• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Droomkids » Influencer en tienerdromen

Influencer en tienerdromen

Gepubliceerd op 14 november 2019 om 07:00

Tieners staan met twee benen tussen de droomwerelden in, ze staan daarnaast ook nog eens in verbinding met vele prikkels, invloed en ervaringen. Als kind dromen, dagdromen doen tieners niet meer. De verbinding die tieners hebben met dromen, dagdromen, meditaties, visualisaties als volwassenen hebben ze nog niet. 

 

Marjan dromen tieners anders dan kinderen en volwassenen?.

Ja ze dromen, visioenen ook anders, minder intensief als kinderen, maar dieper verbonden vanuit prikkels van buitenaf. De hormonen, en het vinden van jezelf zorgt ervoor dat je als tiener kleurijker droomt. Daarnaast zijn de tienerhersenen nog niet volledig ontwikkeld, dat ook weer invloed heeft op de remslaap en de intensiteit van de droom, visioen wereld. 

 

Voor tieners zijn dromen veel realistischer, dit komt door verschillende redenen. 

Ze hebben in eerste instantie de levenservaring nog niet om bepaalde dingen te kunnen erkennen en te kunnen plaatsen. "Veel dingen komen voor de eerste keer voor". 

Ze hebben nog moeite met het erkennen van realiteit en fantasie, pijn en verdriet liefde, ruzie enzovoorts vanuit de diepste kern van de tienerziel. Als het ware worden ze wakker uit de kindertijd ongeacht hoe deze is verlopen.   

Ze zijn diep verbonden met influencers, vrienden, kennissen enzovoorts die een voorbeeld functie hebben. 

De tienerbrain en het tienerleven word gevormd, als je als tiener slaapt verwerk je dat waar je dagelijks leven zoals een volwassen doet. Alleen is er nog niet de ervaring en de logische link die geplaatst word als je levenservaring hebt.

  

Tieners dromen dan ook veel intensiever als volwassenen.

 

De eerste veranderingen vinden ook plaats als je als tiener slaapt, de eerste brutale ervaringen, botsingen, jezelf ontdekken vind plaats als je slaapt. De gevoelige, (HSP, nieuwe Tijdskind, ADHD enzovoorts) momenten word bewust ervaren voor als tiener tijdens je meditaties, intuïtie, visualisaties, manifestaties en dromen.     

 

Een leuk tienerweetje is dat een Brake Up droom ook bijna letterlijk verklaart kan worden als de verwerking van de eerste Brake Up ervaring. Tienerdromen, visioenen, worden dus anders vertaalt dan bij kinderen en/of volwassenen.  

Nog een leuk weet je is dat de hersenen van de mens op na je 23ste volledig zijn ontwikkeld; tot die tijd blijven je dromen, visioenen, meditaties, manifestaties, visualisatie, enzovoorts intensiever.  

 

Een ander leuk tienerdroom weetje is dat tieners maar al te graag droom volwassen willen zijn, er dromend bij willen horen, zichzelf willen zijn en daardoor ook goede en vaak veel droomvragen stellen, droomverklaringen opzoeken enzovoorts.        

Een liefdevolle droom groet

Marjan Klop Founder en blogger


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.