• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Droom bescherming

Droom bescherming

Gepubliceerd op 4 februari 2020 om 07:00

Hoe ga ik als ouder, opvoeder, begeleider om met slaapverstoring bij mijn kindje?... .. Maak er geen big deal van, start vandaag nog met de droom tentjes beschermingsmethode en je merkt direct verschil. Misschien maak je als ouder, opvoeder, begeleider enig sinds zorgen over het onderwerp slaapangst, overgevoeligheid, HSP ervaringen, slaapverstoring, nachtmerries en te intensieve dromen die je kindje en/of jullie samen niet kunnen plaatsen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je kindje ook als het waker is last kan hebben van angsten, emoties, overgevoeligheid enzovoorts.  

    

Dan heeft je kindje baat bij de Droom Tentjes beschermingsmethode zodat er sprake is van geen invloed van buiten af. Mocht het heel erg zijn neem dan altijd contact op met een specialist!. De droom tentjes methode is puur door mijzelf ontwikkeld op basis van mijn persoonlijke ervaringen met kinds dromen.  

      

Meer weten over angsten en nachtmerries enzovoorts lees mijn andere blogberichten voor kinderen over dit onderwerp. 

 
 
Hoe gevoeliger je kindje is; je kunt dan denken aan HSP, ADHD, Nieuwe Tijdskind enzovoorts. Hoe meer je kindje tijdens het slapen,  invloed van buitenaf kan ervaren. Verstoringen die de energie van je kindje aanraken. Je kindje kan daardoor ook een blokkade ontwikkelen op de chakra's, de gidsen en de helper enzovoorts.   

Hoe ga je ermee om?...  

 

  

Praat er over maak er geen big deal van!. Ga samen op zoek naar de betekenis van de kind dromen. 

Probeer je kind in het eigen bed te troosten en dan vooral zonder het licht aan te doen!. Geef je kind het vertrouwen dat het veilig is in het eigen bed en dat het weer kan slapen; haal je kind dus niet uit bed!. 

 Je kunt naast hoe ga ik met nachtmerries en angstige dromen tips om ook denken aan beschermingsoefeningen.

 Praat erover, lees boeken over dit onderwerp, vertel je kindje dat ook jij gevoelig bent en/of wat je nachtmerries zijn en waren toen je jong was. 

Samen aan yoga doen, kinderen meditatie, edelstenen, mineralen als beschermer gebruiken.

    

Ik heb een oefening ontwikkeld dat ook echt helpt om ongezonde energie te blokkeren en rust te brengen in je kindje zijn/haar droom wereld. 

Droom Beschermingsoefening 

 

Stap 1 

Droom Tentjes methode, is een goede start voor je kindje om mee te starten- creëer een plekje waar je samen volledig beschermd tot rust kunt komen. Vlak voor het naar bed gaan is een uitstekend moment om een tentje te bouwen. Laat jullie fantasie de vrije loop. Het plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en dromenbescherming waar je je ziel kunt openen en kunt delen. Neem een knuffel mee of iets wat het kind belangrijk vind.  

Computer, telefoon, radio, tv, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep samen een sfeer waarin jullie beide volledig kunnen ontspannen vlak voor het slapen gaan - combineer het met een boekje lezen enzovoorts.  

 

Stap 2 

    

Sluit de deur van het tentje, je kunt denken aan symbolisch of met een stukje stof of doek dat je kindje zelf heeft uitgekozen. Daarmee sluit je als het ware beschermend alles af voor een kind betekend dit veiligheid en vertrouwen. Spelende wijze leert een kind zo de beschermende droom tentjes methode waarin je jezelf mag zijn. De plek waar niemand anders naar binnen kan behalve diegene die je kindje toelaat enzovoorts. 

Ga samen rechtop zitten met jullie voeten op de grond ( blote voeten), rug recht; zo blijf je (in)actief, bewust en toch ontspannen.    

 

Stap 3 

 Laat ontstaan wat je kindje wil, laat de fantasie van je kindje de vrije loop en neem er tijd voor!. Houd samen met je kindje de beschermende energie binnen het tentje gaande. Je kunt ook denken aan kristallen en edelstenen die je aan de binnenzijde van het tentje neer legt - laat je kind  hierin zijn/haar fantasie gebruiken. Oefen dit samen elke avond zodat je na een aantal keer ook voordat tijdens het slapen doortastend resultaat hebt,... Na 1 keer merk je al het eerste verschil.   

     

 

Stap 4 

Open de symbolische, deken deur en lekker slapen.   

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en blogger


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Maryam
een jaar geleden

Ik vind het leuk om dit samen met mijn kinderen te doen.

Gr Maryam