• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Ontmoet je dieren dromen BFF

Ontmoet je dieren dromen BFF

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 07:00

Dieren en kinderen zijn diep met elkaar verbonden, via de droomwereld staan ze in verbinding met hun dieren BFF's. Elke dier weerspiegeld een speciale eigenschap die je kind nodig heeft, leuk vind, aantrekkelijk vind en/of die het dagelijkse leven weerspiegeld.

Dieren zijn verbonden met de puurheid, kinderlijke en speelse manier die kinderen in hun hartje dragen. Dieren weerspiegelen veiligheid, droomvriendje, gelijkgestemde en herinneringen aan een eventueel vorig leven en/of totemdier. 

   

Maar Marjan heeft mijn kind dan een Dieren Droom BFF ?.. 

Ja (uitzonderingen daargelaten)  

   

Als het ware projecteren kinderen de eigenschappen, ervaringen van hun dagelijkse lessen op dieren. Omdat dieren veel dichter bij hun staan dan de menselijke eigenschappen die ze (nog) niet kennen. Bij dieren weten ze al heel snel hoe en wat, welke eigenschappen het bezit en/of wat ze vertrouwen enzovoorts.   

  

Je kunt bijvoorbeeld denken aan de leeuw die voor een kind niet alleen heel indrukwekkend is met zijn manen en klauwen, maar ook de functie kan vertegenwoordigen als kracht, sterk, beschermd, de leider van de roedel (het gezin). Vaak is dit een vader persoonlijkheid en/of iemand met een van deze bovengenoemde eigenschappen.

Daarnaast heeft de leeuw bepaalde droomeigenschappen die je kind nodig heeft in het leven en/of het verlangen naar de kenmerken heeft. Dieren zijn veilig, puur en eerlijk en kinderen zijn dan ook heel diep verbonden met de dieren van hun keuze. Je kunt het zien als een droomvriend die er altijd is. 

 

Marjan    kan ik mijn kind helpen zijn/ haar dieren droom BFF (dag)dromend te ontmoeten?.  Ja dat kan, en het is helemaal niet moeilijk!.   

 

Daarnaast kijken/prikken dieren door alles wat menselijk is heen. Ze kennen alleen liefde, puurheid en dat voelen kinderen als geen ander aan. Ook de overleden geliefde familieleden verschijnen vaak als dier in de kinderdroom uitzonderingen daargelaten.

 

Dieren verschijn vaak als Dromen BFF als je kindje slaapt om te ondersteunen en te helpen om alle indrukken te verwerken en een plek te geven in het kinderhoofd.   

De impact van dieren in en rond het dagelijkse leven terwijl je als kind slaapt kent geweldige helende en ondersteunende droom energie. Daarom is het heel belangrijk dat je als ouders, verzorgers, papa, mama, oma, helper je kind hiermee ondersteund en samen de dieren BFF omarmd en ondersteund.  

 

Natuurlijk zijn niet alle dromen (nachtmerries) waarin dieren voorkomen leuk omdat het ook veel intensiever is dan als je als volwassenen droomt over een leeuw, spin enzovoort. Maar dit blog gaat niet over nachtmerries wil je hier meer over weten lees dan mijn blog enge dromen

Dit blog gaat over de gekozen dieren BFF dat je kindje aantrekt met beschermende eigenschappen en/of als helper.   

Je dieren dromen BFF ontmoeten doe je zo! 

 

Ontspannen en samen met je kind de stilte opzoeken. Het kan intensief en/of zelfs onwennig zijn. Samen iets doen is spannend, jezelf openen voor je kind en je samen verbinden richting het ontmoeten van je kind haar/zijn dieren dromen BFF is voor beide een uitdaging. Maar als je eenmaal de stap hebt genomen en het stukje bij beetje verdiept hoe gemakkelijker het gaat.  

 

 Neem de tijd om samen te zijn, zoek een leuk plekje!. Je kunt denken aan een tent van dekens, een hoge stapel kussens en/of in een boomhut; laat jullie fantasie de vrije loop. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en dieren BFF bescherming waar je je ziel kunt openen en kunt delen. Neem een knuffel mee, een foto van je kind haar/zijn lievelingsdier, een huisdier dat zich vrijwillig (tijdelijk) aanbied.

Computer, telefoon, radio, tv, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep samen een sfeer waarin jullie beide volledig kunnen ontspannen. Dus zorg ervoor dat je agenda vrij hebt, er niemand thuis komt, geen afleidingen van vriendjes en/of broertjes, zusjes enzovoorts. 

  

Ga samen rechtop zitten met jullie voeten op de grond ( blote voeten), rug recht; zo blijf je dagdromende actief, bewust en toch ontspannen.  

 

Begin met een kleine leuke oefening, je dieren droom BFF ontmoeten en in stilte dagdromen kun je spelenderwijs leren. Vertel je kindje iets over je eigen favoriete dier of dieren en/of je herinnering aan je dieren droom Bff. Laat je kindje vanuit dit punt vertellen over zijn/haar favoriete dier enzovoorts. Bijvoorbeeld een Kitten met lange snorharen. Waarna je samen gaat kijken wat het kitten gaat ondernemen (fantasie)   

Neem de tijd om te kijken hoelang de kitten met lange snorharen de stil kan zitten, geaaid kan worden? enzovoorts... En wie weet ontmoet je eigen dieren dromen Bff ook ( of herken je dromen Bff) Laat het vervolgens stromen en ontwikkelen. Elke keer ga je een stukje verder, waarna je steeds dieper de Dieren (dag)droom Bff verbinding voelt en versterkt.   

     

Geef jezelf en je kindje een compliment als je klaar bent met jullie dagdroom moment - voel de energie weer stromen, de verbinding weer groeien, de inspiratie weer komen enzovoorts.  

   

Doordat je hiermee samen aan de slag gaat, krijg je kindje ook meer vertrouwen in dieren als het slaapt, verminderen ook de nachtmerries, enge dieren ervaringen enzovoorts. Daarnaast word jullie verbinding ook dieper en sterker dan ooit te voren. Je kunt natuurlijk ook samen aan droom yoga doen, of samen dagdromen om de verbinding te vergroten en te versterken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.