• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Kinderen Dromen & Visioenen

Kinderen Dromen & Visioenen

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 16:40

Kinderen dromen veel intensiever dan volwassenen; dit komt omdat ten eerste het dagelijkse leven van een kind veel indrukwekkender is dan voor een volwassen. Als volwassen heb je als al een keer gezien; voor een kind is alles nieuw. Daarnaast hebben kinderen veel meer tijd nodig om alles wat ze overdag meemaken te verwerken.

 

Groeit het Brain ook heel snel en hard door zodat het klaar wordt gemaakt voor de volwassenheid. Nog een andere reden is dat dromen en visioenen voor kinderen veel intensiever zijn doordat er sprake is van het begin van het leven- de start van het leven; en dan kun je denken aan de herinnering van vorige levens, zielenpijn.

 

Geboortepijn, nieuwe tijdsenergie.  Vriendjes maken, aanpassen aan het leven als mens is vooral voor jonge kinderen een hele uitdaging. Naar mate de kinderjaren verstrijken hoe minder intensief dit wordt en hoe minder het kind gaat dromen en/of visioenen heeft.

De fantasie van een kind is erg levendig - het monster onder het bed is een echt klassiek voorbeeld van de levendigheid van het brain van het kind; waardoor alles vele malen intensiever wordt.  

 Doordat kinderen nog heel erg openstaan voor de verbinding met het hun basis, de spirituele inzichten, nieuwetijd energie. Kunnen eigenlijk alle kinderen en baby's deze invloed voelen, zien vanuit de spirits of overleden geliefdes etc dat ook weer tot hele intensieve situaties kan zorgen.

 

Ook het fantasievriendje, fantasievriendinnetje hoort hierbij- dit kan een overleden geliefde zijn maar ook een fantasiebeeld. Het kind probeert op deze manier alles te verwerken. Kinderen spiegelen alles van hun ouders, opvoeders, buurtkinderen, vriendjes. Zo wordt het fantasievriendje weerspiegeld in alle levenslessen die het kind op school, de opvang of bij vriendjes leert. 

 

 Dit alles hoort erbij!,.... je hoeft je hier geen zorgen over te maken want naar mate het kind opgroeit verminderd dit en word het minder intensief. Het is wel zo dat er een MAAR achter te plaatsen is; want er zijn altijd uitzonderingen.

Indien het kind Te Levendig Droomt, Te Vaak Droomt, Veel Visioenen, Steeds Terugkerende nachtmerries heeft en of heel veel dan is het echt verstandig om professioneel hulp te vragen. Overgevoeligheid, HSP en/of nieuwetijdskind etc geven vaak hun eerste signalen af via visioenen en dromen. De fantasie van een kind is dus om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld. Niemand kan deze fantasiewereld benaderen of aanvallen omdat ze deze zelf hebben gecreëerd.  

 

Baby’s slapen ongeveer 15 per dag en daarvan is de helft remslaap;

Peuters slapen ongeveer 12 uur en daarvan 3 uur remslaap; 

Kleuters slapen ongeveer 11 uur en daarvan 2,5 uur remslaap;

Kinderen vanaf 9 jaar slapen ongeveer 10 uur en daarvan 2 remslaap 

Pubers slapen als een volwassen; maar daarvan dromen ze veel meer, omdat ze hormonaal veel moeten verwerken- ze slapen wel 2 uur remslaap;

Volwassenen slapen gemiddeld 8 uur en daarvan is 2 uur remslaap.

Neem de tijd om de dromen en visioenen van het kind serieus te namen; praat er op een leuke speelse manier over.  Maak het niet een Big Deal, doe het luchtig en open- maar door de dromen en/of visioenen van het kind te begrijpen snap je ook beter wat er in de wereld van het kind speelt.

 

Kinderen spiegelen alles ( en dan vooral op dieren) in de dromen en visioenen.

De Krokodil of Haai kan een boze ouder vertegenwoordigen;

Het Paard dat een Veulen krijgt kan bijvoorbeeld een broertje of zusje vertegenwoordigen;

De Leeuw is vaak een weerspiegeling van zowel angst als van het gezin;

Het muisje kan liefde en warmte voorstellen, maar eet een slang het muisje op dan geeft dit in de ogen van het kind over het algemeen een onprettig gevoel weer dat te maken heeft met verliezen van iets

 

Het is overal het algemeen zo dat Aaibare Dieren Dromen positief zijn en Enge Dieren Dromen negatief vertegenwoordigen. Dat de slaapkamer of het huis veiligheid aanbied en de schuur of buitenhuis onveiligheid vertegenwoordig. 

 

Droomt je kind ook vaak?.... 

 

 Ik ben geen kinderspecialist/arts dus deze benadering is puur op basis van mijn eigen ervaringen als Droomtrainer!....   


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.