• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Sociale Media Invloed op je dromenwereld

Gepubliceerd op 28 maart 2019 om 19:48

Dromen zijn onder andere een weerspiegeling van je dagelijkse leven, dat wat je overdag meemaakt of in het verleden hebt ervaren komt via je droom en visioenwereld naar boven. Je verwerkt terwijl je slaapt je dagelijkse ervaringen en zo ook alles wat je van buitenaf ervaart. 

  

 

Dus de invloed van een sociale media leven, YouTube, de krant, games, boek, televisie, series, films is heel groot.

Sterker nog hoe meer jij elke dag beïnvloed wordt door alle prikkels die we anno 2019 voor onze kiezen krijgen hoe groter de kans op  dromen en visioenen die een aanvullende (beïnvloede) ondertoon hebben.

 

Het maakt niet uit of je nu kind bent of volwassen een hele enge film of serie heeft gewoon weg een diepe invloed!. Het zorgt voor overgevoeligheid en prikkels op je slapen en zo ook op je dromen en visioenen beleving.  

Denk maar eens na?. Hoe goed slaap je als je veel TV hebt gekeken?

 

Als je een langere periode bezig bent geweest met sociale media. De invloed gaat nog dieper dan alleen geluid en energie trilling van een beeldscherm; het zijn de overgevoelige prikkels die ervoor dat je dromen en visioenen beïnvloed zijn.

Het heeft invloed op je bewustzijn, op lichaam, je geest en je hersenen willen het verwerken en opslaan. De kans dat sociale media, de krant, games, boek, YouTube, televisie, series, films niet je dromen en visioenen beïnvloed is dus heel erg klein tot nul.   

 

 

Je kunt het zo zien!

Als je een film kijkt over dinosaurussen dan is de kans heel groot dat je die nacht droomt over een soortgelijk onderwerp. Misschien vertelt je collega wel een heel persoonlijk verhaal over verhuizen of over een obstakel op vakantie. Weet dan dat er de kans aanwezig dat ook jouw dromen en visioenen wereld hier een verbindend patroon meemaakt. 

 

Lees je op sociale media iets over een ernstige gebeurtenis een moord of aanslag dan is ook hier de kans aanwezig dat je onderbewuste hiermee aan de slag gaat en dit in je droom en visioenwereld naar buiten brengt.

Ben je lekker aan het gamen geweest en dan maakt het niet uit of het een half uurtje was of heel de middag- je droomt en visioent hierdoor anders. Wie weet lees je wel een geweldige blog van een top influencer waarover je later weer droomt of visioent

Het nieuws, de krant, boeken, YouTube,  de radio, tv shows hebben dus danig invloed op zowel op je gehele bewustzijnsniveau en daardoor ook op je droomwereld.  Hoe dieper het bericht, post, nieuws, games je in je hart of in je leven raakt hoe groter de kans is dat het in je droom en slaapwereld raakt.   

 

De verklaring van een droom of visioen waarin sprake is van invloed van buitenaf anno 21ste eeuw

Is dan ook anders dan wanneer er geen sprake is van sociale invloed  

 

 

Ben je dus bewust van het feit dat je sociale media leven en vooral de prikkels van, YouTube, films, muziek, het nieuws, krant, boeken, games, series enzovoorts dusdanig je dromen en visioenen beïnvloeden dat je het anders mag verklaren. Je weet wat je de dag ervoor hebt beleeft, hoe je bent gaan slapen enzovoorts. Dus kun je de onderwerpen, personen, influenceren enzovoorts ook schrappen uit je verklaring.

 

Dinodromen, oorlogsfilms, make-up tutorial, triller boeken, vecht games en Harry Potter dromen of visioenen als je zeer recent de film hebt gekeken minder of aanvullende waarde heeft om te verklaren.  


Deze dromen of visioenen zijn niet waardeloos, of onbelangrijk nee ze zijn beïnvloed met prikkels!

 

En daardoor op dit moment minder relevant. Maar om een diepere verbinding of terugkerend patroon te vinden kunnen ze wel degelijk een betekenis hebben in het grote geheel dus onderschat dit soort dromen niet.

Haal de beroemdheden, het nieuws, influenceer eruit en de droom of visioen is zeer belangrijk voor het grote geheel. Ben je bewust van het feit dat er invloed is van buitenaf en dat de verklaring hierop aangepast mag worden

 

Het is dus tijd om voor een Unplug!, Neem regelmatig tijd om even geen sociale media leven ( prikkel loos), YouTube, films, muziek, het nieuws, krant, boeken, games, series te hebben of te kijken, te luisteren enzovoorts.

Schaf het voor een dag af, en je gaat zien dat je dromen en visioenen ineens minder beïnvloed zijn en worden en dat je ze anders kunt verklaren en invulling in je leven.  

 

Wat is je ervaring met sociale media invloed op je, slapen, dromen ?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Natasja
4 jaar geleden

Ik zit soms hele avonden voor de tv- even een serie kijken. Ik snap door dit blog dat het niet een goed idee is. Tijd om aan mezelf te gaan werken zodat ik ook beter kan slapen en dromen. Dankjewel Marjan Liefs Natasja

Marjan Dromen & Visioenen
4 jaar geleden

Beste Natasja Wat fijn om te lezen dat je door mijn blogbericht geïnspireerd bent om aan jezelf te werken te minder sociale media te gebruiken voor het slapen.

Bedankt voor je leuke comment

Liefs Marjan Klop
Founder en Blogger

D Swinkels
4 jaar geleden

Ik vind het zo moeilijk om geen sociale media te gebruiken, het is echt een uitdaging voor mij!... maar het is me de afgelopen twee keer voor het slapen gaan echt gelukt. Nu ga ik ermee door; echt beter slapen doe ik nog niet, maar uit gerust wakker worden wel...

Groetjes D Swinkels

Marjan Dromen & Visioenen
4 jaar geleden

Beste D Swinkels

Bedankt voor je comment, fijn om te horen dat je door mijn blogbericht bewuster bent met sociale media en slapen en dat je ook al echt verschil merkt als je wakker wordt. En dat je ermee door wilt gaan!....

Als je het een tijdje doet, dan ga je echt het verschil merken en val je ook beter in slaap, wordt je uit geruster wakker enzovoorts


Een droom groet

Marjan Klop Founder en Blogger