• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Je slaapplek beïnvloed je dromen

Gepubliceerd op 19 februari 2019 om 18:38

Uit onderzoek is gebleken dat manier waarop je droomt wordt beïnvloed door de plek waar je slaapt. En daarmee bedoel ik dat de plek waar je bed staat een belangrijk onderdeel is hoe je slaapt, in slaap valt en vooral hoe je droomt en ook waarover je droomt. 

 

Daarnaast is het niet alleen dat de je (bed)plek je slaap beïnvloed wordt.

Maar ook waar deze plek staat, of deze plek voortbeweegt, gehorig is heeft allemaal invloed op je dromen en visioenen. De omgeving is voor slapen, dromen en visioenen heel beïnvloedbaar en geeft daardoor een extra verklaringsmogelijkheid. Slapen met de donkere dagen

 

Je kunt bij beïnvloed slapen denken aan vogelgeluiden van buitenaf die in een tent op de camping hoort; waardoor je dus droomt over de natuur, buiten of vogels.

 

Een ander voorbeeld is slapen in een woonboot waardoor de kans veel groter is dat je droomt over water, zee, zwembad, geboortes enzovoorts. Je kunt natuurlijk ook denken aan een caravan, trailer, auto, bus of zelfs in een hotel, appartement.

Wonen er mensen boven of onder je ?.... dan is de kans groot dat je veel meer last hebt van omgevingsgeluid die jou dromen en visioenen beïnvloeden.   Slapenloosheid gestegen tot 70%

 

Deel je kamer met een roommade weet dat je dromen en visioenen ook hiermee in verbinding staan.

Dit hoeft natuurlijk niet negatief te zijn, het kan ook een positief effect hebben maar weet dat er wel sprake is van invloed.  En ja ook Honden en Katten hebben invloed op je slaapgedrag en ook de verklaring van je dromen en visioenen. Compenserende dromen

Dus slaapt je hond bij je in bed, dan is de kans groot dat je over je harige vriend droomt dan wanneer je alleen slaapt. Nu snap ik dat je denkt en een partner dan - ja oké die heeft ook een beetje invloed op je dromen en visioenen, maar dat is minimaal.    

Misschien ben je zelf wel eens in slaap gevallen in de trein, of heb je geslapen in een vliegtuig ?....

 

Wat was je ervaring? ……. Misschien weet je het niet meer maar waarschijnlijk droomde je over hoge hoogte, vrijheid, vliegen en vogels! Al dan heel erg ondiep, waardoor je moeilijker in Non remslaap kunt komen en daardoor ook niet droomt. Corona versterkt nachtmerries

Als het ware blokkeer je jezelf van goed slapen en tot rust komen. Het kan zelfs lijden tot slapenloosheid, nachtmerries en enge dromen en visioenen, ook vorige levens, oude trauma's kunnen naar boven komen tijdens je slaap in een onrustige omgeving.   

     

 

Nu is het zo dat je overal kunt slapen en naar mate je jezelf leert afsluiten voor de omgeving gaat het gemakkelijker; maar onbewust worden je dromen en visioenen beïnvloed door je omgeving. Hoe gevoeliger je bent, HSP, Overgevoeligheid, Spiritueel ontwaakt, ADHD etc hoe meer je er last van hebt. Niet vermoeid wakker doe je zo!

Zorg er dus altijd voor dat je probeert om zo min mogelijk de invloeden van buitenaf binnen te krijgen. Natuurlijk kun je niets veranderen aan een busreis, of een overvol vliegtuig. Als je spiritueel bent, dan kun je denken aan beschermende kristallen, edelstenen, wit licht etc..

 

Als je daar niet voor kiest, geen probleem - je moet altijd doen wat je het beste bij jezelf vind passen. Ben je altijd bewust dat het je dromen en visioenen versterkt en/of anders laat verlopen.

 

De droom en visioen verklaring is dan ook anders dan wanneer je in een rustige omgeving (stilstaande) slaapt.  Als je dromen en visioenen goed wilt verklaren schrijf dus behalve de droom of visioen op; ook de locatie en de omgeving op zodat je een compleet beeld krijgt. Moet je echt 8 uur slapen?

   

Heb je ook een ervaring ( gehad) met een te drukke omgeving?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

James
4 jaar geleden

Ik heb dit ook wel eens meegemaakt, slapen in een vliegtuig ging alles behalve gemakkelijk. Ik ruste totaal niet uit, en de volgende dagen had ik behalve een Jetlag ook rare dromen.

Marjan Dromen & Visioenen
4 jaar geleden

Beste James,
Bedankt voor je comment waarin je je ervaring deelt.

Een droom groet
Marjan Klop
Founder en Blogger