• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Oma's slaapmutsje

Gepubliceerd op 10 februari 2018 om 07:00

Je kent het vast wel, de oude remedie Slaapmutje en dan bedoel ik niet de "voor het slapen gaan nog een groot glas sterke drank"... Dit blog gaat niet over het slaapmutjes iets te diep in het glaasje kijken. Het kan ook heel effectief zijn; want je slaapt als een roosje toch?.

 

Dromen doe je daardoor ook bijna niet ( Bewust) meer, omdat je het proces lichte slaap, deltaslaap en remslaap etc verkort en alleen diep slaapt tot je wakker wordt met of zonder kater.

 

Nu is het bewezen dat als je elke avond voor het slapen gaan één glas alcohol drinkt je wel degelijk heel goed en rustig kunt slapen.

Waardoor je bewuste dromen blijven doorstromen zoals het zou moeten. Ik wil met dit blog dan ook niet beweren dat alcoholmutjes niet goed zijn voor je remslaap, maar ga er bewust mee om. 

 

Oma's slaapmutsje

Zoals ik al beschreef je kent het vast wel van vroeger. Een warm glas melk met of zonder kaneel, anijs, speciale oma toevoegingen; zorgt voor rustig inslapen en rustig dromen.

Wat er gebeurt is dat je voor het slapen gaan tot rust komt; je als het ware je lichaam bewust maakt van het feit dat de actieve mens zich op kan maken voor inactief zijn "de slaapmodus" zet je als het ware aan.  

 

In melk zit tryptofaan en melatonine en dat zorgt ervoor dat je sneller inslaapt, tryptofaan is slaapverwekkend, zorgt er daarnaast ook voor dat je spijsvertering tot rust komt en dat je er zelfs minder van snurkt.

 

De combinatie van het slaapmutsje zoals anijs en kaneel zorgt niet alleen voor de smaak maar ook voor ontspannen warmte die het lichaam gemakkelijker laat rusten. De warmte die je hierdoor binnenkrijgt heeft een positief effect op je hele lichaam. 

 

Als je dus lekker inslaapt; droom je ook beter! je gaat rustiger het slaapproces in waardoor je sneller en bewuster bent van het doezelen, lichte slaap gevolgd door diepe slaap, delta slaap en als laatste de remslaap.

 

Tijdens de Remslaap droom je dus en die proces herhaalt zich wel 6 keer per nacht; met pieken en dalen. Dit proces is noodzakelijk omdat je hersenen hierdoor alles kunnen opruimen in je hoofd zodat je de volgende morgen weer fris en energiek kunt starten 

We dromen allemaal, elke nacht! (Wel 6 keer). Alleen bewust dromen kun je jezelf aanleren; en neem maar van mij aan iedereen kan het!.

 

Dus heb je het gevoel dat je bijna nooit droomt dan kan dit te maken hebben met een aantal dingen - onrustig slapen, slaapproblemen - ADHD en/of aanverwant - stress, overmatig alcoholgebruik, trauma, niet bewust zijn van het feit dat je elke nacht droomt, Restless legs en Slaapapneu etc... 

 

 

Oma's slaapmutjes heeft hier een positieve invloed op, ze zorgt ervoor dat je, je dromen, signalen vanuit het universum, gidsen, helpers etc. beter kunt ervaren terwijl je slaapt. Als je slaapt (remslaap) dan ben je ontvankelijker voor spirituele inzichten, ontvankelijker voor hulp en ondersteuning omdat je ego minder actief is.

 

Hoe beter je slaapt hoe bewuster je dromen kunt onthouden en hoe meer je van jezelf kunt leren, verklaren en een plek kunt geven in je leven of situatie.

Dus neem maar van mij aan, goed inslapen, ontspannen zijn helpt je met het onthouden van je dromen en signalen!. Waardoor je op een later moment weer nieuwe inzichten krijgt, je droom en visioenen verbinding kunt vergroten en daardoor als ziel verder kunt groeien dan je ooit had gedacht. Inzicht en zielsgroei komt met rustig slapen! 

 

  • Niet iedereen vindt warme melk lekker, maar er zijn ook andere mogelijkheden om goed in te slapen en daardoor ook bewuster te dromen en het goed te onthouden. 
  • Je kunt ook kiezen voor kruidenthee zoals salie, Camille of speciale thee melanges zoals slaapthee en natuurlijk droom thee. . 
  • Kokosmelk en kokosolie met kurkuma.
  • Bach bloesem remedie dit kun je op je laten inwerken terwijl je rustig bent en daarna rustig kunt inslapen.
  • Wierook die zacht van geur is.
  • Zachte muziek op zetten. 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.