• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Droomtastische feestdagen

Droomtastische feestdagen

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 07:00

De feestdagen staan weer voor de deur, je kind(eren) zijn waarschijnlijk zeer enthousiast en/of misschien wel gespannen waardoor slapen een uitdaging word. Het is niet gek dat je met zoveel prikkels en ervaringen als kind en als volwassen minder goed kunt slapen, oververmoeid bent enzovoorts. 

Het is dus tijd om even de aandacht te schenken aan ontspannen, ontladen zodat je leuke droomtastische feestdagen te gemoed gaat.   

De eerste stap is maak er geen big deal van - maak de droomtastische dagen niet groter dan dat ze al zijn. Weet gewoon dat je kind minder slaapt, enthousiast is en veel prikkels binnen krijgt zowel van de directe omgeving als van invloed van buitenaf.         

Je hoeft niet elke dag samen met je kind stil te staan bij de feestdagen; maar maak er een terugkerende droomtastische moment van dat bijvoorbeeld 1 keer in de week plaats vind of op een bepaalde datum die voor je kind belangrijk is. 

 

 Beter slapen, beter dromen en rustiger wakker worden, minder prikkels in het leven van je kind tijdens de feestdagen.

 

Doordat jullie je verbinden met de familie ( warme  en veilige beschermende) energie worden de prikkels minder, stroomt de energie beter, versterkt de band tussen opvoeder, ouder, kind. Daarnaast deel je samen de ervaringen van het gehele proces dat er aan vooraf gaat- groei en verbinding vanuit de diepste kern van jullie zielen.    

Droomtastische mini meditatie oefening  

Stap 1 Verzamelen van het droomtastische feestdagen gevoel!

Kaarsen/ geurkaarsjes/ waxinelichtjes in de persoonlijke feestkleuren, laat hierin je kind inspireren. Verzamel samen feestdagen herinneringen; verzamel dingen die belangrijk zijn voor je kind, die de feestdagen weerspiegelen enzovoorts. Je kunt eventueel ook denken aan slingers, lichtjes om de sfeer van het warmte, familie, genegenheid, feestdagen te weerspiegelen. 

     

     

Stap 2  

Maak een plekje waar jullie samen tot rust kunnen komen, samen kunt zijn. Laat het zich ontwikkelen en geef je kind de leiding. Je kunt denken aan een hut van dekens, een altaartje, een hoge stapel kussens en/of in een boomhut; laat jullie fantasie de vrije loop. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en dromentrastische feestdagen bescherming waar jullie je zielen kunnen openen en waar jullie alles kunnen delen.  

Computer, telefoon, radio, tv, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep samen een sfeer waarin jullie beide volledig kunnen ontspannen. Dus zorg ervoor dat je agenda vrij hebt, er niemand thuis komt, geen afleidingen van vriendjes en/of broertjes, zusjes enzovoorts.     

  

  

Stap 3 

Steek samen de waxinelichtjes aan en/of dat wat jullie samen hebben bedacht, brand de lichtjes in de kerstboom, zet samen je schoentje enzovoort Jullie kunnen het zelf invullen - het weerspiegeld jullie droomfantastische feestdagen energie en de verbinding die jullie willen aanraken tijdens de mini meditatie. 

             

      

Stap 4  

    Ga samen ontspannen zitten op je door jullie gemaakte droomtastische feestdagen plekje zitten. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en droomtastische feestdagen mini mediatie waar je je ziel kunt openen en kunt delen. (De droomtastische feestdagen mini meditatie hoeft niet lang te duren een paar minuutjes is voldoende om de diepe verbinding te ervaren enzovoorts laat je kind aan geven wanneer het wil stoppen en/of naar bed wil)

    

 

Stap 5  

Kort praten over wat je kind heeft ervaren tijdens de droomtastische feestdagen mini meditatie, je kunt natuurlijk ook je eigen ervaring met je kind delen als je dat wilt, maar het hoeft niet. Het opschrijven in het Droom Bullet Journal is de volgende stap die je samen doet. 

 

  

Stap 6  

Welterusten en slaap lekker. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.