• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Droom Gymnastiek

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 om 07:00

Goed dromen, visioenen, dagdromen, mediteren is net als gymnastiek "Je moet oefenen en oefenen". Bewustwording van het feit dat iedereen droomt, visioent maar dat je het gewoon weg moet leren te onthouden. Je kunt het zien als het leren te begrijpen en het leren te snappen. 

 

  • Het gaat niet vanzelf; het is stapje voor stapje richting bewustwording van het feit dat..... je ziel, je intuïtie, je bron, je basis je iets wilt vertellen.
  • Het is elke dag weer een oefening; proberen, vallen en opstaan.
  • Het leuk is wel dat we het echt allemaal kunnen net als gymnastiek we kunnen allemaal op de mat een koprol doen- maar dat wil nog niet zeggen dat we ook aan de rekstok kunnen hangen.
  • Jawel iedereen droomt, elke nacht, iedereen heeft wel eens een visioen gehad 'deja'vu en iedereen kan dagdromen.
  • Misschien word je wel wakker met het idee, ik heb iets gedroomd maar je kunt het je niet meer precies herinneren; laat staan een dag later of volgende week!..  

     

Slapen is de beste meditatie die er is * Dalai lama      

 

 

Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust omdat je of te wel nog niet traint of nog niet voldoende de verbinding ervaart met je intuïtie. Je kunt ook denken aan het feit dat niet iedereen geoefend analytisch is, of gewoon weg niet de interesse heeft om het te onthouden.

Daarnaast is het zo dat niet elke droom, visioen, dagdroom ook echt iets betekend en/of op dit moment belangrijk is voor je zielsgroei en ontwikkeling.

 

Natuurlijk is het zo dat alles belangrijk is, sommige dingen moeten eerst ontwikkelen en rusten voordat je de puzzelstukjes in elkaar kunt passen enzovoorts. Maar iedereen droomt, visioent en kan het zich ook herinneren mits je natuurlijk weet hoe dat kan.  

Ik heb een droom gymnastiek oefening ontwikkeld om je stapje voor stapje te bewust te leren dromen. 

 

Neem maar van mij aan het is echt is niet moeilijk. Het is een dagelijkse herhaling die ervoor zorgt dat je ook echt gaat groeien en ontwikkelen want dat is wat dromen en visioenen laten doen als het omarmt.  

Als je slaapt dan verwerk je de dagelijkse ervaringen zodat je het een plekje in je hersen kunt geven. 

 

Er is altijd een uitzondering op elke methode en in dit geval is geld dit zeker voor mensen met  ADHD en aanverwante varianten: Mijn beste vriendin heeft bijvoorbeeld ADHD en dromen onthouden is voor haar een nog grotere uitdaging.

Het zelfde geld voor inslapen. Elke oefening die ik tot nu toe heb ontwikkeld; zorgt nog niet voor een doorbraak om beter te slapen. Wie weet komt er een keer een methode die hierin kan helpen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.