• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Marjan » De tuinstoel zitter

De tuinstoel zitter

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 07:00

Als ik naar de winkelstraat loop, dan kom ik elke dag langs een huis waar een man elke dag in de voortuin op een groene plastic tuinstoel zit. Even voor je beeldvorming ik woon 7 minuten lopen van de winkelstraat af.  

Het maakt niet uit of zomer is, voorjaar, herfst; de man zit er gewoon elke dag, heeft een perfect bijgehouden onkruidvrij, grastuintje. Het is echt zuiver groen gras- je kunt er echt geen grassprietje vinden dat tegen de richting in gaat, geel is; laat staan langer is dan gewenst.   

 

Heb jij vandaag al gedag gezegd, geglimlacht tegen een vreemdeling!  

 

In eerste instantie vond ik het maar een rare gewaarwording, elke dag zitten in je voortuin! Als ik voorbij loop, glimlacht hij vriendelijk, zegt gedag en hoopt op een antwoordt terug. Het is waarschijnlijk eenzaamheid en een roep om een simpel gesprek.      

Aan de andere kant heb ik heel veel respect voor deze man!. Hij zit niet achter de geraniums en verbergt zijn situatie; nee hij heeft de moed om gewoon weg naar buiten te treden en zit verlegen om een contact en mensen om hem heen.     

Ik sla vandaag een wolken deken om iedereen heen die verlegen zit om een praatje, contact, een arm om hen heen. Voor iedereen die verdwaalt is en even niet weet hoe of wat. Je bent nooit alleen, misschien is er fysiek niemand aanwezig, maar energetisch zijn we allemaal met elkaar verbonden. 

 

Help elkaar door aandacht te schenken aan elkaar. 

    

Het klinkt misschien cliché Je zult verbaast zijn hoeveel mensen je willen of kunnen helpen. Het is zo simpel, je hoeft alleen je stoel buiten neer te zetten. Alleen de mensen die tuintje passeren, komen voorbij op het juiste moment en juiste tijd. Ze zijn er om naar je te luisteren, een arm om je heen te slaan en hartje een beetje te helen. Ook al is het dan misschien vluchtig of niets tastbaar het is echt, puur en dat is waar het om gaat.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.