• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » De droomkamer

De droomkamer

Gepubliceerd op 24 oktober 2019 om 07:00

Elke kamer in het huis heeft een verhaal dat geld ook voor de slaapkamer en vooral voor een kind!. De droomkamer staat aan het begin van een goed nachtrust, elke voorwerp is de spiegel van de ziel.     

    

Je  kind beter/ goed laten slapen is eenvoudig!.  

Ruim de slaapkamer samen in en/of op!. Voor een kind heeft alles een verhaal. Het is een onderdeel van de puurheid die je als volwassen bent verloren. De pop in de hoek is meer dan alleen een pop het kan een droomvriendje zijn en/of een herinnering, projectie aan iets dat heeft plaats gevonden, geboortepijn en/of een herinnering van een vorig leven enzovoorts.

 

Bepaal samen met je kind welke spullen tot het verhaal van zijn/haar dromen, familie energie behoren en wat niet. De spullen die er niet meer bijpassen of niet belangrijk zijn kunnen worden los gelaten en/of worden weggegeven. Er ontstaat ruimte om nieuwe dingen aan te schaffen en/of oude dingen een nieuw leven in zijn/haar droomkamer te geven. 

Natuurlijk zijn er ook dingen die kunnen worden hergebruikt, aan een broertje, zusje, buurkind, neefje, nichtje worden gegeven. 

De kracht van samen een droomkamer maken.

 

De nieuwe energie zorgt ervoor dat de slaapkamer nieuwe dromen kan toelaten en oude dromen als het ware kan verwerken. Hoe meer ruimte er in de slaapkamer aanwezig is hoe gemakkelijker de energie en ook de dromen kunnen stromen. Voor kinderen kan de schaduw van een pop nachtmerries veroorzaken enzovoorts.

Droomkamer opruim tips

 

Verwijder alles dat onder het bed ligt verstopt en geef het een andere plek, nieuw leven en bespreek dit met je kind. 

Geef oude (belangrijke) dingen voor je kind een make-over, recycle, knap het op en geef het een prominente plek in de slaapkamer. 

Maak er geen big deal van! maak het fun. 

Vooral jonge kinderen zijn geïnteresseerd in geschiedenis en oude dingen van jezelf, je ouders, opa en oma, behoud deze dingen in overleg in de droomkamer. 

Zorg dat het bed vrij staat van de muur, zodat je aan beide zijde om het bed heen kunt lopen. Het hoofdeind mag wel tegen de muur staan, maar je kind zijn/haar voeten moeten vrij kunnen bewegen. 

Geef je kind zijn/haar tekeningen, schilderijtjes, creatieve maaksels een eigen plekje aan de muur of in een mandje  enzovoorts. De voorkomt rommelige energie, blokkades om goed te kunnen slapen en dromen. (dit geld eigenlijk voor alle kinderspulletjes die geen noodzakelijke functie hebben)

 Is je kind ziek geweest dan stroomt de energie niet meer zo goed door. Zet de ramen open, schone dekens, stofzuigen, opruimen en de energie weer laten stromen. Denk ook eens aan de kledingkast van je kind.        

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mark
een jaar geleden

Wauw 🤩 🙏