• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Dagdromen en 0,0% tijd

Gepubliceerd op 11 juli 2019 om 07:00

Je kent het vast wel, je hebt even een zeldzaam moment voor jezelf. Je zit op de bank met een kopje koffie of thee en terwijl je probeert te ontspannen verschuiven je gedachtes richting het onbekende. Je weet niet waarom, maar er verschijnen beelden, woorden, ideeën en mogelijkheden in je hoofd.... 

 

Dat moment dat je alles los laat....

Zo fijn maar vaak door onze drukke schema's aan verplichten zeldzaam en niet succesvol Toch?

De dagdromen verdwijnen in het niets, geen verandering, geen manifestatie, realisatie van je diepste en puurste verlangens,  innerlijke rust en balans. Dromen worden onderschat. 

 

Waarom is niets doen tijd zo belangrijk; Dagdromen 0,0 % tijd brengt je niet alleen dichter bij je wensen, dromen je verlangens maar ook met je ziel, je bron, je basis en je levensopdracht. Daarnaast helpt dagdromen je met ontspannen, tot rust komen het opruimen van obstakels, ervaringen enzovoorts. 

Je ruimt op je geeft het een plek en creëert daardoor ruimte in je leven / hoofd. Je ontspant je lichaam, je hoofd, je ziel, je basis, je bron komt op het moment van dromen tot rust.  

 

 

Juist op het moment dat je geen tijd hebt, moet je tijd maken om Niets te doen!.

 

Het zorgt ervoor dat je weer nieuwe energie hebt, nieuwe inspiratie, rust, balans en dat alles gaat stromen. Stop dus op het moment dat je het even niet weet en "doe niets moment" er gewoon maar op los.

Waarschijnlijk heb je zelf meerder malen van dit soort momenten ervaren maar meestal ga je door met de toch al slepende vergadering, spelende kinderen die je constante aandacht willen of het maar niet afkomen van proefschrift, schrijvers blok, even doorbijten; het is zo vijf uur en dan ben ik klaar met werken.

De kinderen moeten zo naar bed - de deadline staat voor morgen geplant, de klant komt het zo ophalen toch!..... Stress Slapen 

    

 

Wat nu dat als ik je zeg dat je juist op dat moment tijd moet maken om "Dagdromen, 0,0% tijd te ervaren"  zodat de energie weer kan gaan stromen- dat dat proefschrift, de vergadering, de deadline, verplichte kinderen aandacht ineens gemakkelijke gaat stromen...……….

Vernieuwd wordt, beter met je pure zelf in verbinding staat door even 5 minuten stil te zijn en je kopje thee, koffie op te drinken!

Het klinkt zo gemakkelijk om het zo te beschrijven maar dat is het eigenlijk ook.

Stop met alles waarin je niet stroomt en ontspan, dagdroom en je verschuift binnen en paar minuten de energie van overvol naar half vol. Slapenloosheid gestegen tot 70% 

 

Wie wil dat nu niet?.         

Hoe komt het toch dat het niet lukt "terwijl het zo belangrijk is".

 

Dagdromen 0,0% tijd verbreekt de tunnelvisie, je ontspant, je trekt nieuwe energie aan, nieuwe inspiratie enzovoorts. Het zorgt voor balans tussen geven en nemen, werk en privé. Maar het trekt vooral je basis, je ziel, je vastgeroeste patronen open. 

 

Wat we vaak ervaren is dat we zoveel dingen moeten.

 • Niets doen, rusten, dagdromen en nutteloze dingen doen hoort daar niet tussen.
 • Het stoort, het klopt niet, het is geen doel, het is niet het uitgangspunt waarin je zoveel moet doen.
 • Niets doen stroomt niet met deze gedachte; het blokkeert juist nog harder dan voorheen. 
 • Het zeurende, beoordelende schuldgevoel tegenover de verplichte taken, die collega's, je kinderen, partner enzovoorts.  
 • Het zit in je systeem en het kan er niet gemakkelijk uit en/of het is een van die dingen die je niet gemakkelijk kunt los laten en kunt doorbreken.  Droom manifestatie 
 • Het zit er nu eenmaal diep in gebakken, en het klopt ook niet voor je gevoel als je niets nuttigs kunt doen. We willen zo graag iets nuttigs doen voor ons zelf, de wereld en als je dan even tijd neemt om nutteloos 0,0% te dagdromen dan stroomt dit niet met je voornemens
 • Ga je de uitdaging met me aan?...Neem vandaag nog kleine een stap in het stoppen wanneer het niet uitkomt; tijd om dag te dromen en/of 0,0 % niets doen voor 2 minuten en je merkt direct het verschil. 

 

 

Goed gebruik maken van je dagdromen en je 0,0% tijd doe je zo!

 • Je moet beginnen met je gedachte op één ding zetten dat een luchtig doel heeft!.. Dus het dagdromen 0,0% zijn geef je een luchtig doel.
 • Door het doel heeft niets doen een andere functie gekregen.
 • Het maakt plaats voor persoonlijke groei en ontwikkeling, vooruitgang vanuit je persoonlijke visie.
 • Er zijn heel veel dingen die je met een luchtig doel kunt doen.
 • Je kunt denken aan schilderen, tekenen, planten verzorgen,  wandelen, fietsen, edelstenen verzamelen, mediteren, yoga, dagdromen, koffie en/of thee drinken.
 • "Dat wat jij leuk vind". Het hoeft dus ook niet een uurtje te duren; een paar minuten is voldoende om mee te beginnen.  Vind je droombron 

 

Daarnaast is het heel belangrijk dat je je luchtige doel als basis aanhoud.  Laat de rest luchtig ontwikkelen- niet aan je werk denken, je verplichtingen maar gewoon je hoofd leeg maken en laat het maar stromen.    

 

Geef jezelf een compliment als je klaar bent met je luchtige dagdroom moment- voel de energie weer stromen, de verbinding weer groeien, de inspiratie weer komen enzovoorts. Je zult zien dat allemaal gemakkelijker naar je toe komt en/of je meer ontspannen bent dan voorheen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.