• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Droom Vriendje

Droom Vriendje

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 07:00

Instappen maar!... Samen op avontuur richting het onbekende nieuwe. Een droom vriendje is een projectie van ( karakter) eigenschappen die je kindje nodig heeft, mist, spannend vind en een weerspiegeling van het dagelijkse leven. Daarnaast is het droomvriendje de beschermer, gids, helper enzovoorts. 

   

De avonturen worden dan ook samen met het droomvriendje beleeft. Vaak bezit een droomvriendje meer eigenschappen, herinneren, angsten enzovoorts van meerdere situaties of ervaringen uit het waakbestaan en/of een vorig leven. 

Ik spreek hier niet over het fenomeen denkbeeldig vriendje die in het waakbestaan bij veel jonge kinderen aanwezig is!. Echter is dit wel heel vaak verbonden aan elkaar. Het gaat als het ware gelijk op, het heeft dezelfde achtergrond, basis en oorzaak; de eerste stappen naar verantwoordelijk, groter groeien, zelfstandigheid, fantasie en werkelijke wereld enzovoorts.

 

Maar droomvriendjes zijn alleen in de kinderdromen aanwezig waardoor ik alleen dit beschrijf in dit blog. Als je meer wilt weten over het fenomeen denkbeeldig vriendjes raadpleeg een kinderarts, specialist enzovoorts!. www.opvoedkundige.nl www.psycholoog.net zijn een websites waar je veel informatie hierover kunt vinden.    

   

Kinderen kunnen ongeveer vanaf een jaar of 3 een droomvriendje hebben ( uitzonderingen daargelaten) het is meer dan normaal om een droom vriendje te hebben, meestal gaat het ook weer over en verdwijnt het vanzelf. Bij veel mensen komt het na bewustwording van het feit dat je tijdens je dromen, visioenen enzovoorts ook begeleiding krijgt vanuit een droomjuf of droommeester spiritueel terug.   

 

    Droomvriendjes zijn een weerspiegeling van eigenschappen en/of dagelijkse dingen uit het waakbestaan die geprojecteerd worden op knuffels, broertjes, zusjes, kindjes, mensen, overleden geliefdes, vorige levens, dieren, eenhoorn en zeemeerminnen en/of fantasie voorwerpen " echt alles kan en kan in alle kleuren, vormen en mate". Het is een manier om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen - om te leren wie te vertrouwen is en wie niet. Het verwerken van een vorig leven, geboortepijn of trauma, karma behoren ook tot de droom vriendjes verbinding.     

      

 

Hoe ga je er als ouder, voogd, opvoeder ermee om ?...

  Praat erover, "Maak het bespreekbaar", neem het serieus, maar maak het niet groter dan het is!. Het is niet raar, het is niet vreemd enzovoorts. Maak er dus geen Big Deal van!   

Vertel je kind dat ook iedereen droomt, inclusief jezelf; en hoe je dit vroeger ervaarde en/of hoe je het nu ervaart. 

Maak samen een droom bullet journaal.

Samen aan yoga doen, kinderen meditatie, edelstenen, mineralen als beschermer gebruiken.

Probeer stress in het gezin zo veel mogelijk te voorkomen en beperken. 

Indien het dromen met vriendjes erger wordt en/of het is heel intensief onderneem dan stappen richting een specialist!. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.