• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Beter slapen met droom water

Beter slapen met droom water

Gepubliceerd op 8 november 2019 om 07:00

Er is niets zo fijn als voor het slapen gaan spelen in het water. Water zorgt niet alleen voor het los laten van de energie die dagelijks door je kind word opgepakt.

Het heeft ook een helende werking op het hele wezen van je kind. Genezend en opruimend dat er voor zorgt dat je kind het gevoel van vrijheid, de baarmoeder van het leven voelt en herkend uit eerdere levens en/of geboorte.  

 

Water heeft een geweldige werking die wel tot 24 uur zijn uitwerking kan hebben.  

 

De signalen, visioenen, inzichten komen zoals het water en de zee stroomt. Water helpt je kind niet alleen met los laten maar ook met het ontwikkelen van het creatieve brain. De zee is niet alleen de ontspannend en rustgevend voor een kind maar ook de creatieve ziel die alle zintuigen prikkelt de geur van zand, schelpen, water raken jezelf en je kind tot diep in de ziel.     

Als volwassenen slaap, droom, visioen, mediteer, visualiseer, dagdroom je ook veel beter als je jezelf verbind met water net als je kind.  

 

Je kind droomt rustiger, slaapt rustiger, droomt ontspanner door dat het water een diepe werking heeft op zowel het lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je kind diep en puur kan ervaren, zichzelf kan zijn en/of een vorig leven en geboorte pijn, herinneringen en trauma's die verwerkt worden via water.   

Laat je kind dus lekker badderen, spelen met water zodat het lekker, rustig kan slapen, dromen en verwerken. Daarnaast is het zo dat water ook de diepe verbinding tussen moeder, vader, opvoeder, voogd verstevigd, verdiept en versterkt.     

Droom water mini meditatie voor kinderen.

  

Stap 1 Samen verzamelen 

Samen met je kind samen een altaartje maken, samen verzamelen, parels, koraal, zeesterretjes enzovoorts. Je kunt eventueel ook denken aan schelpenzand om de sfeer van het strand te weerspiegelen (laat hierin je kind zijn/haar fantasie gebruiken). Wierook of geurkaarsjes die strand, zee aanraken. Kaarsen/ waxinelichtjes in de kleur blauw of wit die het water weerspiegelen. Samen creatief zijn, de zee naar jullie toehalen. Denk bijvoorbeeld ook aan kussens, kleed zodat je gemakkelijk kunt zitten en dat het warm en strandgezellig is!. 

  

 

Stap 2 Spetterend water  

 Douch, badder laat het water stromen, laat je kind zijn/haar fantasie gebruiken en laat het voor ontspannen stromen. Laat je kind hierin zelf de regie nemen; spelen en zelf de stroming van het water bepalen. 

 

   

Stap 3  Samen verbinden 

Natte haren, afgedroogd, de badjasjes aan neem je de volgende stap samen. Droom water mini mediteren op blote voetjes en stromende verbindende energie die je samen kunt ervaren. (Deze droom water mini meditatie kun je bijvoorbeeld ook na het zwemmen doen) Steek samen de waxinelichtjes aan en/of dat wat jullie samen hebben bedacht, raak de schelpen aan, het zandkasteel groter maken enzovoorts. 

            

   

Stap 4  Laat het stromen.

    Ga samen ontspannen zitten op je door jullie gemaakte strand plekje zitten. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en droom water mini mediatie waar je je ziel kunt openen en kunt delen. (De water droom mini meditatie hoeft niet lang te duren een paar minuutjes is voldoende om de diepe verbinding te ervaren enzovoorts laat je kind aan geven wanneer het wil stoppen en/of naar bed wil)

  

 

Stap 5  Samen  praten

Kort praten over wat je kind heeft ervaren tijdens de droom water mini meditatie, je kunt natuurlijk ook je eigen ervaring met je kind delen als je dat wilt, maar het hoeft niet. Het opschrijven in het Droom Bullet Journal is de volgende stap die je samen doet. 

 

 

Stap 6  

Welterusten en slaap lekker. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jaimy
een jaar geleden

Wauw gaaf ❤️