• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Enge dromen tips

Enge dromen tips

Gepubliceerd op 12 juni 2019 om 19:51

Slapen kan voor een peuter, kleuter een hele enge ervaring zijn, dat wat kinderen dagelijks meemaken worden als je ze slapen verwerkt!. De indrukken die een kind heeft zijn vele malen groter dan bij volwassen mensen omdat wij nu eenmaal alles al een keer hebben gezien!.

 

Je kunt het zo zien; Als volwassen mens stop je de dagelijkse ervaring een droom opbergkastje. Deze ervaring heb je  jaren geleden in je peuter/kleuter tijd al gehad!. Maar voor een peuter/kleuter is dit pas het begin- het is de eerste keer; het opbergkastje moet nog worden gemaakt.  

 

Daarnaast bleven kinderen vaak geboortepijn, vorige leven ervaringen enzovoorts. Je kunt intensieve emoties en gevoelens die ze projecteren en vooral aan zichzelf toeschrijven.  

 

Kinderen kun je goed helpen met hun nachtmerries. Zowel in het voorbereiden op de nacht, in de nacht zelf, maar ook overdag bij de verwerking van de beelden. Juist door overdag contact te maken met de (energieën/ervaringen ) van de beelden uit de nacht komt er verbinding tussen dat waarvan het kind bewust is en dat waarvan het kind niet bewust is ook wel het onbewuste en bewuste genoemd.  

 

 Daarnaast dromen kinderen veel intensiever omdat ze veel opener zijn dan wij volwassen mensen. Je kunt ook denken aan kleurijker dromen. En natuurlijk oververmoeidheid, ADHD, Nieuwetijdskinderen enzovoorts. Vriendjes maken, aanpassen aan het leven als mens is vooral voor jonge kinderen een hele uitdaging. Kinderen spiegelen heel veel op dieren en op voorwerpen die ineens de eigenschappen hebben van vader, moeder, juf, meester, buurvrouw, zusjes, broertjes enzovoorts. Vanaf ongeveer 3 jaar t/m 6 jaar oud dromen kinderen heel intensief uitzonderingen daargelaten.    

Droom Tips 

 

Probeer je kind in het eigen bed te troosten en dan vooral zonder het licht aan te doen!. Geef je kind het vertrouwen dat het veilig is in het eigen bed en dat het weer kan slapen; haal je kind dus niet uit bed!. 

Zorg voor een rustige en donkere slaapkamer, laat zo nodig een nachtlampje aan.

Een slaapkamer waar veel geluiden of schaduwen aanwezig zijn zorgt voor enge dromen, denk aan tochtstrip als de wind vrij spel heeft.

      

 Je kunt dus ook denken aan schaduwen op de muur, knuffelbeer schaduw kan heel eng zijn voor een kind! De knuffel kun je dan beter verwijderen of verplaatsen voor het slapen gaan.

Praat erover, "Maak het bespreekbaar", neem het serieus, maar maak het niet groter dan het is!. Het is niet iets om bang voor te zijn, het is niet raar, het is niet vreemd enzovoorts. Maak er dus geen Big Deal van!  

Praat ook eens over leuke dromen. 

Geef je kind een soort beschermbeer/talisman/helper enzovoorts waarmee het contact kan maken voor het slapen gaan en daardoor ook onbewust in de slaap als beschermer aanwezig is.

 "Versla na het wakker worden van je kind de enge droom samen op een leuke manier".

Vertel je kind dat ook iedereen droomt, inclusief jezelf; en hoe je dit ervaart, doet enzovoorts.

Maak samen een droom bullet journaal.

Samen aan yoga doen, kinderen meditatie, edelstenen, mineralen als beschermer gebruiken.

Probeer stress in  het gezin zo veel mogelijk te voorkomen en beperken.

Ga samen op zoek naar de betekenis van de kind dromen. 

Vertel dat je zelf een nare droom hebt gehad. Zo leert je kind dat dromen heel normaal is en dat het niet de enige is die nare dromen heeft.  

Laat je kind voor het slapengaan niet naar een beeldscherm kijken. Een tv of computer in de slaapkamer is dan ook niet aan te raden.

Geef je kind geen zware maaltijd vlak voordat het gaat slapen. Maar laat het ook niet met honger naar bed gaan.

Ruim de negatieve energie in het huis/slaapkamer op!. Door edelstenen, mineralen neer te leggen en/of salie te branden ( Vraag een specialist je hiermee te helpen).  

Indien het dromen erger wordt en/of het is heel intensief onderneem dan stappen richting een specialist en/of kindercoach. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.