• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Dagdromen met kids

Dagdromen met kids

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 07:00

Dagdromen is een heel belangrijk onderdeel van een mindfulness leven en dat geld ook voor kinderen. Even lekker fantaseren, even niets en alles laten stromen.

Weg van prikkels die kinderen overdag ervaren, ontspannen en tot rust komen terwijl het kinderhoofdje zich fantaserend ontwikkeld en verbinding leert maken met zichzelf, de bron en de droomwereld.

 

"Doormiddel van dromen creëer je je wereld". Het begint bij een kinderlijke fantasie die basis vormt van de toekomst. 

 

Het is de kinderlijke energie, puurheid en de diep verbonden zielswensen die je als opgroeiend mens heel hard nodig hebt. 

Via dagdromen verbind je kindje zich als het ware zelf met zichzelf, het versterkt je kindje haar/zijn kindermanifestaties en visioenen waardoor een geweldige combinatie ontstaat tussen het aantrekken wat je kindje zijn/haar hart verlangen is.  

"Het plekje in jezelf" 

 

Daarnaast is dagdromen de eerste stap naar beter slapen, dromen en het verwerken van alles wat de dag heeft gebracht inclusief de kindernachtmerries en kinderangsten die ontstaan in een kinderleven. Vertrouwen in slapen, dromen, visioenen, meditaties begint bij dagdromen- het droomvriendje is een verwante ervaring van dagdromen.  

 

Het leuke is dat je samen met je kindje kunt dagdromen, op een spelende manier samen leren dagdromen zorgt voor grote verbinding tussen ouder/verzorger/voogd en kind. Samen groeien en samen ontwikkelen vanuit je bron en basis; je leert je kindje kennen en je kindje versterkt de zielsverbinding op zijn/haar beurt vanuit het hoogste goed.    

Waarom is dagdromen met je kindje zo belangrijk?.

 

Het brengt je niet alleen dichter bij de gevoelens en verlangen, angsten, wensen, dromen van je kindje. Het verbind je ook met de ziel, de bron, de basis en je levensopdracht van je kindje en andersom. Je kindje leert je kennen, vertrouwen en samen groeien vanuit het speelse innerlijke kind. Je leert via je kindje naar de wereld kijken vanuit een ander oogpunt.   

Laat het stromen, verbind je met elkaar en ontdek wat je samen allemaal kunt doen. 

Dagdromen met je kind doe je zo!

Samen met je kind de innerlijke stilte opzoeken kan oorverdovend, eng, intensief of zelfs onwennig zijn. Samen iets doen is spannend, jezelf openen voor je kind en je samen verbinden richting het onbekende is voor beide een uitdaging. Maar als je eenmaal de stap hebt genomen en het stukje bij beetje verdiept hoe gemakkelijker het gaat.  

Neem de tijd om samen te zijn, zoek een leuk plekje!. Je kunt denken aan een tent van dekens, een hoge stapel kussens en/of in een boomhut; laat jullie fantasie de vrije loop. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis, bescherming waar je je ziel kunt openen en kunt delen.  

 

"Jezelf zijn is een dagdromen must".   

 

Computer, telefoon, radio, tv, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep samen een sfeer waarin jullie beide volledig kunnen ontspannen. Dus zorg ervoor dat je agenda vrij hebt, er niemand thuis komt, geen afleidingen van vriendjes en/of broertjes, zusjes enzovoorts. 

 

  Ga samen rechtop zitten met jullie voeten op de grond ( blote voeten), rug recht; zo blijf je dagdromende actief, bewust en toch ontspannen.  

Begin met een kleine leuke oefening, stil zijn kun je spelenderwijs leren. Begin met een dagdroom woord die je kindje uitkiest - bijvoorbeeld Teddybeer. 

 

Waarna je samen gaat kijken hoe lang de Teddybeer stil kan zijn!... Laat je kindje antwoorden hoe lang de Teddybeer stil kan zijn en wat de Teddy Beer allemaal doet?...

Je kunt de uitdaging aangaan met je kindje; zullen we proberen net zolang stil te zijn als de Teddybeer. Laat het vervolgens stromen en ontwikkelen. Elke keer ga je een stukje verder, waarna je steeds dieper de dagdroom verbinding voelt en versterkt. 

 

Geef jezelf en je kindje een compliment als je klaar bent met jullie dagdroom moment - voel de energie weer stromen, de verbinding weer groeien, de inspiratie weer komen enzovoorts.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.