• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Marjan » De kerstuitdaging

De kerstuitdaging

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 07:00

Dit blog is voor iedereen die alleen is met kerst, die geen geld meer heeft. Iedereen die eenzamer is dan ooit. Dit blog is voor iedereen die thuis zit, met de kinderen en geen kant op kan. Voor iedereen die ziek is of door een traumatisch jaar heen is gegaan en gaat!. Dit bericht is voor alle mensen die 2020 als een hele grote uitdaging hebben ervaren. 

 

Weet je, kerst en natuurlijk het hele jaar 2020 is een uitdaging waarbij niemand is uitgesloten. 

   

  

Voor veel mensen is kerst 2020 een uitdaging en je bent niet de enige. Maar dat is denk ik een schrale troost, het is gewoon realiteit!. Je bent misschien (voor het eerst) alleen. Of geen geld voor een luxe diner enzovoorts.

Voor mijzelf is het ook een hele uitdaging. Ik leef al bijna een jaar van mijn spaargeld, en krijg maar een kleine ondersteuning van de overheid. Het is een grote uitdaging om überhaupt kerst als happy singel en met twee familieleden te vieren binnen het uitkeringsbudget! 

      

 

Ik hoop met dit blog je te overtuigen om ook de schaamte voorbij te gaan!

Om hulp te vragen, je verhaal te delen, je emoties, gevoelens enzovoorts te uiten. Zodat andere mensen je kunnen helpen. Als je niet om hulp vraagt dan komt het niet.      

 

Ik wil je een hart onder de riem te steken, met dit blog. Misschien heb je er niets aan, maar misschien kun je er iets mee!  

    

       

Ik leerde de afgelopen jaren echt te genieten van de kleine dingen

Ik hecht geen waarde aan geld, rijkdom en kerstcadeautjes. Ik hecht waarde aan liefde, familie en dat wat mijn hart doet zingen. 

 

  Ik ga voor een geweldige opgedekte (kringloop) servies kersttafel. 

Het optuigen van de (gekregen) kerstboom met op de achtergrond kerstliedjes en dan hard meezingen....

 Houd de spirit erin. Schrijf dankbaarheidsbriefjes en hang ze in de boom!  Lees ze voor aan je gasten, laat ze ook dankbaarheidsbriefjesschrijven! Geen gasten geen big deal. Je leest ze gewoon voor aan jezelf of aan spirit als je er een verbinding mee hebt!.

Bekijk dat wat je wel hebt, en niet wat je niet hebt. "mijn oma haar tip blogbericht". 

Geen geld voor een klassiek kerstgerecht, luxe diner. Wat uitmaakt is de manier (met welke gedachte) je het opdient. Laat je innerlijke lichtje stralen, dan smaakt alles magisch. Het past helemaal bij de echt kerstgedachten

  

 "Vergeet het niet", Huil en omarm je verdriet, maar blijf er niet in hangen.......Hoe zwaarder je het maakt, hoe erger het is!.    

             

Wil je erover praten schroom niet en neem contact op met me of praat met de ervaringsdeskundige  https://eenzaamheid.info/nederland-of-belgie/ 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.