• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Slapen zonder kunstlichtjes

Gepubliceerd op 3 juli 2019 om 07:00

Tegenwoordig hebben we veel lampjes op onze slaapkamer, je kunt denken aan je oplader, je digitale wekker, je telefoon. Naast de extra verlichting heb je natuurlijk ook een bed lampje en/of een lamp in je slaapkamer die ervoor zorgt dat er meer licht is dan dat je in werkelijkheid nodig hebt.

 

Sterker nog door al deze verlichting klein en groot verstoor je slaapritme; de mogelijkheid tot slapen en zelfs je inslapen en je remslaap. 5 voordelen van een goede nachtrust 

Dit komt niet alleen doordat je berichtjes ontvangt op je smartphone maar ook vooral door dat je overal kleine lampjes hebt die op één of andere manier energie laten stromen die je on bewust ziet terwijl je slaapt.

 

Kleine beetjes geven meer energie en licht dan je zou denken.

Je kunt natuurlijk verduisterende gordijnen kopen, maar die helpen niet tegen lampjes die je dicht bij je hebt en die elke dag aanwezig zijn.

We weten het waarschijnlijk wel maar nog even voor de duidelijkheid “de beste nachtrust is totale duisternis”. Moet je echt 8 uur slapen? 

 

De reden dat dit niet goed voor je is, is heel simpel: je komt gewoon weg niet in slaap, of je slaapt door de grote hoeveelheid lampjes en stroom niet in.

Duisternis geeft je lichaam een teken dat je moet gaan slapen!. Door storende lampjes gebeurt dit dus niet of in mindere mate.

Als het avond wordt en zonlicht vermindert, komt het slaaphormoon ( melatonine genaamd ) vrij in je lichaam en deze zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt.

Waardoor je minder alert bent ( word) en dit zorgt ervoor dat je dus ontspant, tot rust komt en in gemakkelijk inslaap valt. Slaapverlamming 

 

Voorkom slapenloosheid en slaapproblemen!

Dit kan uiteindelijk de aanleiding tot gezondheidsproblemen en negatieve slaapervaringen. Op dit moment lijden ongeveer één op de drie mensen aan slapenloosheid; en het aantal gevallen groeit met de dag.

 

Slapenloosheid kun je in drie verschillende vormen benoemen.

 

Het is bewezen dat als je naar bed gaat in volledige duisternis en als je pas weer wakker wordt bij zonsopgang dat je lichamelijk en geestelijk veel beter in je vel zit enzovoorts – fris en krachtig de dag door komt, minder vermoeid bent enzovoorts.

Het is zelfs zo dat wanneer je elke avond de zonondergang bekijkt je lichaam zich ontspant, tot rust komt en direct beter in ritme met de natuurlijk cyclus komt.

Je lichaam heeft een natuurlijke cyclus ( klok) net als dieren die hebben alleen door dat wij mensen kunstlicht hebben doorbreken we ons natuurlijk patroon. Slapenloosheid gestegen tot 70% 

 

Daardoor is de klok naar zomer of wintertijd verschuiven ook een niet aan te raden verschijnsel dat niet goed is voor ons lichaam maar puur in het leven is geroepen om meer tijd uit onze dag te halen. Waardoor we dus zo genaamd productiever zijn dan wanneer we de natuurlijk klok zouden volgen. 

  

Dus verminder de kleine kunstlichtjes in je slaapkamer en je zult zien dat je frisser en beter wakker wordt, in slaap komt en minder last hebt van lichamelijk ongemakken.

 

Luister naar je lichaam en voorkom problemen- slaap minimaal 8 uur per dag en neem de tijd om rustig in te slapen enzovoorts. Er zijn tegenwoordig zelfs wekkers die speciaal zijn ontwikkeld met rustige en betere kunstlicht en zelfs met een natuurlijke wakker wordt methode. 

 

"Goed slapen is het halve werk". Stress Slapen  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.