• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Welkom in je droomhuis

Welkom in je droomhuis

Gepubliceerd op 19 maart 2019 om 13:39

Wist je dat je minimaal 1 keer per week over een huis, appartement, woning, flat enzovoorts droomt!... We dromen en visioenen heel veel over huizen omdat het je hart en je basis weerspiegeld. Een huis spreekt je als het ware heel direct en persoonlijk aan; het huis weerspiegeld wie je diep van binnen echt bent, wie je was en waar je op dit moment staat in het leven.

Het is je ongerepte en pure ik, geen maskers op maar je meest pure persoon. 

Je kunt het zo zien, het huis dat ben jijzelf en elke kamer, elke deur is dan ook als het ware je hart - in het huis vind je je innerlijke demonen, je verborgen gebreken en je oude patronen en natuurlijk dat wat je graag wilt zijn.  Droom angst bestaat echt! 

 

Een leuk weetje is dat je tijdens de vollemaan vaker over huizen droomt dan anders.

 

Elke kamer reflecteert je gevoel, hoe je in het leven staat ( je hartkamers). De gang, overloop of hal vertellen je dat je het gevoel hebt dat je in een bepaalde situatie een richting uit moet. Wie je bent en wat je wilt ( Je Diepste Verlangens) komen altijd naar voren als je over een huis droomt of visioent. Vergeet niet dat dromen of visioenen over huizen ook beangstigend kunnen zijn; nachtmerries ontstaan ook vaak door huizendromen en visioenen. Droom cadeau uitpakken 

 

Hoe donkerde de kast is, hoe hoger de trap, de stoffige zolder; zijn zondermeer top 10 angstige dromen en visioenen.  Maar je kunt ook denken aan een oude spirit, oude energie die de droom of visioen oproept. Je voelt de innerlijke angsten die diep verborgen zitten onder de vloer van het huis of als een lijk in een kast verborgen in je hart nog altijd je aandacht probeert te vestigen. 

Dus dromen en visioenen over huizen zijn niet altijd leuk, maar over het algemeen kun je zeggen dat dromen of visioenen over huizen een uitdaging zijn om je diepste ik eens goed te leren kennen.  Slaapgevoeligheid 

 

 

Ga je verhuizen of wil je verhuizen dan is de kans groot dat je nog meer droomt of visioent over huizen  

 

 

Open de donkere kast, bezoek je vervallen zolder, of doe de piepende deur eens open..... Kom je innerlijke angsten eens onder ogen en je gaat zien dat je nachtmerries over huizen enzovoorts een stuk minder worden. 

En dan hebben we het nog niet gehad over je ouderlijkhuis, of het huis van je grootouders die weerspiegelen niet alleen je hart, je basis maar ook je karma, familiegeschiedenis, emoties en gevoelens die generaties zijn verzameld. Maar ook je innerlijke kind, je onschuld, moedergevoelens, warmte en genegenheid, familie enzovoorts. 

Als je iets over jezelf wilt weten of over je verleden ga dan op zoek in de huizen van je voorouders.  Droom Yoga 

 

 

Koester je huizen dromen en visioenen ze vertellen heel veel over jezelf en wat je allemaal bent, wilt zijn, wat je wilt, je levensdoel, je levenslessen - het is 100% ikzelf, in elke hoek van de kamer vind je jezelf, in alle scheuren in de muren vind je eigen ( levens-scheuren)  problemen en obstakels, je emoties en je gevoelens. 

 

Dromen of visioenen over een caravan, tent, trailer, vouwwagen vertellen je het zelfde als een huis alleen weerspiegelen ze je hart die onderweg is op het levensweg.    Tijd dromen 

Dromen of visioenen over huizen hebben de volgende betekenis. 

 

Dromen of visioenen over het huis vertellen je over een project, de spiegeling van je ware ik, het hart, je eigen zelf, je geest en ziel en je karaktereigenschappen, de verschillende kamers zijn dan ook de aspecten van je geestelijke toestand, je ziel en je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dat het huis je verleden, je heden en je toekomst weerspiegeld; het vertegenwoordigd je hart en hoe je in de situatie waarin je zit staat- hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je jezelf profileert.

Jij bent als het ware je huis, je spiegeld alles op je huis, dus als dit op (on) bewust niveau negatief is dan ervaar je dit ook negatief, is het positief dan voelt de droom of visioen ook anders aan.  Conjuctie invloed dromen

 

 

Dromen en visioenen over een huis dat helemaal leeg is duidt op een zeker gevoel van onzekerheid, twijfels en laster; je bent alles waar je aan vast hield verloren. Het opruimen van je huis in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je je hart aan het opruimen bent, geestelijke rust aan het scheppen bent. Je bent je verleden aan het verwerken en met zelfverwezenlijking of zelfverbetering laat je de oude gewoontes los, je bent klaar voor nieuwe dingen. Eindejaar dromen 

 

Dromen of visioenen over een bewegend huis vertellen je dat je een fase van geestelijke, emotionele, lichamelijke en financiële verandering doormaakt. Dit kunnen zowel positieve als negatieve veranderingen zijn.

 

Dromen of visioenen over een kapot of beschadigd huis vertellen je dat je je aangevallen voelt, emotioneel het niet meer aankunt, geestelijke tegenslag, misschien een verbroken relatie, vriendschap, of een overleden geliefde. Een andere uitleg is dat je misschien karaktereigenschappen, emoties, angsten hebt verstopt en nu komen deze toch weer naar boven, je moet dit overwinnen en loslaten.

 

Een vervallen of oud huis in je droom of visioen vertelt je dat je een oude en misschien toch wat versleten reactie of denkwijze hebt. Een andere uitleg is dat je nog sterk de behoefte voelt om terug te denken aan het verleden, dat wat was maar nu niet meer relevant is; het wordt tijd dat je meegaat met de tijd, en je klaarmaakt voor het heden. Winterslaap 

 

Het bouwen van een huis, of een nieuw huis vertelt je over nieuwe gedachtes, nieuwe energie, en vooral nieuwe kansen vinden, je hebt je ware hart gevonden en gaat daar nu naar handelen zodat er veel voorspoed in je leven kan komen.

 

Als je droomt of een visioen hebt dat je een huurder bent, vertelt dit over je een gebrek aan verantwoordelijkheid voor de manier waarop je leeft en je gedraagt in je leven. Een droom of visioen waarin je de verhuurder bent en een huurder hebt, vertelt je dat je klaar bent voor een echte relatie. Een alternatieve uitleg is dat je inzichten en creativiteit vanuit je hart moet gebruiken in je leven. Dan ga je van je doen spreken, mits het over iets gaat wat je echt na aan je hart ligt.

 

Dromen of visioenen over een aanbouw aan je huis, vertelt je dat je hart, je ware zelf, aan het vergroten is. Je hebt een nieuwe visie of nieuw inzicht, opent je hart voor nieuwe mensen, kansen en verschillende mogelijkheden. Een andere uitleg is het financieel wat breder hebben. Biologische slaapproblemen 

 

De grootte van de aanbouw bepaalt dan ook de mate van de groei, de kansen, behoeftes en mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat je graag een gezinsuitbreiding wilt, dit kan betrekking hebben op dieren, kinderen, vriendschappen, of een relatie.
Is de aanbouw zeer mooi gemaakt in je droom of visioen, dan vertelt je dat, dat die lang verwachte meevaller, wens, droom, uitbreiding eraan zit te komen. Dromen worden misschien wel werkelijkheid; je hart is klaar om nieuwe dingen en mogelijkheden toe te laten in je leven.

 

Maar als de aanbouw in je droom of visioen vol gaten en problemen zit, dan vertelt het je, dat er toch nog eerst een paar hobbels genomen moeten worden voordat je dromen, wensen, ideeën en behoeftes waar kunnen worden. Een andere uitleg is dat je een aantal mogelijkheden zelf moet onderzoeken voordat je verder gaat met het uitbreiden; je moet een bewuste keuze maken. Liefdes dromen 

 

Ben je de aanbouw nog maar net aan het opbouwen in je droom of visioen, dan betekent dat het begin van een nieuwe situatie in je leven. De obstakels moeten nog worden overwonnen, je moet leren, studeren, je informeren of hulp vragen. De plannen, wensen, ideeën en mogelijkheden zijn er en kunnen succesvol zijn, als je er voldoende aandacht aan besteedt.

 

Stort tijdens het bouwen de aanbouw in elkaar dan betekent dat, het niet overwinnen van obstakels, problemen, moeilijkheden en tegenslag. Maar ook het niet voldoende aandacht schenken aan je ware zelf, je hart, je wensen, dromen, mogelijkheden en kansen die je hebt gekregen. Je kunt beter stoppen en het proberen te overzien, want als je zo doorgaat kun je wel eens op problemen stuiten. Een andere uitleg is dat je een deel van je hart, je ware zelf bent verloren; je bent heel erg gekwetst. Droom Vogelvlucht 

 

Dromen of visioenen over een appartement, flat, studio, kot, kamer gaan over je ware hart; hoe groter je huis hoe groter je hart is. De kamers vertegenwoordigen dan ook de hartkamers van het leven.

 

Wanneer je droomt of een visioen ziet over een groot, weelderig appartement, kot, kamer, flat, studio gaat dit over uitbreiding van je hart, het toelaten van nieuwe mensen maar ook over inkomen of een verbetering in je familieleven. Een andere uitleg is een promotie in het zakenleven die je levenswijze verandert.

 

Een droom of visioen over een rommelig appartement, flat, kot, studio vertelt je over onrust in je hart, je hebt geen controle over de situatie en je leven. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt door de bomen het bos niet meer te zien, je ware zelf bent verloren, het is dus tijd om op te ruimen en orde te scheppen.

 

Dromen of visioenen over het balkon aan je appartement, kamer, kot, studio, flat vertellen over de overgang tussen je hart en iets nieuws dat je wilt toelaten in je leven. Een andere uitleg is twijfel, keuzes en dat wat net niet compleet is. 

 

Dromen of een visioen over een gang, overloop of hal vertellen je dat je het gevoel hebt dat je in een bepaalde situatie een richting uit moet die je een benauwend gevoel geeft. Een andere uitleg is dat de gang, overloop of hal staat voor de mogelijkheden tot het openen van deuren en oplossingen van het hart. Een alternatieve uitleg is dat een gang, overloop of hal staat voor de hartkamers uit het heden, verleden en de toekomst. Maar het belangrijkste is dat de gang staat voor nog niet klaar zijn voor de veranderingen van je hart. Je onderbewuste helpt je de juiste weg te vinden naar openheid, gevoel, vertrouwen, rust en overeenkomst, en je wensen in je leven. Vorige levens droomangst 

  

 

Dromen of visioenen over een camper, trailer duiden op voorzichtige emotionele, innerlijke vooruitgang in een situatie of op het levenspad dat je wilt begaan, het gaat allemaal wel traag, maar gestaagd en met zekerheid. Een andere uitleg is dat je ook veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden; de niet verwerkte problemen, angsten, obstakels sleep je steeds weer met je mee.

 

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een camper, trailer leeft, vertelt dit je dat je vooruitgang wilt maken met betrekking tot je hart, je ware zelf, je moederlijke en verzorgende kant. De camper, trailer vertelt je ook dat je veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden, zoals niet verwerkte problemen, angsten en obstakels. Ook kun je blijven vasthouden aan een bestaande situatie en nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je ernaar verlangt om meer zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn, vrijheid in je leven kunnen ervaren en met niemand rekening hoeven houden.

Een droom of visioen met een caravan vertelt je dat de basisbehoefte waardevol genoeg is voor dit moment in je leven. Je moet tevreden zijn met wat je krijgt in je leven, je gaat langzaam maar zeker vooruit.

 

Dromen of visioenen dat je met een caravan rondtrekt, vertellen je dat je in een moeizame innerlijke reis leeft, je neemt veel bagage mee uit het verleden en hebt moeite om dingen los te laten en te genieten van de kansen die komen, maar je gaat weliswaar langzaam maar gestaag door.  Slaapkamer angst 

 

Dromen of visioenen dat je in een caravan woont, vertellen je dat je vooruitgang wilt maken met betrekking tot je hart, je ware zelf, je moederlijke en verzorgende kant. Het vertelt je ook dat je veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden, zoals niet verwerkte problemen, angsten en obstakels. Ook kun je blijven vasthouden aan een bestaande situatie en nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je ernaar verlangt om meer zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn, vrijheid in je leven kunnen ervaren en met niemand rekening hoeven houden.  Slapenloosheid gestegen tot 70% 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
een jaar geleden

Heel interessant om te lezen over het dromen over huizen. Ik droomde over mijn vrijstaande woning, wat ik in werkelijkheid niet heb, op een dijk door de wind weg is gewaaid. Ik zag op een afstand de woning zo opgetild worden door de wind. En toen ik mij omdraaide zag ik de appartementen complexen waar mijn oma in had gewoond, allemaal sneuvelen door de wind. Waar ik me op dat moment erg mee bezig was, waren de praktische zaken. Verzekering, mijn pc, kleding, ondergoed, etc. Dus ik vond alles wat er gebeurd was niet zo erg maar meer de nasleep. Ik vraag me alleen af wat het betekent een weggewaaide woning?