• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Samen een droom bullet journaal maken

Samen een droom bullet journaal maken

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 om 07:00

Je wilt je kindje goed ondersteunen tijdens het slapen, dromen en vooral ook tijdens enge dromen en nachtmerries!.. Een goede en vooral leuke oefening is om samen een droom bullet te maken. Het is creatief, puur enzovoorts en voor een kind een hele goede manier om de angstige momenten met plezier en een andere visie te verwerken. Samen doen, het serieus nemen en er toch geen Big Deal van maken. 

 

 Waarom een droom bullet journaal zo geweldig werkt!.

Het is niet alleen, verbindend tussen ouder, opvoeder, voogd en kind. Maar ook zeer creatief, het helpt niet alleen je kindje zijn/haar dromen, visioenen te verwerken. Het verminderd ook de slaap angst. 

 

Je kunt daarnaast als volwassen beter/goed inzien wat er in het droom, visioen leven van je kindje speelt. De rode draad word sneller gevonden en hiermee kun je samen aan de slag gaan. 

Een droom bullet journaal is een geweldige creatieve manier om je kind te helpen met het verwerken van nachtmerries, dromen, visioenen enzovoorts. Het is ondersteunend aan.... het is geen oplossing... het is geen vervanging van... Het is puur een hulpmiddel doe je kind helpt.  

Een droom bullet journaal samen met je kind maken doe je zo!..

 

Koop of creëer een mooi schrift, dagboek samen met je kind!

Potlood, Pen, kleurtjes, stiften, verf enzovoorts;

Tijdschriften, plaatjes, vouwblaadjes, glitters enzovoorts;

Schrijf, kleur, plak samen met je kind de droom, nachtmerrie uit; ga er speels en vooral creatief mee om. Let hierbij heel erg op wat je kindje ervaart en niet zo zeer wat jij vind, voelt, denkt..... Het hoofd van een kind werkt heel anders dan dat van een volwassenen; meer hierover weten klik op de volgende link Kinderen Dromen & Visioenen Enge dromen

Het droom Bullet journaal hoeft niet perse te bestaan uit verplichte droom elementen; dit mag ontstaan samen met je kindje; maar er zijn wel een aantal Droom Tips die je kindje goed kunnen ondersteunen.    

 

 

Gebruik de volgende aanvullende Droom Tips

Het weerspiegeld je kindje, hoe creatiever hoe leuker en persoonlijker het is.  

- Slaap tracker en/of mood tracker maken "je kunt denken aan kleuren of cijfers van hoog naar laag" vul dit samen in!.    

- Bed time routine "welke dingen moet je doen voor het slapen gaan", tandenpoetsen, boekje lezen enzovoorts. Beschrijf dit samen

Wake Up routine "Welke dingen ga je doen als je wakker word". tandenpoetsen, plassen, ontbijten, droom bullet enzovoorts Beschrijf dit samen.  

   

 

"Je kunt er natuurlijk ook eentje voor jezelf maken"  

Meer Droom Bullet journaal inspiratie kun je overvloedig vinden op pintrest!   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.