• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Dromenvanger

Gepubliceerd op 27 november 2017 om 12:15

Trendy of niet, wie kent het niet de dromenvanger ?.... De dromenvanger wordt ook wel Dream Catcher genoemd. Je ziet ze tegenwoordig in alle vormen en mate maar van oorsprong komen ze uit Noord-Amerika. De dromen vanger is niet zomaar een leuke decoratie het heeft echte diepe spirituele waarde - ondersteuning en hulp die je kunt ervaren als je een dromenvanger op hangt.   

 

Echter zijn er wel tips en tops die je beter kunt hanteren om ook daadwerkelijk spiritueel plezier te hebben van je dromenvanger.  

 

Een dromenvanger bestaat uit een ring waar een speciaal geweven 'web' tussen gespannen is. In het midden van dit web zit een gat, en onder aan de ring hangt altijd een veer. De veer vertegenwoordigt het element lucht, maar symboliseert ook het leven. Aan de randen van de ring hangen vaak ook touwtjes of reepjes leer met veren. De dromenvanger is pure symboliek en ritueel - waardoor de uitwerking zeer persoonlijk is.  

 

 

 

Het ontstaan van de dromenvanger 

 

Dromenvangers komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en dan kun je denken aan de native Americans die wij vooral kennen als Indianen.  

Dromen spelen een belangrijke rol in de tradities van de native Americans. Veel legendes verhalen over akelige dromen die rampen aankondigden.  Ojibwa is de naam van een stam die geloofden dat dromen het resultaat waren van diverse factoren, en waarvan toeval een belangrijk deel uitmaakte.  Een oudere kreeg een visioen en vertelde hoe hij een hoepel voor zich zag waarin een web geweven was. 

Aan de hoepel hing een veer en een kraal die positieve dromen naar de dromer zouden leiden, terwijl negatieve dromen in het web zouden blijven steken. Dit is dan ook de reden waarom je eigenlijk geen dromenvanger kunt kopen voor jezelf en/of voor een ander. Het gaat over gevoel, symboliek en de magie ( spiritueel) die er achter zit en/of de gedachte kracht die het weerspiegeld. 

 

    

 

Hoe werkt een dromenvanger?

De dromenvanger wordt opgehangen op een plaats boven het bed waar de dromenvanger morgens de eerste zonnestralen kan opvangen.

De dromenvanger vangt alleen de akelige dromen in haar web, waarna ze worden vernietigd door de eerste zonnestralen!. Een droom die op deze manier wordt gevangen en vernietigd kan de dromer niet achtervolgen en kan ook niet meer op zoek gaan naar een andere dromer.

 

Daarnaast vangt de dromenvanger ook de speciale en persoonlijke dromen op die speciaal voor jou bestemd zijn. Deze dromen zullen altijd op een rustige en goede manier door het web glippen, zodat je de belangrijke symbolen of boodschappen toch zult kunnen ontvangen.

 

Een leuke en/of zinvolle droom volgt de kraal naar het midden van het web. Om vanuit dit punt naar je toestroomt of naar diegene toestroomt die onder de dromenvanger ligt te slapen. Positieve dromen kunnen beide kanten op door het midden van de dromenvanger. Ze kunnen dus steeds opnieuw worden gedroomd door dezelfde persoon, maar ook door andere dromers. 

Zorg dat je dromenvanger dus een duidelijk centrum heeft waarin het web je droom kan opvangen!. 

 

Je moet je dromenvanger dan ook zo af en toe reinigen of vervangen zodat de oude droom energie zich steeds weer kan los laten; waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe dromen. 

Dromervangers nemen energie op, zowel positief als negatief,. Daarnaast verander je ook zelf van energie ( persoonlijke levensomstandigheden) zorgen ervoor dat de dromervanger gewoon weg nieuwe aandacht nodig heeft of opnieuw gemaakt mag worden enzovoorts. 

Het is de overtuiging dat het werkt, het is de oeroude magie die je helpt en ondersteund. Geloof je er zelf niet in, dan doet de dromenvanger ook niets... Geloof je er wel in dan brengt de dromenvanger je mooie dromen en stuurt het de negatief dromen weg! "het is precies zoals je het zelf bekijkt". 

 

 Hoe ziet jou dromenvanger er uit?.....

Zelf een dromenvanger make of koop een echte dromenvanger bij De Droomwebshop! 

 

De kracht van een dromenvanger zit vooral in het zelf maken en het zorgvuldig bij elkaar zoeken van de verschillende onderdelen, hoe meer tijd je besteed aan je droomvanger hoe sterker en krachtige de dromen worden opgevangen, afgevoerd en doorgegeven. 

 

 

 

Benodigdheden

 • draad, wol, katoen
 • suède veterband, touw of iets naar keuze
 • een ronde basisvorm of basisvorm die je leuk vind
 • veertjes, kralen, edelstenen, kristal, schelpen, hout enzovoorts naar keuze
 • schaar en/of lijm 
 • Voor het draad kun je bijvoorbeeld wol of katoen gebruiken. De suède veterband kun je zelf knippen uit een zeem of je kunt natuurlijk ook een veter gebruiken.  

 

 

Hoe maak ik het?.

 • De ronde basisvorm kun je kant en klaar van kunststof, hout of metaal in een hobbywinkel kopen. Of neem een stuk stevig ijzerdraad wat je in een ronde vorm buigt.
 • Maar het mooist is het wanneer je zelf een geschikte tak zoekt en deze in een ronde vorm buigt, en kun je lekker aan de knutsel gaan.
 • Je kunt het helemaal invullen zoals je het wilt.
 • Alles is goed mits het maar de dromen kunt vangen en door kunt sturen indien ze belangrijke informatie bevatten waarmee je aan de slag kunt gaan. 

 

 

Je kunt natuurlijk ook een dromenvanger gaan kopen- dan weet je zeker dat hij ook daadwerkelijk werkt; maar koop je dromenvanger wel op gevoel en bij een New-Age of spirituele winkel. Er zijn namelijk een hoop goedkopere varianten te koop en/of deze daadwerkelijk werken laat ik in het midden.  

Je dromenvanger helpt je echt mits je openstaat voor deze manier van hulp en ondersteuning krijgen- ik heb zelf al jaren een dromenvanger - en ik geniet er dagelijks van; zoals met alles wat spiritueel of alternatief is behandel het zoals je, jezelf zou behandelen. Waardeer de krachten en waardeer de hulp!. 

 

 

Heb je ook een positieve ervaring met je dromenvanger?  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Kelly
3 jaar geleden

Ik zag je repost berichtje op facebook voorbij komen. Bedankt dat je dit blog over dromenvangers nog een keer deelt. Ik wil al heel lang zelf een dromenvanger maken, maar weet niet zo goed hoe het moet. Ik ga je tips zeker gebruiken. Bedankt Kelly