• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Droom Yoga voor kinderen

Droom Yoga voor kinderen

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 om 07:00

We leven in een wereld met hoge verwachtingen, druk waar niet alleen jijzelf als volwassen mee te maken hebt maar ook je kinderen. Tijd nemen om samen te ontspannen, je hoofd leeg maken is niet alleen belangrijk om alles even van je af te zetten. Maar ook door de unieke verbinding die er ontstaat tijdens droom Yoga. Samen versla je de enge wezentjes die in de slaapwereld van je kind voorkomen.  

    

De kunst van droom Yoga (slaapmeditatie) is om je "Slaaptijd" goed te benutten. Je kunt denken mindfulness leren, groeien, ontwikkelen, verbinden met je kind en jezelf leren kennen zonder je grenzen te overschrijden. Wil je meer weten over droom yoga lees mijn droom yoga blogbericht.

  

Droom Yoga is niet alleen leuk om samen te doen, maar ook super ondersteunend om lekker te slapen. Even voor je beeldvorming droom Yoga is geen diepe, ingewikkelde yoga poses die je als volwassen maar amper onder de knie krijgt. Het is gemakkelijk en simpel en iedereen kan het neem dat maar van mij aan.

 

Laat het stromen, verbind je met elkaar en ontdek wat je samen allemaal kunt doen. 

 

Het is een uitdaging, het innerlijke kind en je fantasie komt tot uiting. Het verschil per leeftijd van je kind hoe je hier invulling aan kunt geven. Luister hierin naar de verbinding die er ontstaat en laat je kind zelf meedenken, voelen, de route bepalen en het enige wat je mag doen is bij sturen en daarna je beide een eigen droom yoga weg volgen.    

Droom Yoga voor kids doe je zo! 

 

Stap 1

Onderneem de eerste stappen van jullie dagelijkse "ik ga naar bed routine", samen met je kind. Computer, telefoon, radio, tv, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep samen een sfeer waarin jullie beide volledig kunnen ontspannen en de droomstatus kunnen ervaren. 

   

 

Stap 2 

Begin met een kleine leuke oefening, stil zijn kun je spelenderwijs leren. Begin met het maken van een verbinding * Meneer Boeddha was namelijk kampioen stil zijn. Hij kon heel lang stil zitten!. Zullen we samen kijken of wij het ook kunnen?. 

* idee van Tijn Touber voor kinderen onder de 7 jaar.

  Voor oudere kinderen kun je een droom moment nemen dat je samen beleeft en dat je samen wilt vasthouden richting het slapen en ontspan samen. Maak het geen verplichting, maak het leuk, supertof en grappig!. 

     

    

Stap 3 

Neem de tijd om het stil zijn vlak voor het slapen, laat het ontstaan, laat je kind het ontwikkelen ga het niet onder controle houden. Je kunt ook samen overdag mediteren oefenen zodat het tijdens de droom yoga gemakkelijker gaat enzovoorts. Als jijzelf goed op je ademhaling let doet je kind dat ook omdat kinderen je spiegelen gaat dit bijna vanzelf.   

Stap 4 

Leer je kind het vertrouwen hebben dat het niet alleen is tijdens de droom Yoga, tijdens het slapen/dromen en mediteren. Verzin een geweldige supertoffe manier om enge dingen samen te verslaan. Je kunt denken aan bellen blazen, Prinses Anna en Elsa zijn, Piraat zijn of "Krokodil, kikker in je bil". Laat je kind hierin zelf een manier aangeven.

Doe het dan ook echt samen; samen zeg je de woorden hardop, blaas je de bellen weg enzovoorts. Laat het ontstaan en laat het stromen je kind geeft zelf aan wanneer het klaar is met de droom Yoga

    

        

Stap 5

Kort praten over wat je kind heeft ervaren tijdens de droom Yoga, je kunt natuurlijk ook je eigen ervaring met je kind delen als je dat wilt, maar het hoeft niet. Het opschrijven in het Droom Bullet Journal is de volgende stap die je samen doet.

     

 

Stap 6

Welterusten en slaap lekker. Droom yoga gaat een stapje verder dan yoga, je kind neemt deze status mee naar bed. Je kind gaat slapen nadat het de enge wezens heeft verslagen, droom beelden heeft ontvangen- is ontspannen enzovoorts. Je kind voelt de geweldige verbinding die er tijdens de doom yoga is ontstaan en kan daardoor rustiger slapen. Deze status brengt heel veel nieuwe groei momenten met zich mee, zowel voor je kind als voor jezelf.        


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Esther
een jaar geleden

Wauw gaaf 😘, dit ga ik met mijn dochter proberen. Dankje Esther