• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

De kracht van pijn omarmen

Gepubliceerd op 20 juli 2019 om 07:00

Wil jij net als ook de pure kracht ervaren van je pijn omarmen?. Reflectie, liefdevol, hart gericht denken, mindfulness en perfectie zijn op dit moment een belangrijke maatschappelijke levensles in ons nog al drukke bestaan. Als je niet lekker in je vel zit dan ga je gewoon voor de spiegel positieve affirmaties op zeggen. 

    

" Ik ben zo gelukkig, het gaat zo goed met me, ik zet mezelf in een positieve energie bol". 

Het helpt je echt, je energie stroomt weer en alles lijkt weer te stromen - je trekt wonderen aan, manifesteert, affirmatie, visualiseert unieke kansen en mogelijkheden toch!.. Echter zit er ook een belangrijke keerpunt aan deze manier van je energie neerzetten

 

Je loopt als het ware voorbij aan je falen, je fouten, je levensles, je angst, je emoties. Dat geeft niet altijd, maar er zijn ook hele belangrijke dingen in het leven die je nu eenmaal niet op kunt lossen met een glimlach en stromende energie.  

 

Veel coaches leren je misschien wel het tegenovergestelde van dat wat ik in dit bericht beschrijf. Positieve gedachtes zorgen voor nieuwe energie en lopen voorbij aan het verleden, de persoonlijke bagage met pijnen en verdriet die er horen en mogen zijn.  

Het maakt je wie je bent, wie je was en wie je word!. 

 
De grote meesters en internationale ervaringsdeskundige zijn het er over eens "positieve affirmatie en gedachtes helpen ons nu op dit moment, maar op de langere termijn niet". Ze leren ons niet de fouten, falen te omarmen en jezelf te waarderen zoals je echt bent.

Je moet namelijk falen, je mag namelijk iets heel doms doen in het leven om bijvoorbeeld ervaringsdeskundige, krachtig, overwinnaar enzovoorts te worden. Je moet bereid zijn om de berg in je eentje te beklimmen; daarna pas kun je de status van vrolijke, succesvolle mens zijn.  Terug naar de basis 

 

Je kunt het anders stellen, wanneer je diep in een dal zit, dan kun je jezelf oppeppen voor een tijdje - als je slaapt droom je onbewust toch over dat ene onderwerp dat diep in je ziel verborgen zit.

Karma, vorige levens en zielsblokkering vanuit oude niet omarmde pijnen kunnen heel erg veel invloed hebben op de manier waarop je je voelt en in het leven staat. Vorige levens droomangst
De negatieve ervaring zijn er; die gaan niet weg, ze gaan gewoon door. Net zo lang tot dat jij instaat bent het (opnieuw) onder ogen te komen. Sterker nog je trekt bijna nooit dat aan wat je wilt, maar precies het tegenovergestelde komt spontaan op je pad. Moet je echt 8 uur slapen?

 

Denk maar eens na,...… 

Laat ik mezelf als voorbeeld nemen, mijn leven is en was eentje die bedoeld is om eenzaam en falend te zijn.  De weg die ik bewust heb gekozen is bedoeld om het alleen en falend te dragen, alleen de berg te beklimmen ( zie mijn blog hoe het allemaal begon 1 en begon 2 ). Dan zou je zeggen "niemand hoeft alleen te zijn", Nee dat is zeker waar!.

 

Maar het is een (on) bewuste keuze die je mag omarmen en daardoor veranderd in een lege rugzak die gewoon aanwezig is en waar je trots op kunt zijn....

 

Wat zeg je nu, jawel, we willen als mens zo graag pijn voelen, verdriet hebben; het geeft ons het gevoel van leven een doel hebben. Maar in werkelijkheid doen we het ons zelf aan omdat dit de enige manier is waarop onze egotjes leren. 

Pas op het moment dat ik het eenzame en falende omarmde viel het van me af. Toen ik het los liet trok ik dat aan wat ik diep in mijn hart wilde en voorheen kreeg ik het maar niet voor elkaar en nu wel. De dromeneigenaar ben jij!   

 

Het is er! en het blijft er, ik heb gekozen om heel veel dingen falend en alleen te doen. Ik heb bewust gekozen om te falen, fouten te maken. Het maakt me niet uit hoelang ik erover doe - ik kom er al duurt het 80 jaar. Ik omarm mijn rugzak, ben er trots op en het maakt me precies zoals ik moet zijn!.  

Coaching is een prachtige manier, visualisatie, manifesteren enzovoorts is een prachtige mogelijkheid die je op het juiste moment kunt inzetten - maar vergeet niet dat het verleden, pijnen, verdriet, emoties er niet voor niets zijn.

Juist als je omarmd ontstaat er ruimte in de richting van dat wat je echt verdient, nodig hebt enzovoorts.     

"Loop niet voorbij aan je ziels-pijn, zielskeuzes en levenslessen, ze zijn er en ze blijven komen, gaan en komen weer opnieuw"

 

  • Vraag jezelf eens af!.
  • Waarom voel ik me niet goed?....
  • Waarom voel ik me zo?..
  • Waarom reageer ik zo?.... 
  • Wat is de achterliggende boodschap - Nee dit komt niet door invloed van buitenaf. Je omgeving, je collega's enzovoorts het antwoord ligt eigenlijk altijd binnen in jezelf.  
  • De antwoorden die je geeft zijn de eerste stappen naar omarmen van je pijnen die diep vanuit je ziel, je bron, je basis stromen. 

 

    

Het is niet zo dat positieve affirmatie, gedachtes, mindfulness niet de juiste methode is en/of dat het niet geschikt is!,. Zolang je maar niet vergeet dat pijn, verdriet, lijden, eenzaamheid, falen enzovoorts nu eenmaal tot je leven behoren.

Wanneer je dit omarmd er een nieuwe energie gaat stromen die vanuit je bron blijft stromen. Je geneest als het ware jezelf, je ziel, je basis waardoor je affirmaties, mindfulness enzovoorts beter tot hun recht komen.  De kracht van droommantra's 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.