• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Sterrenkijkertjes

Sterrenkijkertjes

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 17:20

In de zomer en voorjaar als het langer licht is hebben kinderen vaak meer moeite met in slaap komen dan in de winter, voorjaar of herfst. Dit komt onder andere door het langer licht zijn maar ook de hoeveelheid actie, feestjes, leuke speel momenten buiten en vriendjes en vriendinnetjes- broertjes en zusjes die nog even op mogen blijven.  

 

Als ouder, voogd, opvoeder is dit hele een uitdaging. Maar wist je dat samen naar de sterren, ondergaande zon en opkomende maan kijken heel erg spannend, leuk is om te doen. De energie van dit natuurverschijnsel zorgt er voor dat je kind slaap krijgt, ontspant en lichamelijk zich op maakt om op een rustig manier te gaan slapen. Daarnaast leert de ondergaande zon, opkomende maan en de sterren je kind te aarde, het oude los te laten en de verbinding te vinden met het kind zijn en ook met zijn/haar ouders.

     

Hoe groter/ouder je kind is hoe meer je samen kunt zien en samen kunt ervaren.  Plak er geen verplichting aan vast - maar laat het kind zijn/haar fantasie de vrije loop. 

Sterrenkijkertjes oefening

 

Begin bijvoorbeeld eerste met de zonsondergang en  naar mate ze ouder worden kun je het tijdstip aanpassen of verlengen enzovoorts.   

 

 

 

Stap 1 Samen verzamelen 

Samen met je kind samen een sterrenkijkertje altaartje maken, samen verzamelen, sterren, lampjes, maantjes, planeten enzovoorts. (laat je kind hierin zijn/haar fantasie gebruiken). Je kunt ook denken aan wierook/ waxinelichtjes of geurkaarsjes die de sterren, hemel, planeten enzovoorts op een speelse manier aanraken - geel/goud donkerblauw, zwart enzovoorts.  Denk bijvoorbeeld ook aan kussens, kleed zodat je gemakkelijk kunt zitten en dat het warm en sterrenkijker gezellig is!. 

  

 

Stap 2 Samen verbinden

Maak er samen gezellig een sterrenkijkertjes moment van. Laat de fantasie van je kind de vrije loop, laat het stromen; doe de gordijnen open! Doe de grote lichten uit. Steek de kleine zelfgemaakte lampjes, waxinelichtjes enzovoorts aan. Ga samen op blote voetjes - slippertjes, pyjama, badjas enzovoorts op de kussen zitten!.  En lees samen een sterrenkijkertje verhaaltje en/of laat je kind zijn eigen sterrenkijker verhaaltje doen. Je kunt natuurlijk ook denken aan verbindende fantasie door zelf een verhaaltje over sterren, planeten enzovoorts te vertellen. Je zult verbaast zijn hoe fantasie van kind en ouder/voogd/opvoeder een verbindend verhaal kan worden.

Neem de sterrenkijkertjes energie mee naar de volgende stap!

 

 

 

Stap 3 Sterrenkijkertje op blote voeten

 Kijk nu samen naar buiten, uit het venster, omhoog, naar de sterren en op de blote voetjes. Laat nu alles ontstaan- geef de sterren een naam; wijs ze aan, voel de verbindende energie stromen van de ondergaande zon, opkomende maan, sterren aan de hemel. 

 

Het sterrenkijkertje plekje weerspiegeld het hart, veiligheid, huis en de verbinding tussen ouder/opvoeder/voogd en kind. Samen naar de sterren kijken is een moment waar je in je beide je ziel kunt openen en kunt delen. (Het sterrenkijkertje moment  hoeft niet lang te duren een paar minuutjes is voldoende om de diepe verbinding te ervaren enzovoorts laat je kind aan geven wanneer het wil stoppen en/of naar bed wil)

   

 

 

Stap 5  Samen op bed  nog even praten

Tijd om naar bed te gaan; Kort praten over wat je kind heeft ervaren tijdens het sterren kijken,

Je kunt natuurlijk ook je eigen ervaring met je kind delen als je dat wilt, maar het hoeft niet. Het opschrijven in het Droom Bullet Journal is de volgende stap die je samen doet. Je kind valt misschien na het sterren kijken sneller in slaap, is waarschijnlijk moe omdat de energie van de ondergaande zon, opkomende maan en/of de sterren direct impact hebben. Maar heb geduld en laat het rustig stromen elk kind is anders. 

 

     

Stap 6  Welterusten en slaap lekker. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.