• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Slapen met Alfabet Methode

Gepubliceerd op 16 juli 2019 om 07:00

Slaap je ook zo moeilijk in, blijft je hoofd vol zitten, stopt de gedachtestroom niet op het moment dat je ontspant en probeert te slapen?.  Heb je al verschillende manieren van inslapen heb geprobeerd en niets lukt.

Schaapjes tellen, ontspannen, geen invloed van buiten af enzovoorts helpen je maar ondanks alle oefeningen, informatie slaap je nog steeds niet goed in!.  

 

Ik slaap inmiddels al jaren zeer gemakkelijk in. Ik ontspan direct en val bijna gelijk in slaap - droom lucide enzovoorts...

Dat klinkt natuurlijk heel logisch, ik ben niet voor niets al jaren expert. Ik heb de afgelopen jaren echt heel veel methodes enzovoorts geprobeerd en geoefend.

Inmiddels durf ik hardop te zeggen dat ik bedreven ben in vele vormen van slapen, inslapen en meditaties. Winterslaap 

 

Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit een slapeloze inslaap nachten heb. Vooral als ik na het drinken van te veel cafeïne de slaap niet direct meer kan vatten omdat mijn hoofd en lichaam actief blijft - de gedachtes springen van hort naar her enzovoorts. 

Ik kwam een aantal jaren geleden op het spoor van het inslapen met het Alfabet - ik noem het de alfabet dromen methode. Sinds deze ontdekken staat deze vorm van ontspannen inslapen - na het drinken van te veel koffie, op nummer 1 van mijn favoriete slaap methodes. 

 

De alfabet dromen methode is geschikt voor volwassen en kinderen  

  

Slaap je maar moeilijk in, is je hoofd te vol van alle indrukken van overdag, blijf je gedachte maar ratelen, val je maar niet in slaap. Zelfs als je overgevoelig bent dan is de Alfabet dromen methode een goede en vooral gemakkelijk stap om snel en rustig in slaap te vallen. Nachtmerries en angst 

 

De alfabet dromen methode. 

  • Stap 1 Ga ontspannen slapen, maak je hoofd leeg ( al is het maar voor een minuut) 
  • Stap 2 Denk aan het alfabet en kies er 1 letter uit 
  • Stap 3 Vervolgens ga je woorden verzinnen die beginnen met het je gekozen letter
  • Stap 4 ...A... Aap, Aanbeeld, Aandacht, Aanbouw, Anders.... enzovoorts
  • Stap 5.. Je kunt geen A... woorden meer bedenken ga dan verder met de letter B ( Je persoonlijke keuze, dus als je wilt beginnen met Z is dat ook goed). 
  • Stap 6 uiteindelijk ontspan je en ga je fouten maken met woorden en laat je los en slaap je ontspannen in.

  

      

De alfabet droom methode zorgt ervoor dat je gedachtegang word verschoven - je dwingt jezelf tot andere gedachte- je moet woorden bedenken om je alfabet af te maken.

Waardoor je dus niet meer denkt aan je dagelijkse beslommeringen, stress enzovoorts maar je focust op woorden die met een F beginnen. Slaapverlamming 

 

Het verschil met andere methodes is dat bijvoorbeeld schaapjes tellen niet ervoor zorgt dat je focus verplaatst naar maar gewoon op automatische piloot gaat. Tellen kunnen we allemaal; het is te gemakkelijk.

Woorden bedenken is een uitdaging neem dat maar van mij aan; dat het succesvol goed inslapen word!.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.