• Persoonlijke blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Snel en persoonlijk contact
Start » Blog Dromen » Blog Marjan » Waarom ik eenzaamheid niet opvul

Waarom ik eenzaamheid niet opvul

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 07:00

Ik vul mijn eenzaamheid niet op met vrienden, kennissen enzovoorts. Ik ben namelijk net als veel mensen met mij heel eenzaam, ondanks dat ik toch echt een sociaal leven heb. Mijn moeder overleed toen ik 15 was; mijn vader is hertrouwd en heeft een (nieuw) leven opgebouwd. 

Ik ben ook nog eens al jaren happy singel. Ik heb 1 beste vriendin en toch ben ik alleen.  Mijn bedrijf is al 10 jaar een financiële uitdaging - dat ik meer dan regelmatig gebruik moet maken van sociale ondersteuning. Of dat ik naast mijn onderneming meerdere bijbanen heb om rond te kunnen komen. 

En toch kies ik ervoor om niet veel vrienden te hebben. Niet omdat ik niet sociaal ben; maar omdat ik het gat van de eenzaamheid er gewoon laat zijn. Ik vul het niet op met eigenschapsvriendschappen. Wat ik hiermee bedoel is, dat je de eenzaamheidsgaten kunt opvullen met vrienden die dit als positief karaktereigenschap hebben - Dan mis je het niet. Ze vullen als het ware je leegte op de reden dat ik dit bericht schrijf heeft te maken met een cliënt die ik recent sprak.     

     

    

Die me heel enthousiast vertelde dat ze heel veel vrienden had, en een liefdevolle familie. Maar dat ze wel singel was. Ze had het geluk van de vele vrienden die haar door deze periode heen helpen.  Eenzaamheid daar had ze totaal geen last van. Ze belde iedereen af, iedere vriend kon haar met iets helpen.  

Behalve als ze op bed lag en haar slapenloosheid maar niet onder controle kreeg voelde ze zich zo alleen.  Waarop ik haar vroeg hoeveel van deze vrienden zijn je echt heel dierbaar op zielsniveau.... Het bleef even stil ze begon te tellen; eerst waren het er 10 en toen werden het er 5, nee als ik goed nadenk 3... Ik heb 3 echte diepe zielsvriendschappen. Het sloeg in als een donderslag bij heldere hemel. Ik vul de eenzame stukken op hé, ze hebben de karaktereigenschappen die ik mis!. Ik ben zo alleen en daardoor slaap ik zo slecht.  "Een leeg bed, kan heel koud zijn!".     

          

 

Ik wil met dit bericht niet bereiken dat je alle vriendschappen onder de loep moet leggen. Ik wil je inzicht geven in het feit dat eenzaamheid er gewoon mag zijn.    

 

 "Er is niets mist met deze vriendschappen, maar ben je bewust van het feit dat.....", Bewust zijn waarom iemand op je pad komt of is. Je bent niet de enige. Eenzaamheid kent geen leeftijd, situatie of grens. Eenzaamheid staat aan de basis van slapenloosheid, depressie, angst en verdriet.    

Natuurlijk kan een vriendschap veel oplossen in deze tijd van corona. Maar te veel karaktereigenschapsvriendschappen is in veel gevallen niet de oplossing voor het slaapangst, slapenloosheid en/of droomangsten en soortgelijke probleem.

  

Maar Marjan wat dan wel.  

Het klinkt misschien (on)aardig maar laat de eenzaamheid er zijn. Bespreek het met je vrienden, deel je verhaal, deel je angsten, dromen, nachtmerries en je emoties. en/of zoek hulp!            


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.