• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Ook tieners hebben slaap nodig

Ook tieners hebben slaap nodig

Gepubliceerd op 9 december 2019 om 07:00

 Alle volwassen mensen hebben minimaal 8 uur slaap nodig en we weten allemaal dat kinderen veel meer slaap nodig hebben (omdat ze het vaak zelf aangeven). Maar wist je ook dat tieners ook meer slaap nodig hebben (En dat niet aangeven).

Je tiener wil maar al te graag volwassen zijn, laat opblijven, zo laat mogelijk nog actief zijn, alle energie eruit halen dat er in een tiener lichaam zit.   

    

Maar het tegenovergestelde is eigenlijk waar!... Tieners moeten meer slapen omdat ze zowel energetische als lichamelijk nog niet volgroeid zijn. Waardoor ze meer tijd nodig om alle indrukken te verwerken en een plek te geven in de hersenen. Tieners zijn dan ook veel sneller oververmoeid, overloaded met alles wat er nog niet verwerkt is in het toch al intensieve leven van een tiener.

 

Tieners moeten veel meer slapen dan een volwassen, houd daar rekening mee!. 

Het kan zelfs geestelijke en lichamelijk gevolgen hebben die in eerste instantie onschuldig lijken. Daarnaast zijn tieners onder andere door te weinig slaap overgevoelig voor stress, burn-out, depressie en andere vormen van obstakels die steeds serieuzer worden.   

 

Daarnaast kan er ook een slaapangst, droomangst ontstaan omdat er gewoon weg geen aandacht aan word besteed!. 

 

 

Slaap je als tiener slecht?... Er zijn een aantal dingen die je er aan kunt doen!.   

 

Ook voor een tiener geld de volgende regel die ik ook voor kinderen adviseer!... Maak er geen big deal van. Benoem het, maak het bespreekbaar en zoek samen naar een leuke (volwassen) oplossing en/of mogelijkheid. Jong geleerd is oud gedaan!.    

 

Daarnaast is goed leren slapen, dromen, dagdromen, mediteren van groot belang voor een tiener!.... Als je tiener nu goed slaapt. Zie je dat ook terug als je tiener volwassen is. Slaapproblemen, focusproblemen, stress, burn-out enzovoorts kent zijn roots bij het tiener zijn. Inspiratie, succes, mindfulness, balans vind je niet als je goed slaapt, mediteert, dagdroomt enzovoorts.     

 

Dieren zijn een voor een tiener een motiverend factor die ze vertrouwen, laat de kat, hond lekker bij je tiener slapen - samen slapen is veilig en rustgevend voor een tiener.   

 

Ga op tijd naar bed, doe aan droom yoga of droom meditatie.

dagdromen, 3 snelle droom tips. Je kunt ook denken aan de invloed van sociale media en zie mijn blog over, slapen met de alfabet methode slaaptips

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.