• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Dromen vanuit emoties

Dromen vanuit emoties

Gepubliceerd op 21 november 2019 om 07:00

Een van de moeilijkste dingen in het leven is toch wel emoties en gevoelens vooral als je tiener bent. Laat staan slapen en dromen terwijl er sprake is van diepe zielservaring. Dromen vanuit emotie is prachtig en toch een uitdaging en dat geld vooral voor tieners. Het brengt je veel, maar tegelijkertijd ook onrust, angst en vragen; de gevoelens zijn moeilijk te plaatsen en hoe verwerk ik het?.... Als tiener zijn er heel veel vragen en heel veel moment waarop emoties naar boven komen.

 

Vooral tijdens het slapen en/of tijdens het inslapen komen dit soort emoties bij een tiener naar boven.  
   

Slapen en emotioneel vermoeid is geen goede optie, maar toch zijn het deze momenten waarop de grootste levenslessen via je dromen aan de oppervlakte komen. Omarm je emoties en ervaar grote bewustwordingsprocessen.

  Maar Marjan het is toch zo dat huilend inslapen voor nachtmerries of versterking van het negatieve zorgt.

 

Ja dat is inderdaad zo, maar naast deze diepe uitdagingen zit een grote kans verborgen waar je in eerst instantie niet aan zou denken. De gevoelens, emoties die in je onderbuik aanwezig zijn willen maar al te graag naar boven komen zodat je het kunt verwerken, lichamelijk en geestelijk kunt opruimen. Je emoties versterken je gevoeligheid, intuïtie en je spirituele verbinding met het hogere, je basis, je hart, je bron en/of andere dimensies en het hiernamaals.   

 

Dromen vanuit je diepste emoties is zo gek nog niet, uitdagend en stoer als het toelaat richting grote zielsgroei en bewustwording van het feit dat!. Dat wil niet zeggen dat het voor een tiener gemakkelijk is, het is zelfs voor een volwassenen een uitdaging om aan te gaan.   

 

Maar de eerste stap kan gezet worden door rustig naar bed te gaan en te mediteren, ontspannen en een mini oefening te doen. Het tienerdromen proces gaat stukje bij beetje, stapje voor stapje innerlijke rust, opluchting, groei, ontwikkeling en inzichten ervaren enzovoorts. Het gaat niet om de snelheid, het gaat om de kleine stapjes die uiteindelijk grote veranderingen en transformatie brengen (neem de tijd om tiener te zijn).    

Droom emoties mini oefening voor tieners 

Stap 1

Ontspannen en loslaten voordat je naar bed gaat. Dus neem de tijd om te luisteren naar de innerlijke stilte en neem maar van mij aan dat kan oorverdovend zijn.  Beangstigend en intensief zijn; dus neem tijd om stil te worden door eerst te ontspannen en de stilte toe te laten. Zoek een plekje in je slaapkamer en/of waar je jezelf kunt zijn. " Om goed te ontspannen moet je Vooral Jezelf Zijn".

  

Computer, telefoon, radio, tv, klok, radio uit; geen afleidingen en vooral geen energie van buitenaf laten stromen. Schep een sfeer waarin je volledig kunt ontspannen; het kan dus zijn dat je wierook wilt branden, meditatie / natuur muziek wilt luisteren enzovoorts. 

  

 

Stap 2 

Ga rechtop zitten met je voeten op de grond ( blote voeten), rug recht; zo blijf je  actief, bewust en toch ontspannen. Maak je hoofd leeg en start met een kwartiertje ontspannen voordat je naar bed gaat,...…. Elke keer dat je dit oefent kun je langer ontspannen en stil zijn en ervaar je meer antwoorden en zielsmuziek.   

Stap 3 

Let goed op je ademhaling en laat het op een rustig niveau vanuit je buik stromen - adem in en adem rustig uit. Merk dat je goed ontspant, voel en luister naar je hartritme. Ervaar dat je emoties, gevoelens enzovoorts in je hoofd / lichaam verminderen en veranderen in andere energie die vanuit een nieuwe positieve kijk gaat stromen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten die de grond raken. Voel hoe je benen/voeten de vloer raken/de stoelrand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts. 

 

  

Stap 5 

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes in de stoel in trekt, je verbind met de vloer. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer zielsenergie uit je voeten groeien. Je eigen zielsenergie verankerd je diep in de zee en zand. Het zorgt voor dat je vanuit je bron, je basis droomt,  handelt, voelt, ervaart en mediteert.

  

 

Stap 4 

Vanuit je zielsenergie zie je een prachtige parelkleurige energie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Zie het vanuit je kruinchakra doorstromen naar boven en naar beneden de aarde in. Neem deze status mee naar de volgende stap en laat alles stromen wat je mag ontvangen via je zintuigen zoals je gehoor of ogen enzovoorts. 

     

      

Stap 6  

Zeg een affirnimatie als ondersteuning in de vorm van de volgende zin op! Ik laat ......benoem het....... los en ik geeft het aan......benoem het...... zodat ze het voor me kunnen dragen.  Ik sta openen om te ontvangen!.  Je kunt ook denken aan vraagstelling die zoals. ...  ..... Hoe kan ik dienstbaar zijn?... Wat mag ik vandaag gaan doen?.. Wie mag ik vandaag ontmoeten?.  

 

 

Stap 7  

Neem deze status van je ontspannen energie mee naar bed. Ga op bed liggen en ontspan en behoud de ontspannen status vast. Laat het allemaal los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen.

      

Stap 8 

Welterusten en slaap lekker ontspannen

 

 

Stap 9

Als je wakker word schrijf in je dromendagboek Wat heb ik ervaren, waar droomde ik van; je kunt ook denken aan een dankbaarheidsgraat / sleep tracker en/of mood tracker!.   

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en blogger 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.