• Shop
 • Blog
 • Slapen
 • Dromen

Dit is een droom website & blog voor alles wat met dromen, slapen & visioenen te maken heeft. Marjan werkt vanuit jaren ervaring met de droom en slaapwereld. 

 

Ik ben verbonden met de  droomwereld en slapenwereld! Ben jij al verbonden?.

 

 • Ik weet hoe je nu eindelijk eens een nacht goed kunt slapen.
 • Hoe je niet meer wakker wordt in het holst van de nacht.
 • Ik weet hoe je het antwoordt vind op je rare & gekke dromen & visioenen.
 • Hoe je kunt omgaan met slaapkamerangst of droomangst!
 • Ik weet hoe je droom, nachtmerries, angst en slaaptrauma's onder controle kunt krijgen!  

 

Hier vind je unieke dromen en slapenkennis dat echt niet mag missen! Zorg dat de website, coaching, blog & webshop een plek krijgt tussen je favorieten. Ik plaats regelmatig nieuwe informatie en nieuwe kennis! Kennis dat door jaren van ervaring is verkregen.     

 

De slapen en dromen website & Webshop gaat verder dan, daar waar de basis dromer en slaper stopt.  

 

 

Ik leerde dat je directe intuïtieve groei kunt ervaren door je te verbinden met je droomwereld!. En het mooie is dat je het kunt laten doorstromen zonder dat het ophoud!  Omdat je stukje bij beetje dichter bij jezelf komt. Je opent als het ware een zielsdeur die alleen in je dromen en slapenwereld te ontdekken is.  

Ontdek wie je echt bent, je diepste laagjes kennen, je al je karaktereigenschappen omarmen ( inclusief de eigenschappen die je minder aantrekkelijk vind aan jezelf. 

 

 

Wat bied ik je aan?.  Natuurlijk is dat ervaring, kennis die al 10 jaar diep geworteld is in mijn leven als coach.  

 

"Ik sta met dromen, visioenen, dagdromen op en ik ga er mee naar bed". Dromen spelen al 30 jaar en rol in leven. Je kunt het oprecht mijn levensdoel noemen.  Ik heb namelijk al vanaf mijn kleutertijd nachtmerries, slaapangst en vorige levenservaringen doormiddel van visioenen, dagdromen en (lucide)dromen.  

   

Ik ben iemand die aan verandering werkt doormiddel van zelf inzicht, zelf ontdekken, zielslaagjes ontwikkelen en vooral je eigen transformatie en je pad laten bewandelen.

Mijn eigen pad heeft namelijk ervoor gezorgd dat ik dit werk ben gaan doen, dat ik zo enthousiast ben over dromen, visioenen en dagdromen. 

Mijn vaste droom lijstjes van problemen deel ik hieronder met je, zodat je een beetje weet waar ik het over heb!  

Droomprobleem top 5 

 • Nachtmerries en trauma / vorig leven en verwerkingen
 • Remslaap niet ervaren en/of je droom niet kunnen onthouden
 • Geforceerd dromen - onkundig of ongezond (lucide) dromen
 • Invloed van sociale media / tv / telefoon 
 • Droom/ visioenen angst / herinneringen van gisteren (avond)

 

 

Slaapprobleem top 5

 • Vermoeid wakker worden
 • Niet doorslapen en Geforceerd slapen
 • Stress - Burn-out, Angst en/of trauma
 • Invloed van Kunst licht/ Computer/ TV/ Telefoon 
 • Verkeerd slapen (Rechterzijde) + Verkeerd beddengoed / slaapkamer uitdaging 

 

  

De meest gedroomde droom onderwerpen zijn!  

 • Vallen
 • Naakt, poepen en plassen 
 • Slechte Tanden, Geen Tanden, Uitvallende Tanden; 
 • Achtervolgen, Achtervolgt worden;
 • Ziek, ongezond zijn; 
 • Sterven, de dood, kerkhof, grafsteen;
 • Falen / Faalangst in een test of opdracht;
 • Te laat komen, Iets missen;
 • Verloren zijn, de weg kwijt zijn;
 • Gevangen zitten, In het gevang zitten;
 • Kapotte spullen;
 • Verlamming en Futloosheid; 
 • Auto, Bus, Trein;
 • Huis, Gebouw;  
 • Bergen, Klif en Dalen;
 • Dieren;
 • Familieleden;
 • Werk, School of sociale plekken;
 • Liefde en liefde bedrijven;
 • Water, Zwemen, Bad en Badkamer.  

 

Naast deze prachtige kennis en lijstjes waaruit je waarschijnlijk heel veel erkenning haalt, is er natuurlijk ook mijn ervaring "soms is een droom gewoon een droom".    

 

De reden dat ik hier heel veel over schrijf is dat niet alles te verklaren hoeft te zijn of zelf ik het ook noem mag zijn! Mijn ervaring leert dat je ziel niet alles wil delen - je hebt gewoon weg niet altijd de controle nodig.  "Als je het wel doet, dan zit het je zielsgroei, je menselijke leven in de weg'.  Balans vinden is de sleutel. 

  

Niet alle visioenen, dromen hoeven logische te zijn, tenminste niet op dit moment is het logisch. Op het juiste moment verschijnt de verklaring als je het nodig hebt,  ben daar maar van overtuigd. Ik heb dus zowel verklaarbare visioenen en niet verklaarbare visioenen "ik ga er niet naar opzoek".  

Vollemaan van de langste nacht dromen

18 Januari 2022 valt de vollemaan van de langste nacht, waarin het item chaos naar vorenkomt. Met andere woorden orde scheppen in dat wat niet meer in je leven behoort te zijn, opruimen, schoonmaken. Een aanvulling hierop is het thema "Voelen, Emoties, Relaties" en eigenwaarde.  Het is een moment waarop je heel veel donkere dromen kunt ervaren, de innerlijke conflicten komen via de dromenwereld naar boven. Het bijzondere vollemaan het namelijk de eerste vollemaan van het jaar en het valt in kreeft.

Lees meer »

Bewezen slapen doe je op je linkerzijde

Het is bewezen, tenminste het is vanuit het oogpunt oosterse geneeskunde "filosofie", echt moet slapen op de linkerzijde (linkerkant van het lichaam). Er zijn hier een aantal redenen voor en dat is niet alleen een kwestie van geloven dat het beter voor je is. Lichamelijk zit je namelijk aan de linkerzijde anders in elkaar dan aan de rechterzijde, waardoor slapen op je linkerzijde iets is wat voor je gezondheid beter is.  

Lees meer »

Het vollemaan effect wordt steeds duidelijker!

Je kent het vast wel, je hebt alweer slecht geslapen, collega heeft ook slecht geslapen. Je kinderen hebben de gehele nacht gespookt, je huisdier die heel actief is en je wakkerhoud enzovoorts. Maar op één of andere manier lijkt het steeds weer op hetzelfde moment te zijn - alleen dan verschuift het steeds weer een maand! Met andere woorden het is een soort terugkerend patroon dat steeds je nachtrust verstoort. 

Lees meer »

Dromen laten stromen

Dromen zijn energie, dromen zijn een weerspiegeling van je dagelijkse leven, van je eigen trilling - de manier waarop je in het leven staat en hoe je met dingen of situaties omgaat. Het is net als het leven zelf, het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt - is vandaag je glas half vol of halfleeg.

Lees meer »

Vuur dromen Alchemie

Wat zijn Vuur dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de krachtige passie vuur energie, het element vuur. Vuur dromen staan in verbinding met je hart, je krach, power en pure passie. Het innerlijke vuurtje, maar ook je donkere levens lage en innerlijke demonen zijn verbonden met vuur dromen.

Lees meer »

Het nummer 1 slaapadvies van de expert

Het nummer 1 slaapadvies van de experts is heel simpel! "Doorbreek je vastgeroeste dagelijkse patronen", Het klinkt misschien heel simpel en het is gemakkelijke gezegd dan gedaan, maar het is echt waar. De automatische dingen kunnen ervoor zorgen dat je slecht slaapt en het is daarnaast het meest voorkomend.

Lees meer »

Lucht dromen Alchemie 

Wat zijn Lucht dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de krachtige stroming, beweging Lucht energie, het element lucht. Lucht dromen zijn het meest zichtbaar, het meest tastbaar en voor de meeste mensen heeft het de meeste erkenningspunten. Omdat we met lucht veel bewuster bezig zijn en veel meer verbonden zijn - al is dit natuurlijk een gevoel kwestie en niet iets wat onze ziel ervaart.

Lees meer »

Lucide dromen tips en tops

Lucide dromen wie wil dat nu niet, het is trendy en het is een topic die heel veel mensen het liefst snel onder de knie willen hebben. Maar in veel gevallen is dit niet het geval, sterker nog lucide dromen is een proces, het is een bewustwording, het is oefenen, leren en studeren. Dromend vallen en opstaan, nog een keer proberen en meestal gaat er jaren overheen voordat je het echt "Meester of zelfstandig lucide dromer" kunt noemen. 

Lees meer »

15 Easy, beter slapen tips!

Je kent het vast wel, de stelling je moet 8 uur slapen! Nope, Nee, Nada, Noppes dit is niet waar, dit is kennis uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Je kunt namelijk gemakkelijk 5 uur slapen en overdag heel goed in je vel zitten. Je kunt ook 8 uur slapen en heel slecht in je vel zitten met als gevolg overdag heel moe zijn.

Lees meer »

Aarde dromen Alchemie 

Wat zijn aarde dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de aarde energie, het element aarde. Wat zijn Aarde dromen? Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de beschermende aarde energie. Aarde dromen hebben dus een groen / bruine, diep (aarde) rood energie en bruine trilling en/of zelfs bewust waarneembaar bruine of groenachtige kleuring, diep (aarde) rood tijdens het dromen of visioenen. 

Lees meer »

In 11 stappen omgaan met nachtmerries!

We hebben ze allemaal wel eens, sommige mensen meer dan andere mensen maar je kunt je vast wel een nachtmerrie herinneren! Omdat nachtmerries zoveel impact kunnen hebben raak je vaak in paniek of maak je je zorgen over van alles en nog wat; misschien haal er allemaal dingen bij die helemaal niet belangrijk zijn. 

Lees meer »

Vorige levens dromen

Je onderbewuste (Ziel) heeft je veel te vertellen, niet alleen de levenslessen van dit leven zijn een onderdeel van je leven, de kennis, wijsheid, ervaringen uit vorige levens hebben invloed op je levenslessen en zielsopdracht. De manier waarop je reageert is ook verbonden met de levenservaringen die je ooit al hebt gehad.

Lees meer »

Voorspellend dromend afsluiten

Tussen kerst en nieuwjaar maakt de ziel, je bron, je basis, je menselijk lichaam zich op voor de nieuwe energie van 2020. Als het ware ben je aan het einde van het jaar niet alleen aan het afsluiten maar ook aan het voor bereiden op dat wat komen gaat.  De kracht van droommantra's

Lees meer »

Droom angst bestaat echt!

Je kent het vast wel, gisteren een hele enge nachtmerrie gehad, onzeker ga je slapen; trek de dekens over je heen en sluit je ogen. Je gaat gespannen slapen met het inwendige gevoel als het maar niet het zelfde is als gisteren. En ja hoor de nachtmerrie lijkt nog erger dan de dag ervoor.  

Lees meer »

De kracht van droommantra's

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met  het opzeggen van droommantra's. Niet dat ik nooit een mantra gebruikte om mijn energie om hoog te krijgen en/of mindfulness alles in mijn leven te laten stromen.

Lees meer »

Mindfulness dromend niets doen

Een van de moeilijkste uitdagingen in mijn leven is het niets doen. Het klinkt raar maar ik ben een echte doorzetter, harde werker, inspiratie pusher en zelfs manifestatie gericht en altijd bezig (ik zit nooit stil) zelf niet op zondag en/of feestdagen. Ik werk met gemak van 7:00 tot 20:00 uur. Dromen die zichzelf herhalen 

Lees meer »

Slapen met de donkere dagen

Je kent het vast wel je ervaart een herfstdip/winterdepressie omdat het niet alleen koud is, langer donker is maar ook omdat je energieniveau gewoon weg anders stroomt dan tijdens het voorjaar en de zomer. Je kunt ook denken aan slechter slapen en zelfs de uitdaging ervaren om ook echt goed in slaap te komen (remslaap).  Winterslaap Moet je echt 8 uur slapen? 

Lees meer »

Schoomakend dromen

Schoonmaken en opruimen voor de ene een uitdaging voor de ander een leuke bezigheid. Ikzelf moet toegeven dat ik het een uitdaging vind. Ik bedoel hier niet mee dat ik een vies huis heb; of dat ik niets opruim en schoonmaak, maar het is gewoon weg niet helemaal mijn ding. 

Lees meer »

Droomwandelaar (Vals ontwaak)

Toen ik de titel van dit blog doorkreeg (intuïtief) had ik geen enkel idee waar het naar toe zou gaan, hoe het zou ontwikkelen. Het enige wat ik wist dat de woorden wandelaar en droom duidelijk een boodschap hebben dat ik met je wil delen.

Lees meer »

Droomstap naar verandering

Je kent het vast wel, je wilt verandering en wel nu!. Je bent opzoek naar die gouden formule of de geweldige wonder pil die in een klap alles oplost!. Dat willen we toch allemaal wel, maar zo werkt het in theorie niet. Jijzelf bent de enige die het kan veranderen en oplossen. Je bent zelf de sleutel tot transformatie. Het leuke is dat je dromen, dagdromen, visioenen en slapen de eerste stap zijn. 

Lees meer »

Schelpen ondersteunen dromen

Schelpen hebben een geweldige werking ze staan in verbinding met de baarmoeder van het leven, zintuig horen en voelen en daarnaast ook als je slaapt, droomt, mediteert, visualiseert kan de schelpen energie versterken en helen.

Lees meer »

Droomverbindingstips uit de natuur

Open je ogen, luister, kijk om je heen, ruik, voel de wind stromen voel de energie je huid aanraken en doorstromen. Het raakt je meditaties, visualisaties, affirmaties, dagdromen, visioenen, dromen enzovoorts aan vanuit je kern die weer in harmonie komen- balans vinden en helend werken.  

Lees meer »

Dankbaarheid slaap en droom tips

Dankbaarheid heeft invloed op je slapen, dromen, visioenen, dagdromen "je gelukstatus"  Wees dankbaar voor alles wat je hebt. Het klinkt lastig en het is ook moeilijk- want focussen op dat wat je niet hebt is veel gemakkelijker.  Dromen openen de deur naar groei 

Lees meer »

Slapenloosheid gestegen tot 70%

Je kunt er niet omheen, door de grote hoeveelheid stress, problemen, angsten, nachtmerries die we op ons bord krijgen nu in corona tijd. Slapenloosheid was altijd al hoog er zijn verschillende redenen voor zoals Biologische slaapproblemen.  Stress Slapen  De Beste Slaaptip Slaapgevoeligheid

Lees meer »

Eindejaar dromen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Dag 2020 en welkom 2021. Voor heel veel mensen is het een heel zwaar en lastig jaar geweest.  Op dit moment ben je aan het afronden, afsluiten van de oude energie en dit komt dan ook in je dromen naar boven. Als het ware sluit je de cyclus af, 

Lees meer »

Slaapgevoeligheid

Slaapgevoeligheid ontstaat door te veel prikkels, door stress, burn-out, trauma's enzovoorts. We hebben er allemaal wel een keer mee te maken - vooral nu tijdens de corona periode. Zijn er meer en meer mensen die niet doorslapen of in slaap kunnen komen.

Lees meer »

Conjuctie invloed dromen

 Slapenloosheid, rare dromen de laatste dagen!. Je bent niet de enige want er staat iets bijzonders te gebeuren. Morgen de 21ste van december 2020 is er een bijzondere conjuctie te ervaren. Deze conjuctie is voor het laatst 800 jaar geleden voorgekomen omdat het ook op de winterzonnewende valt. Het is een transformatie voor de komende 20 jaar die ons naar een compleet nieuwtijdperk gaat brengen. 

Lees meer »

Kerstdromen

Dit jaar 2020 is anders dan alle andere kerstdromen jaren, de invloed dit jaar lijkt dan ook groter dan ooit tevoren. Dromen rond de kerst hebben vaak een spirituelere lading. Maar over het algemeen kun je één onderwerp als veel voorkomend beschrijven.

Lees meer »

Ego en dromen

Wat je moet weten over dromen! dromen zijn namelijk een verwerking van je dagelijkse leven. Het is niets meer, het is niets minder. Dat betekend ook dat in de basis je dromen niets betekenen. Nee sorry, het betekend niets. Je kunt het zo zien je kunt de zielsinformatie gebruiken om jezelf te leren kennen en bewustwording te ervaren van het feit dat.......  

Lees meer »

Winterslaap

Is er zo iets als winterslaap of Slaap je beter in de winter?..... is een vraag die ik de laatste dagen veelvuldig krijg van mijn cliënten.  Het antwoordt hierop is als volgt.  Mensen slapen wel degelijk van nature beter in de winter.  Maar door de moderne wereld is dit eigenlijk niet meer aantoonbaar of meetbaar.

Lees meer »

Stress Slapen

Dit blogbericht is voor alle stress slapers, burn-out en slapenloosheidsmensen. Het is probleem nummer 1 van de moderne tijd - vooral in Corona tijd. Stress zorgt niet alleen voor lichamelijk en geestelijk uitdagingen, maar het werkt ook echt door terwijl je slaapt.

Lees meer »

Narcist, empathie loze dromen

We hebben er allemaal wel een keer mee te maken gehad. Mensen die geen of nauwelijks empathie, gevoel hebben of tonen. Hoe gevoelig je bent hoe gemakkelijk of eerder je hier negatieve ervaringen mee hebt - hoe meer indruk het op je maakt. 

Lees meer »

Thanksgiving dromen

Dromen rond Thanksgiving hebben niet zoveel extra energie en betekenis als bijvoorbeeld tijdens de vollemaan, Herfst Dromen Allerzielen dromen Afronden van dromenperiode Je kunt ook denken aan  WinterDromen en Dromen van het Seizoen Nieuwe Maan dromen Blauwe maan dromen Zomer dromen Voorjaar dromen

Lees meer »

Afremmen van dromen

Door het hoge stressniveau waarmee corona naar je toekomt heb je echt last van dromen, dagdromen moment die te heftig zijn. Het is gewoon niet meer te dragen; je weet niet meer hoe je in slaap moet komen.

Lees meer »

Leer jezelf te verankeren

Als je leert vertrouwen op het natuurlijke proces van ontspannen slapen dan slaap je ook rustiger. Leer jezelf  te vertrouwen en dit kun je doen door jezelf te verankeren. Je leert dus te vertrouwen op een ontspanner slaap en droom methode.

Lees meer »

Oma's slaapmutsje

Je kent het vast wel, de oude remedie Slaapmutje en dan bedoel ik niet de "voor het slapen gaan nog een groot glas sterke drank"... Dit blog gaat niet over het slaapmutjes iets te diep in het glaasje kijken. Het kan ook heel effectief zijn; want je slaapt als een roosje toch?.

Lees meer »

Valentijntje droomt

Binnenkort staat Valentijn weer voor de deur en dan maakt het niet uit of je singel bent, gelukkig getrouwd of gescheiden- in een nieuwe relatie zit, net aan het daten bent of al jaren weduwe of weduwnaar. De invloed van buitenaf heeft een directe invloed op je dromen en visioenen. Hartgericht dromen  Partner en relatiedromen

Lees meer »

Tweelingzielen dromen

Je kent de woorden vast wel!;.... tweelingzielen, zielsmaatjes, zielsgroep. Zo niet dan heb je vast wel eens een moment in je leven gehad waarin je iemand hebt ontmoet die zonder woorden of diepe kennis making direct een zielsverbinding met je aanging!.  Dit hoeft niet alleen op liefdes gebied te zijn; maar kan ook zakelijk of vriendschappelijk.

Lees meer »

Mens zijn

Een van de nieuwere trends in spiritland is volledige leven vanuit liefde, zie het door de ogen van liefde, liefde voor jezelf en liefde voor je omgeving ongeacht welke situatie dan ook.

Lees meer »

Hoe het allemaal begon Blog 1

Mensen vragen me regelmatig hoe en waarom ben je begonnen met Dromen & Visioenen?..... Dan vertel ik ze het bijzondere verhaal achter de grote website, blog en het boek met meer dan 18K aan bezoekers per Maand, 5,2 K Wekelijks en een Dagelijks bereik tussen de 750 en 1000 in Nederland en België en het groeit nog steeds...…  

Lees meer »

Waar verleden, toekomst elkaar raken

Huisdeuren, schuurdeuren, poorten groot en klein, je hebt ze vast wel eens gezien in je droom of visioenen. Wat heeft de deur gedaan en wat zal de deur nog gaan doen?. Vaak roept deze droom of visioen een andere boodschap op dan dat de deur of poort je te vertellen heeft. Hoe kan het dan toch zijn dat deuren, poorten ons het gevoel geven van tegenwerking, stilstand, angst, verdriet, los laten etc.

Lees meer »

Rode Draad Droom

Je kent het vast wel, je droomt al meerdere dagen achter elkaar, je droomt vaker over één onderwerp maar toch voelen de dromen anders aan, of loopt het anders af. Is het nu een signaal, is het nu de rode droom draad die hier spreekt of is het toeval?.

Lees meer »

Vision Board

Je kent het wel, je maakt elk jaar weer grote plannen, goede voornemens!... maar op een of andere manier kom je er maar niet aan toe. Misschien begin je er wel aan maar op één of andere manier komt het niet van de grond, gaat het niet snel genoeg en schuiven je dromen, wensen, doelen op de " ik begin er morgen aan" plank. De droomkamer 

Lees meer »

Nieuwe droomkansen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en misschien heb je het al wel gemerkt de intensieve dromen en visioenen en dagdromen van de afgelopen dagen nemen af; als dit nog niet is gebeurt wees dan niet ongerust- want het gaat echt komen!... de intensieve tijd gaat voorbij.  Droomboom DNA 

Lees meer »

Van overleven naar leven

De spirituele wereld heeft mijn leven veranderd – ik ben van overleven naar leven gegaan. Jawel nu ik een zeer diepe magische verbinding heb met mijn gidsen leef ik puur vanuit mijn ik! “ik leef en geniet van elk moment”. 

Lees meer »

Hallo Spreek ik met Kerststress

Je herkent het vast wel, je hebt de laatste tijd vlak voor de kerstdagen hard gewerkt, veel stress ervaren; druk, druk, druk en dan heb vrij en dan blijkt dat je veel intensiever droomt, dagdromen ervaart en/of visioenen hebt dan ooit te voren. Heel vervelend net op het moment dat je tot rust wil komen; lukt het niet.   

Lees meer »

Pure zichtbaarheid

Je kent het vast wel dromen of visioenen waarin je jezelf ziet staan, puur zoals je bent. Confronterend zonder kleding, "je naakte ik" Puur zoals je hoort te zijn. Vaak roepen deze dromen een heel ander gevoel op dan de werkelijk boodschap die er achter zit. Hoe kan het toch zo zijn dat we onze naakte "droom ik" .

Lees meer »