• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Marjan » De kracht van Symboliek

De kracht van Symboliek

Gepubliceerd op 5 oktober 2020 om 07:00

Het klinkt misschien wel cliché maar ik houd echt van symboliek. Niet alleen verwerk ik dat maar al te graag in mijn droomverklaringen maar ook gebruik ik symboliek in mijn dagelijkse leven. Ik koop niet zomaar bloemen voor iemand. Ik denk er echt over na welke bloem bij welke gelegenheid past. 

Nu ben ik een denker, dus denk ik over alles na. Ik meestal verder dan de gemiddelde mens, Ik heb alle scenario’s in mijn hoofd al bekeken en onderzocht voordat ik over ga op actie.  

Ik vind het fantastisch als ik iets van iemand krijg, ontvang waar symboliek achter zit.... Het verhaal, de gedachte, persoonlijke oprechte interesse dat maakt voor mij echt het verschil. Het is zo jammer dat de symbolische gedachte steeds verder in de vergetelheid raakt.   

 

Mensen hebben er misschien geen tijd meer voor of zijn niet geïnteresseerd in het verhaal erachter. Waarschijnlijk ben ik van de oude stempel, te romantisch of te doordacht.  Ik geniet echt van kleine dingen, een handgeschreven ouderwetse kerstkaart staat echt in mijn top symbolische cadeautjes.

 
Ik pleit dan ook voor meer symbolische dingen.

 

Vooral nu op het moment dat eenzaamheid en ziekte zo dichtbij zijn. Stuur elkaar een ouderwets kaartje, koop een echt persoonlijk presentje, een bloemetje, bak een taart, enzovoorts.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.