven. Het is niets meer, het is niets minder. Dat betekend ook dat in de basis je dromen niets betekenen. Nee sorry, het betekend niets. Je kunt het zo zien je kunt de zielsinformatie gebruiken om jezelf te leren kennen en bewustwording te ervaren van het feit dat.......  

Lees meer »

Winterslaap

Is er zo iets als winterslaap of Slaap je beter in de winter?..... is een vraag die ik de laatste dagen veelvuldig krijg van mijn cliënten.  Het antwoordt hierop is als volgt.  Mensen slapen wel degelijk van nature beter in de winter.  Maar door de moderne wereld is dit eigenlijk niet meer aantoonbaar of meetbaar.

Lees meer »

Stress Slapen

Dit blogbericht is voor alle stress slapers, burn-out en slapenloosheidsmensen. Het is probleem nummer 1 van de moderne tijd - vooral in Corona tijd. Stress zorgt niet alleen voor lichamelijk en geestelijk uitdagingen, maar het werkt ook echt door terwijl je slaapt.

Lees meer »

Narcist, empathie loze dromen

We hebben er allemaal wel een keer mee te maken gehad. Mensen die geen of nauwelijks empathie, gevoel hebben of tonen. Hoe gevoelig je bent hoe gemakkelijk of eerder je hier negatieve ervaringen mee hebt - hoe meer indruk het op je maakt. 

Lees meer »

Thanksgiving dromen

Dromen rond Thanksgiving hebben niet zoveel extra energie en betekenis als bijvoorbeeld tijdens de vollemaan, Herfst Dromen Allerzielen dromen Afronden van dromenperiode Je kunt ook denken aan  WinterDromen en Dromen van het Seizoen Nieuwe Maan dromen Blauwe maan dromen Zomer dromen Voorjaar dromen

Lees meer »

Afremmen van dromen

Door het hoge stressniveau waarmee corona naar je toekomt heb je echt last van dromen, dagdromen moment die te heftig zijn. Het is gewoon niet meer te dragen; je weet niet meer hoe je in slaap moet komen.

Lees meer »

Leer jezelf te verankeren

Als je leert vertrouwen op het natuurlijke proces van ontspannen slapen dan slaap je ook rustiger. Leer jezelf  te vertrouwen en dit kun je doen door jezelf te verankeren. Je leert dus te vertrouwen op een ontspanner slaap en droom methode.

Lees meer »

Taboe dromen

We dromen allemaal; en we dromen allemaal over hele verschillende dingen; ieder mens heeft zijn eigen droomwereld. We hebben allemaal wel eens een droom gehad waarin een stukje schaamte of taboe voor komt toch!...….

Lees meer »

Burn-out dromen

Je kent het vast wel een moment in je leven dat het allemaal tegenzit, een burn-out, stress en/of misschien wel een depressie.  De invloed van stress, burn-out, depressie , dromen en visioenen is zo diep met elkaar verbonden dat het haast hand in hand met elkaar samen loopt. 

Lees meer »

Dromen Doe Je Samen

Als je droomt, slaapt, mediteert dan ben je onbewust verbonden met je diepste zelf maar ook met de diepste energetische, spirituele zielen verbinding die bestaat. De verbinding tussen moeder en kind; deze diepe verbinding is een natuurlijk en vooral spiritueel wonder. De kracht van droommantra's

Lees meer »

Omgaan met nachtmerries

We hebben ze allemaal wel eens, sommige mensen meer dan andere mensen maar je kunt je vast wel een nachtmerrie herinneren! Omdat nachtmerries zoveel impact kunnen hebben raak je vaak in paniek of maak je je zorgen over van alles en nog wat; misschien haal er allemaal dingen bij die helemaal niet belangrijk zijn. Niet vermoeid wakker doe je zo!

Lees meer »

Veertjes op je pad

Het spreekt je aan, ze liggen op je te wachten;.... Veren als je goed kijkt zie je ze overal - liggen er speciaal voor jou en kom je ze op de meest bijzondere momenten tegen. Je moet er niet naar op zoek gaan want dan vind je ze niet - maar als je goed luistert naar de signalen vanuit het universum dan vind je veertjes op je pad.

Lees meer »

7 Stappen Naar Lucide Dromen

Stel je eens voor?. Dat je de elk moment van de dag het gevoel hebt dat je in een droom leeft! Hoe zou dat zijn, wat zou je voelen en ervaren?. Innerlijke geluk, warmte, genegenheid, vrijheid etc vul zelf maar in.  10 Lucide dromen Waarschuwingen

Lees meer »

Hoe het allemaal begon blog 2

Ik was amper 25 jaar oud, zonder werk, geen huis, geen relatie en geen geld om eten te kopen. Bovenop alles wat ik had meegemaakt omdat ik door de economische crisis mijn droom, mijn hart, mijn leven was verloren; was er schaamte een diepe schaamte omdat ik echt had gefaald. Mijn droom was aan diggelen geslagen inclusief ikzelf – alsof iemand me tot op de grond had afgemaaid en ook nog eens een diepe kuil had gegraven.

Lees meer »

Droomaltaar

Speciaal voor de bewuste dromer, visioener, dagdromer of spirituele groeier zijn er DROOMALTAAR die je kunt toepassen om je verbinding met de droom en visioen wereld te vergroten. Wil je beter, anders, verdiepend, aanvullend, versterkend, vergrotend etc.

Lees meer »

Droom meditatie

Meditatie is voor mijzelf altijd een uitdaging geweest; op sommige moment ben ik er heel bewust mee bezig, andere momenten wat minder. Wil je bewust gaan dromen of visioenen ontvangen, groeien en ontwikkelen als mens dan is mediteren een must.

Lees meer »

Tijd dromen

Dagelijks kijk je op de klok, misschien wel meer keer per dag, het is een gewoonte geworden. We leven met de klok en als de klok stilstaat dan hebben we een probleem!

Lees meer »

Alle kleuren tellen mee

De regenboog staat symbool als signaal vanuit het hiernamaals, de regenboog droom, visioen geeft ons een heel erg goed gevoel. Het is zo zuiver en puur, het spreekt tot je verbeelding en laat je stralen.

Lees meer »

Elke droomdag is anders

De dag waarop je droomt heeft niet alleen een diepe droom of visioen verklaring. De energie van de dag waarop je dit ervaart vertelt je nog veel meer dan je in eerste instantie zou denken en het geeft je een verdiepende blik op de energie waarin je op dit moment zit.  Je kunt naast de droom en visioen verklaring nog meer te weten komen over jezelf en je huidige levenssituatie. Droomwandelaar

Lees meer »