• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Top 10 meest gelezen blog's

 1. Invloed van de Maan, Vollemaan en Zon dromen
 2. Dieren dromen, visioenen
 3. Poep, plas en Toilet, badkamer dromen
 4. Nachtmerries en Trauma dromen en visioenen
 5. Omgaan met stress en de invloed van buitenaf
 6. Vorige levensdromen
 7. Lucide dromen
 8. Spirituele dromen
 9. Slapenloosheid en wakker liggen, methodes en omgaan met slecht slapen
 10. Meditatie dromen, slapen, visioenen

Wist je dat goed dromen heel belangrijk is!

Dromen is heel belangrijk, niet alleen omdat het verbonden is met je dagelijkse verwerking van het leven maar ook omdat het inzicht geeft in wat er daadwerkelijk in je waakbestaan omgaat. Dat waar je onbewust tegen aan loopt in het dagelijkse leven en/of dat waar druk over wordt gemaakt. 

Meest gestelde vragen

 • Hoe vaak droom ik per nacht
 • Wat nu als ik nooit droom is dat normaal
Droom Trainer 1
PDF – 228,2 KB 31 downloads

Ervaar de energie van buitenland dromen

Ik ben net terug uit Zuid-Afrika en ik heb er echt van genoten. Alleen is het voor een bewuste dromen een hele grote energie wissel. In Zuid-Afrika zijn dromen niet alleen kleurijker, levendiger maar zachter van energie. Natuurlijk wist ik dit al jaren en is het niet de eerste reis die ik maak. Ik heb hier ook al meer blogs overgeschreven maar het blijft fascinerend dat elk land echt een andere droom energie heeft. 

Lees meer »

Midden in de nacht wakker worden

Sterker nog het is zelf meer dan normaal. (mits het natuurlijk niet dagelijks wordt). Maar zo af en toe eens wakker worden is juist heel positief. Het geeft aan dat je spiritueel ontwikkeld bent, dat je onderbewuste bewust groeit, dat je ook echt in je waakbestaan de ervaringen kunt waarnemen. 

Lees meer »

Bewezen slapen doe je op je linkerzijde

Het is bewezen, tenminste het is vanuit het oogpunt oosterse geneeskunde "filosofie", echt moet slapen op de linkerzijde (linkerkant van het lichaam). Er zijn hier een aantal redenen voor en dat is niet alleen een kwestie van geloven dat het beter voor je is. 

Lees meer »

Het vollemaan effect wordt steeds duidelijker!

Je kent het vast wel, je hebt alweer slecht geslapen, collega heeft ook slecht geslapen. Je kinderen hebben de gehele nacht gespookt, je huisdier die heel actief is en je wakkerhoud enzovoorts. Maar op één of andere manier lijkt het steeds weer op hetzelfde moment te zijn - alleen dan verschuift het steeds weer een maand!

Lees meer »

Dromen laten stromen

Dromen zijn energie, dromen zijn een weerspiegeling van je dagelijkse leven, van je eigen trilling - de manier waarop je in het leven staat en hoe je met dingen of situaties omgaat. Het is net als het leven zelf, het ligt er maar net aan hoe je ernaar kijkt - is vandaag je glas half vol of halfleeg.

Lees meer »

Vuur dromen Alchemie

Wat zijn Vuur dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de krachtige passie vuur energie, het element vuur. Vuur dromen staan in verbinding met je hart, je krach, power en pure passie. Het innerlijke vuurtje, maar ook je donkere levens lage en innerlijke demonen zijn verbonden met vuur dromen.

Lees meer »

Het nummer 1 slaapadvies van de expert

Het nummer 1 slaapadvies van de experts is heel simpel! "Doorbreek je vastgeroeste dagelijkse patronen", Het klinkt misschien heel simpel en het is gemakkelijke gezegd dan gedaan, maar het is echt waar. De automatische dingen kunnen ervoor zorgen dat je slecht slaapt en het is daarnaast het meest voorkomend.

Lees meer »

Lucht dromen Alchemie 

Wat zijn Lucht dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de krachtige stroming, beweging Lucht energie, het element lucht. Lucht dromen zijn het meest zichtbaar, het meest tastbaar en voor de meeste mensen heeft het de meeste erkenningspunten. Omdat we met lucht veel bewuster bezig zijn en veel meer verbonden zijn - al is dit natuurlijk een gevoel kwestie en niet iets wat onze ziel ervaart.

Lees meer »

Lucide dromen tips en tops

Lucide dromen wie wil dat nu niet, het is trendy en het is een topic die heel veel mensen het liefst snel onder de knie willen hebben. Maar in veel gevallen is dit niet het geval, sterker nog lucide dromen is een proces, het is een bewustwording, het is oefenen, leren en studeren. Dromend vallen en opstaan, nog een keer proberen en meestal gaat er jaren overheen voordat je het echt "Meester of zelfstandig lucide dromer" kunt noemen. 

Lees meer »

15 Easy, beter slapen tips!

Je kent het vast wel, de stelling je moet 8 uur slapen! Nope, Nee, Nada, Noppes dit is niet waar, dit is kennis uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Je kunt namelijk gemakkelijk 5 uur slapen en overdag heel goed in je vel zitten. Je kunt ook 8 uur slapen en heel slecht in je vel zitten met als gevolg overdag heel moe zijn.

Lees meer »

Aarde dromen Alchemie 

Wat zijn aarde dromen?.. Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de aarde energie, het element aarde. Wat zijn Aarde dromen? Jawel dat zijn dromen die verbonden zijn met de beschermende aarde energie. Aarde dromen hebben dus een groen / bruine, diep (aarde) rood energie en bruine trilling en/of zelfs bewust waarneembaar bruine of groenachtige kleuring, diep (aarde) rood tijdens het dromen of visioenen. 

Lees meer »

Slapenloosheid gestegen tot 70%

Je kunt er niet omheen, door de grote hoeveelheid stress, problemen, angsten, nachtmerries die we op ons bord krijgen nu in corona tijd. Slapenloosheid was altijd al hoog er zijn verschillende redenen voor zoals Biologische slaapproblemen.  Stress Slapen  De Beste Slaaptip Slaapgevoeligheid

Lees meer »

Eindejaar dromen

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Dag 2020 en welkom 2021. Voor heel veel mensen is het een heel zwaar en lastig jaar geweest.  Op dit moment ben je aan het afronden, afsluiten van de oude energie en dit komt dan ook in je dromen naar boven. Als het ware sluit je de cyclus af, 

Lees meer »

Slaapgevoeligheid

Slaapgevoeligheid ontstaat door te veel prikkels, door stress, burn-out, trauma's enzovoorts. We hebben er allemaal wel een keer mee te maken - vooral nu tijdens de corona periode. Zijn er meer en meer mensen die niet doorslapen of in slaap kunnen komen.

Lees meer »

Conjuctie invloed dromen

 Slapenloosheid, rare dromen de laatste dagen!. Je bent niet de enige want er staat iets bijzonders te gebeuren. Morgen de 21ste van december 2020 is er een bijzondere conjuctie te ervaren. Deze conjuctie is voor het laatst 800 jaar geleden voorgekomen omdat het ook op de winterzonnewende valt.

Lees meer »

Kerstdromen

Dit jaar 2020 is anders dan alle andere kerstdromen jaren, de invloed dit jaar lijkt dan ook groter dan ooit tevoren. Dromen rond de kerst hebben vaak een spirituelere lading. Maar over het algemeen kun je één onderwerp als veel voorkomend beschrijven.

Lees meer »

Ego en dromen

Wat je moet weten over dromen! dromen zijn namelijk een verwerking van je dagelijkse leven. Het is niets meer, het is niets minder. Dat betekend ook dat in de basis je dromen niets betekenen. Nee sorry, het betekend niets. Je kunt het zo zien je kunt de zielsinformatie gebruiken om jezelf te leren kennen en bewustwording te ervaren van het feit dat.......  

Lees meer »

Winterslaap

Is er zo iets als winterslaap of Slaap je beter in de winter?..... is een vraag die ik de laatste dagen veelvuldig krijg van mijn cliënten.  Het antwoordt hierop is als volgt.  Mensen slapen wel degelijk van nature beter in de winter.  Maar door de moderne wereld is dit eigenlijk niet meer aantoonbaar of meetbaar.

Lees meer »

Stress Slapen

Dit blogbericht is voor alle stress slapers, burn-out en slapenloosheidsmensen. Het is probleem nummer 1 van de moderne tijd - vooral in Corona tijd. Stress zorgt niet alleen voor lichamelijk en geestelijk uitdagingen, maar het werkt ook echt door terwijl je slaapt.

Lees meer »

Narcist, empathie loze dromen

We hebben er allemaal wel een keer mee te maken gehad. Mensen die geen of nauwelijks empathie, gevoel hebben of tonen. Hoe gevoelig je bent hoe gemakkelijk of eerder je hier negatieve ervaringen mee hebt - hoe meer indruk het op je maakt. 

Lees meer »

Thanksgiving dromen

Dromen rond Thanksgiving hebben niet zoveel extra energie en betekenis als bijvoorbeeld tijdens de vollemaan, Herfst Dromen Allerzielen dromen Afronden van dromenperiode Je kunt ook denken aan  WinterDromen en Dromen van het Seizoen Nieuwe Maan dromen Blauwe maan dromen Zomer dromen Voorjaar dromen

Lees meer »

Afremmen van dromen

Door het hoge stressniveau waarmee corona naar je toekomt heb je echt last van dromen, dagdromen moment die te heftig zijn. Het is gewoon niet meer te dragen; je weet niet meer hoe je in slaap moet komen.

Lees meer »

Leer jezelf te verankeren

Als je leert vertrouwen op het natuurlijke proces van ontspannen slapen dan slaap je ook rustiger. Leer jezelf  te vertrouwen en dit kun je doen door jezelf te verankeren. Je leert dus te vertrouwen op een ontspanner slaap en droom methode.

Lees meer »

Voorspellend dromend afsluiten

Tussen kerst en nieuwjaar maakt de ziel, je bron, je basis, je menselijk lichaam zich op voor de nieuwe energie van 2020. Als het ware ben je aan het einde van het jaar niet alleen aan het afsluiten maar ook aan het voor bereiden op dat wat komen gaat.  

Lees meer »

Droom angst bestaat echt!

Je kent het vast wel, gisteren een hele enge nachtmerrie gehad, onzeker ga je slapen; trek de dekens over je heen en sluit je ogen. Je gaat gespannen slapen met het inwendige gevoel als het maar niet het zelfde is als gisteren. En ja hoor de nachtmerrie lijkt nog erger dan de dag ervoor.  

Lees meer »

De kracht van droommantra's

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met  het opzeggen van droommantra's. Niet dat ik nooit een mantra gebruikte om mijn energie om hoog te krijgen en/of mindfulness alles in mijn leven te laten stromen.

Lees meer »

Mindfulness dromend niets doen

Een van de moeilijkste uitdagingen in mijn leven is het niets doen. Het klinkt raar maar ik ben een echte doorzetter, harde werker, inspiratie pusher en zelfs manifestatie gericht en altijd bezig (ik zit nooit stil) zelf niet op zondag en/of feestdagen. Ik werk met gemak van 7:00 tot 20:00 uur. Dromen die zichzelf herhalen 

Lees meer »

Slapen met de donkere dagen

Je kent het vast wel je ervaart een herfstdip/winterdepressie omdat het niet alleen koud is, langer donker is maar ook omdat je energieniveau gewoon weg anders stroomt dan tijdens het voorjaar en de zomer. Je kunt ook denken aan slechter slapen en zelfs de uitdaging ervaren om ook echt goed in slaap te komen (remslaap).  Winterslaap Moet je echt 8 uur slapen? 

Lees meer »

Schoomakend dromen

Schoonmaken en opruimen voor de ene een uitdaging voor de ander een leuke bezigheid. Ikzelf moet toegeven dat ik het een uitdaging vind. Ik bedoel hier niet mee dat ik een vies huis heb; of dat ik niets opruim en schoonmaak, maar het is gewoon weg niet helemaal mijn ding. 

Lees meer »

Droomwandelaar (Vals ontwaak)

Toen ik de titel van dit blog doorkreeg (intuïtief) had ik geen enkel idee waar het naar toe zou gaan, hoe het zou ontwikkelen. Het enige wat ik wist dat de woorden wandelaar en droom duidelijk een boodschap hebben dat ik met je wil delen.

Lees meer »

Droomstap naar verandering

Je kent het vast wel, je wilt verandering en wel nu!. Je bent opzoek naar die gouden formule of de geweldige wonder pil die in een klap alles oplost!. Dat willen we toch allemaal wel, maar zo werkt het in theorie niet. Jijzelf bent de enige die het kan veranderen en oplossen. Je bent zelf de sleutel tot transformatie. Het leuke is dat je dromen, dagdromen, visioenen en slapen de eerste stap zijn. 

Lees meer »

Schelpen ondersteunen dromen

Schelpen hebben een geweldige werking ze staan in verbinding met de baarmoeder van het leven, zintuig horen en voelen en daarnaast ook als je slaapt, droomt, mediteert, visualiseert kan de schelpen energie versterken en helen.

Lees meer »

Droomverbindingstips uit de natuur

Open je ogen, luister, kijk om je heen, ruik, voel de wind stromen voel de energie je huid aanraken en doorstromen. Het raakt je meditaties, visualisaties, affirmaties, dagdromen, visioenen, dromen enzovoorts aan vanuit je kern die weer in harmonie komen- balans vinden en helend werken.  

Lees meer »

Dankbaarheid slaap en droom tips

Dankbaarheid heeft invloed op je slapen, dromen, visioenen, dagdromen "je gelukstatus"  Wees dankbaar voor alles wat je hebt. Het klinkt lastig en het is ook moeilijk- want focussen op dat wat je niet hebt is veel gemakkelijker.  Dromen openen de deur naar groei 

Lees meer »

Taboe dromen

We dromen allemaal; en we dromen allemaal over hele verschillende dingen; ieder mens heeft zijn eigen droomwereld. We hebben allemaal wel eens een droom gehad waarin een stukje schaamte of taboe voor komt toch!...….

Lees meer »

Burn-out dromen

Je kent het vast wel een moment in je leven dat het allemaal tegenzit, een burn-out, stress en/of misschien wel een depressie.  De invloed van stress, burn-out, depressie , dromen en visioenen is zo diep met elkaar verbonden dat het haast hand in hand met elkaar samen loopt. 

Lees meer »

Dromen Doe Je Samen

Als je droomt, slaapt, mediteert dan ben je onbewust verbonden met je diepste zelf maar ook met de diepste energetische, spirituele zielen verbinding die bestaat. De verbinding tussen moeder en kind; deze diepe verbinding is een natuurlijk en vooral spiritueel wonder. De kracht van droommantra's

Lees meer »

Omgaan met nachtmerries

We hebben ze allemaal wel eens, sommige mensen meer dan andere mensen maar je kunt je vast wel een nachtmerrie herinneren! Omdat nachtmerries zoveel impact kunnen hebben raak je vaak in paniek of maak je je zorgen over van alles en nog wat; misschien haal er allemaal dingen bij die helemaal niet belangrijk zijn.  

Lees meer »

Veertjes op je pad

Het spreekt je aan, ze liggen op je te wachten;.... Veren als je goed kijkt zie je ze overal - liggen er speciaal voor jou en kom je ze op de meest bijzondere momenten tegen. Je moet er niet naar op zoek gaan want dan vind je ze niet - maar als je goed luistert naar de signalen vanuit het universum dan vind je veertjes op je pad.

Lees meer »

7 Stappen Naar Lucide Dromen

Stel je eens voor?. Dat je de elk moment van de dag het gevoel hebt dat je in een droom leeft! Hoe zou dat zijn, wat zou je voelen en ervaren?. Innerlijke geluk, warmte, genegenheid, vrijheid etc vul zelf maar in.  

Lees meer »

Droomaltaar

Speciaal voor de bewuste dromer, visioener, dagdromer of spirituele groeier zijn er DROOMALTAAR die je kunt toepassen om je verbinding met de droom en visioen wereld te vergroten. Wil je beter, anders, verdiepend, aanvullend, versterkend, vergrotend etc.

Lees meer »

Droom meditatie

Meditatie is voor mijzelf altijd een uitdaging geweest; op sommige moment ben ik er heel bewust mee bezig, andere momenten wat minder. Wil je bewust gaan dromen of visioenen ontvangen, groeien en ontwikkelen als mens dan is mediteren een must.

Lees meer »

Tijd dromen

Dagelijks kijk je op de klok, misschien wel meer keer per dag, het is een gewoonte geworden. We leven met de klok en als de klok stilstaat dan hebben we een probleem!

Lees meer »

Alle kleuren tellen mee

De regenboog staat symbool als signaal vanuit het hiernamaals, de regenboog droom, visioen geeft ons een heel erg goed gevoel. Het is zo zuiver en puur, het spreekt tot je verbeelding en laat je stralen.

Lees meer »

Elke droomdag is anders

De dag waarop je droomt heeft niet alleen een diepe droom of visioen verklaring. De energie van de dag waarop je dit ervaart vertelt je nog veel meer dan je in eerste instantie zou denken en het geeft je een verdiepende blik op de energie waarin je op dit moment zit.  Je kunt naast de droom en visioen verklaring nog meer te weten komen over jezelf en je huidige levenssituatie. Droomwandelaar

Lees meer »

Oma's slaapmutsje

Je kent het vast wel, de oude remedie Slaapmutje en dan bedoel ik niet de "voor het slapen gaan nog een groot glas sterke drank"... Dit blog gaat niet over het slaapmutjes iets te diep in het glaasje kijken. Het kan ook heel effectief zijn; want je slaapt als een roosje toch?.

Lees meer »