• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Corona virus invloed op dromen

Gepubliceerd op 1 maart 2020 om 07:00

Je bent echt niet de enige die zich zorgen maakt om het Corona Virus "ook ik maak me zorgen en met mij heel de wereld. Mijn buren hebben het Corona virus; er zit maar 1 muur tussen.... Dus ja ik maak me ook zorgen!.  

Ik krijg heel veel de vraag vraag Marjan heeft het Corona virus invloed op mijn dromen of visioenen, meditaties en dagdromen enzovoorts.

 

 

"Nee" indirect niet!... Het is echt wel zo dat als jij met een angstig of rot gevoel naar bed gaat dit invloed heeft op je dromen, dagdromen, meditaties en visioenen enzovoorts.  Natuurlijk is het zo dat je waarschijnlijk vol met on-verwerkte ervaringen naar bed gaat.

Dat de angst voor een virus je ook droomangst of slaapangst kan (aanpraten) en zelfs kan versterken. 

Dat neemt niet weg dat het niets betekend en dat je aan het overdrijven bent. Nee Sterker nog het is daadwerkelijk iets waarmee je rekening kunt en mag houden.  Slaapverlamming   

 

"Angst is een slechte raadgever", zo ook ten tijde van een virus als dit. Dus houd je rustig, kalm en laat het langzaam op je afkomen.

Het klinkt gemakkelijk maar probeer het.... ontspan, geniet van het leven en gebruik je creativiteit, je innerlijke overlevingsdrang enzovoorts.

 

 

Je kunt ook denken aan invloed vanuit het nieuws, de krant, collega's, vrienden, gelijkgestemde, autoriteit. Iedereen heeft het erover en dat heeft echt invloed op je inslaap fase. Met het gevolg dat je remslaap een negatieve ondertoon heeft. 

Je kunt dan denken aan huilen, emoties, angst, woede die voor je gevoel als een rode draad door de hele droomwereld wandelen.  "ik moet helaas wel toegeven dat is dan ook in werkelijkheid zo".   Slapenloosheid gestegen tot 70% 

 

Vaak wordt je de volgende dag (over)vermoeid wakker, negatief, depressief of zelfs lusteloos. 

 

Je kunt ook denken aan het rare gevoel hebben dat je droom een hele diepe (spirituele) betekenis heeft. Dat er signalen, boodschappen of zelfs negatieve energie in de droom zit.       Voor mensen met ADHD en overgevoelige mensen, nieuwe tijdskinderen is dit virus en slapen een nog grotere uitdaging dan anders.  

 

  

Je kunt het als het volgende zien!. 

  • Doordat je vol van emoties, gevoelens gaat slapen blokkeer je als het ware het verwerken van de ervaringen die je overdag hebt gehad.
  • Je blokkeert de genezing, je blokkeert het omzetten van negatieve energie naar positieve energie.
  • Als het ware geef je op onbewust niveau het een stickertje, een label, een negatieve ervaring, een brandblaar dat in de toekomst heel voorzichtig moet worden behandeld.
  • Als je slaapt (droomt) kun je stukje bij beetje de laagjes van je ziel ontdekken, maar als je vol van emoties gaat slapen pel je de laagjes niet af, maar plak je er een nieuwe pleister overheen.  Corona versterkt nachtmerries  

Tip 1

Ga niet huilend, vol van emoties naar bed! zit je niet lekker in je vel, ga dan niet direct naar bed. 

 

Mijn tip 1 staat haaks op mijn tips om beter te slapen. Dit heeft verschillende redenen onder andere dat tijdens het corona virus is het verstandig om niet te veel nadruk te leggen op het negatieve , maar het positieve aan te sterken    

Natuurlijk is het nu ten tijden van opsluiting/afzondering lekker vroeg onder de wol te kruipen als het even niet gaat zoals je wilt (depressie en burn-out signalen).

Maar verzet je gedachtes, ga eerst een boek lezen, kijk televisie, luister naar de radio voordat je gaat slapen. "doe dat wat je ontspant en tot rust laat komen".

De negatieve energie moet eerst uit je systeem, zodat je hersenen het op een goede manier een plekje kunnen geven terwijl je slaapt.  Afronden van dromenperiode   

    

 

Tip 2

Kijk naar de maan, de sterren, de zonsondergang. Daardoor krijg je een natuurlijk menselijke ervaring met je eigen slaapmodus of slaapritme.

Als je voor het slapen naar buiten kijkt gaat je lichaam over op ontspannen, tot rust komen. Je voelt daardoor de verbinding met de sterren, de ondergaande zon, de maan, de planeet enzovoorts. "het mens zijn, het aarde, het terugkomen in het lichaam".   

 

 

Tip 3 

Vereenvoudig je slaapkamer - ruim alle spullen op die je al langer dan 6 maanden niet meer heb gebruikt. Je kunt ook denken aan spullen onder je bed!

Vermijd Rommel, een on-opgeruimde slaapkamer zorgt voor stress en houd ook de emoties vast. Feng shui ondersteund je slaapritme

 

 

Tip 4 

De telefoon en andere elektronische apparaten storen op je persoonlijke energie "behalve dat je wakker wordt van alle berichten en nieuws" is er ook sprake van onderbroken nachtrust en/of het inslapen.

Zet alles met een stekker uit, zet je telefoon uit en/of als alternatieve mogelijkheid is de vliegtuigmodes aanzetten. Top 8 slaapkamer Not Done Slaapgevoeligheid 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Michelle Berghout
3 jaar geleden

Ik maak me ook zorgen, slaap al tijden slecht. Met deze oefening kan ik echt iets. Bedankt dat je het deelt.

bedankt Marjan liefs Michelle