• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Waar verleden, toekomst elkaar raken

Gepubliceerd op 16 januari 2018 om 07:00

Huisdeuren, schuurdeuren, poorten groot en klein, je hebt ze vast wel eens gezien in je droom of visioenen. Wat heeft de deur gedaan en wat zal de deur nog gaan doen?. Vaak roept deze droom of visioen een andere boodschap op dan dat de deur of poort je te vertellen heeft. Hoe kan het dan toch zijn dat deuren, poorten ons het gevoel geven van tegenwerking, stilstand, angst, verdriet, los laten etc.

 

Waarom roept onze ego zo hard nee bij het zien van een deur of poort. De droomboodschap is zo mooi en roept je juist op te actie, los laten en afsluiten richting een compleet nieuwe wereld die jezelf helemaal mag invullen.

 

Is het de vastigheid, het vertrouwde dat ons een gevoel van onbehagen geeft of is het de angst voor het onbekende dat de twijfel laat spreken. Of is het misschien juist het onbekende dat je helemaal zelf in mag vullen.

 

Stel je voor? Dat er aan de achterkant van de deur helemaal niets is geregeld en dat je het helemaal zelf mag bepalen wat dan?

Wat zou je dan doen?, terug gaan of toch de uitdaging aangaan met alle gevolgen van dien. Ego en dromen 

     

  •  Niemand weet het; niemand heeft hier inzicht in alleen jijzelf; maar één ding is zeker de deuren die aan je verschijnen zijn er voor een reden!  7 Stappen Naar Lucide Dromen 
  • Je bent nu klaar om een periode in je leven af te sluiten; zodat je een nieuwe fase kunt aantrekken. 
  • Je bent nu klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan; wat deze dan ook mag zijn en hoe deze mag verlopen blijft een verrassing.

 

 

De vraag echter is wacht je tot de deur vanzelf open gaat of tot je de sleutel hebt gevonden- of laat je, je verrassen en onderneem jezelf een stap richting je nieuwe droomwereld.

Behalve de onbekende uitdaging aangaan, die angstige gevoelens op kan roepen brengt de deur en poort ons ook nog iets anders het geeft de mogelijkheid aan tot innerlijke groei en ontwikkeling buiten de bewandelde paden.  Stress Slapen 

 

Als je door de deur of poort heen bent dan kun je niet meer terug- is dat de angst- niet meer met je hand de deurknop vasthouden!.... of is dat nu juist de positieve spanning van de uitdaging van het leven.

Eenmaal door de deur of poort heen is teruggaan lastig; natuurlijk kan het, maar of het aan te raden is mag jezelf in vullen. Vele onafgemaakte dromen, wensen, visioenen komen door terugtrekken niet uit of blijven onvervuld.  

Misschien kun je, je het zelf wel voorstellen hoe vaak ben je bij de eerste bocht of hobbel snel weer terug gerend naar die veilige deur?

Zeg eens eerlijk tegen jezelf 1 keer of meerdere keren. 

 

 

De deur brengt je de bewustwording van het feit dat er meer is dan je huidige situatie en dat jezelf het levensscript kunt gaan meeschrijven. Je kunt als het ware net over de drempel op je hurken gaan zitten en co-creëren met het universum, brainstormen en zichtbaarheid creëren. Slaapkamer angst 

 

De deur of poort roept dan ook persoonlijk diep een gevoel bij je op. Je kunt je vast wel indenken dat een oude versleten deur die piept en kraakt een heel ander signaal geeft; een gevoel oproept dan een blinkende nieuwe deur die uit zichzelf dichtschuift.

 

Ook is de omgeving heel erg belangrijk - een huisdeur heeft een andere lading dan een poort naar een kerkhof toe.  Transformatie dromen  Heelheid en helen dromen 

Maar één ding is echt altijd te verklaren deuren en poorten begeleiden je naar een nieuwe fase- deze fase is nog niet aan je voorbij gekomen en laat nog niets van zich zien en horen tot dat jij ook daadwerkelijk de stap om de nieuwe fase in te gaan. 

De deur of Poort vertegenwoordigd het verleden, het heden en de toekomst. 

 

Wanneer ga je jezelf aan de wereld tonen want op het moment dat je door de deur stapt, stap je niet alleen in je eigenwereld in een nieuwe fase; nee je laat ook je omgeving hiervan meegenieten en laat je nieuwe ik zien.

Deze nieuwe ik mag getoond worden, en mag gaan stralen. Geen grenzen meer, niet meer achterom kijken. Even snel met je hand de deurklink vasthouden is er niet meer bij; je hebt geen beperkingen meer. Er zijn alleen mogelijkheden en kansen die jezelf in kunt vullen.  Tweelingzielen dromen 

 

Hoe zwaar het ook is om een oude deur te sluiten, bij ieder afscheid opent zich een deur naar een nieuw begin.

 

Deuren en poorten hebben naast een droom of visioen verklaring ook een grote spirituele betekenis die op een diepere manier kunt ervaren. De verbinding met andere dimensies; spirituele groei, transformatie, het hiernamaals, de zielspoorten, tweelingzielenverbindingen, de poort van je hart en je levenskamers enzovoorts. Vorige levens droomangst 

 

De deur is een geweldig signaal van verandering, los laten en transformatie in welke vorm dan ook. Het maakt niet uit waarmee je verbonden bent- de deur is de eerste stap naar iets anders, het oude afsluiten en de onbekende bladzijde van je levensboek gaan schrijven.

De deur is een goede vriend en vriendin die onverwachts op je stoep staat en tegen je zegt ga je mee op vakantie- het enige wat je alleen nog maar hoeft te doen is je vleugels uitslaan en vertrouwen hebben dat je van zelf een goede landingsplaats zult vinden. De kracht van droomonweer 

 

Droom je ook wel eens over een deur of poort?......


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.