• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

5 voordelen van een goede nachtrust

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 07:00

Wist je dat slapen niet alleen goed voor je is omdat je dan uitgerust de dag doorkomt.  Het zorgt er ook voor dat je meer ontspant, tot rust komt en dat je energie gedurende dag beter verdeeld. Meer balans, meer rust en meer in controle in je leven door een goede nachtrust. Het is niet voor niets zo dat slaap de beste meditatie is die er bestaat. 

  

Er zijn 5 bewezen voordelen als je op tijd naar bed gaat!. 

 

Nummer 1

Je bent/wordt Slanker als je een goede nachtrust hebt; nu hebben we het niet over kilo's die eraf vliegen terwijl je slaapt. Het is bewezen dat een goed nachtrust bijdraagt aan het afvoeren van calorieën enzovoorts.

Dat je door slecht slapen juist in gewicht toeneemt en dat je als je 8 uur meer slaapt minder trek heb in eten dan wanneer je niet voldoende slaapt. Dus al te meer reden om vanavond op tijd te gaan slapen. 

 

Nummer 2

Je bent gelukkiger (zelf liefde), vermindering van burn-out, overspannenheid en emoties enzovoorts.  Je zit dus bijna letterlijk beter in je vel. De verbinding met je lichaam en geest is dan ook meer in balans.     

 

Nummer 3

Je gaat evenwichtiger om met tegenslag, angst, trauma, obstakels, tegenwerking en/of conflicten. Opener in communicatie omdat je als je meer slaapt/ beter slaapt je ook meer ruimte in je hoofd hebt om rustig en gedegen te handelen en te denken. Minder vatbaar voor ruzies en conflicten met partners, collega's, buren enzovoorts.  

     

Nummer 4

Minder last van lichamelijke beperkingen. Het ziek zijn gevoel, minder hoofdpijn migraine enzovoorts. Maar je kunt ook denken aan verkoudheid en stress gerelateerde vormen van lichamelijke ongemakken. Betere verbinding met jezelf, met je bron, je basis, je hart enzovoorts. 

 

Nummer 5 

Je wordt uitgerust wakker. Je hebt het oude/gisteren, vorig leven enzovoorts een plek gegeven in je leven. Je hebt het laten bezinken, en kijkt daardoor met andere ogen naar de nieuwe dag en/of situatie.     


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.