• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Poep en plas dromen

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 19:21

Een van de meest gênante droom onderwerpen is toch echt poepen en plassen en wist je dat het in de top 20 van meest voorkomende dromen staat!. Je kunt vast wel een droom herinneren waarin je naar de wc wilde gaan.

 

Of op een openbare toilet moest poepen terwijl iedereen kijkt! Een droom waarin je onderbroek al op je enkels hangt terwijl je toch in je broek plast ........ Als je dan klaar bent wat een opluchting, of ervaar je dan bijna een rode oortjes moment?. 

 

 

Maak je geen zorgen hoor, je bent niet de enige. Poep en plas dromen behoren tot persoonlijke dromen die je niet zomaar met iedereen deelt. 

Maar wist je ook? dat dit soort dromen een eerste signaal zijn van verandering, los laten en een nieuwe situatie of leven  naar je toetrekken. 

   

 

Wees eens echt heel eerlijk tegen jezelf! Hoe vaak poep of plas je tijdens je dromen. 

Het is namelijk een onderwerp waar we ons voor schamen. We zijn oncomfortabel over poep en plas. En in veel gevallen zelf gemeden of uitgewist; maar waarom eigenlijk, weet jij het?.  Schrijf ze ook eens op in je dromendagboek of laat je droom meditatie en slapendagboek eens de vrije loop. 

 

De verklaring van poep en plas dromen is echt heel mooi en geeft iets compleet anders weer dan dat je ego projecteert. 

  • Misschien is het de naakte waarheid dat confronterend is?..
  • De menselijke preutsheid?.  waarin de vagina, muts, penis, poep, anus en billen worden gemeden.
  • Zit er een geurtje aan?
  • Of is het onze ego of imago?. waardoor je bukt onder maatschappelijke acceptatie om niet te praten over vieze dingen?. 

Gelukkig is er steeds meer ruimte voor taboe of gênante droom onderwerpen en praten we steeds vaker over "privé momenten". hieronder behoren natuurlijk ook seks en erotische dromen. Misschien komt het wel door het WC papier hamsteren tijdens de Corona Virus....

Dat het onderwerp ook onder mijn cliënten vaker naar voren komen "is dan ook geen verrassing" - de verklaring van poepen en plassen is nog nooit zo veel opgezocht als nu.  

 

Dus bij deze een ode aan de Poep en Plas dromen 

Dus ik zou zeggen, ga lekker zitten poepen, schijten, kleien, plassen en zeikstralen in je dromen want het geeft het los laten van alles wat ongezond is weer!.  

 

Plas

Als je droomt of een visioen hebt over plas dan vertelt dit je over het loslaten van oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn.

Een andere uitleg is het bewust worden dat je het oude en het negatieve moet loslaten en een plek moet geven, je ruimt op en maakt je klaar voor iets nieuws. Je ziet de signalen, je erkent de ongezonde patronen en oude situatie en laat deze gaan; als het ware plas je het ongezonde eruit.  

 

Poep

Als je droomt of een visioen hebt over poep of over je stoelgang, dan vertelt dit je over het loslaten van oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn.

Een andere uitleg is het bewust worden dat je het oude en het negatieve moet loslaten en een plek moet geven, je ruimt op en maakt je klaar voor iets nieuws. Je ziet de signalen, je erkent de ongezonde patronen en oude situatie en laat deze gaan; als het ware poep je het ongezonde eruit  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ada Smits
3 jaar geleden

Fijne website en goede informatie. Ik heb nog wel een vraagje. Ik droom heel veel over het verschonen van de luier van mijn kleinzoon. Kan ik dat zien als een gewone poep droom of is mijn kleinzoon iets anders ?.
Alvast bedankt Ada

Marjan Klop Dromen &Visioenen
2 jaar geleden

Beste Ada, Ten eerste heel erg bedankt voor je reactie!. Dromen over het verschonen van een luier kun je het zelfde zien als poepen. Je kunt deze droomuitleg in je droomverklaring opnemen!. Natuurlijk kun je het ook combineren met baby/kleinzoon

De baby of zuigeling in je droom of visioen vertelt over onschuld, warmte en een nieuw begin in het leven. Het vertelt je ook over vruchtbaarheid in zowel een relatie als in een nieuw project, wensen en ideeën in je leven. Een alternatieve uitleg is dat er diep vanbinnen een ongedwongen, open, eerlijke, pure en vooral kwetsbare persoonlijkheid aanwezig is, die zich wil uiten. Het innerlijke kind, onschuld en speelsheid. De baby weerspiegeld het begin van alles, de start, de basis en dat wat komen gaat- alles moet groeien je wensen, je dromen, je projecten, je relaties enzovoorts. https://www.dromenanddreams.com/blog-droompicture/565565_baby-in-de-droom-picture

Een liefdevolle droom groet
Marjan Klop

Rosemarie Hendriks
2 jaar geleden

Vannacht heb ik over ontlasting gedroomd.
Ik zat op het toilet en ging dun af zelfs op de grond / wc matje en mijn onderbroek /pyjama broek zat vol en werd met schrik wakker en dacht opeens moet alles schoonmaken. Nooit eerder van ontlasting gedroomd.

Marjan Klop Dromen &Visioenen
2 jaar geleden

Beste Rosemarie,

Bedankt voor je reactie, dromen over ontlasting en dromen over dun naar de wc gaan vertellen je iets over het los laten van oude ongezonde gewoontes en ervaringen, maar ook over het verwerken en lichamelijk (geestelijk) los laten van iets dat niet meer bij je past.

Dromen waarin je dus een onderbroek of pyjama draagt gaan over je meest pure ik, je ik die je alleen aan jezelf wil laten zien ( je meest dichts bij staande ik ( je hart)) Dromen als je met een schrik wakker wordt geven aan dat er iets waar je echt aandacht aan moet geven. Het is een verwerking van je dagelijkse leven en bewustwording (waakbestaan) moment. Dromen over ontlasting zijn vaak intensief omdat je zowel lichamelijk als geestelijk iets ouds achter je laat en jezelf voorbereid op iets nieuws.

Een liefdevolle droom groet
Marjan Klop
Dromen en visioenen

Michelle
2 jaar geleden

Hallo,

Ik heb vannacht gedroomd dat ik een katheter had en dat ik regelmatig naar de wc moest om het "kraantje" open te zetten om t slangetje te legen. Wat betekend dit? Is dit een soortvan gefaseerd loslaten van het negatieve?

Marjan Klop Dromen &Visioenen
2 jaar geleden

Hallo Michelle
Dromen over een katheter en de wc vertellen je als het ware dat er iets is wat je mag loslaten, dat kun je inderdaad het negatieve noemen. Iets wat niet meer bij je past, maar waarvoor je hulp nodig hebt en/of wat je eigenlijk nog niet helemaal wilt loslaten en/of wilt verwerken. Als het ware leg je jezelf een soort beperking op en/of heb je hulp nodig. (onvoldoende tijd/kennis, inzicht, ondersteuning inclusief die van jezelf en van andere mensen) behoort hier ook toe. Dus je bent aan het los laten maar doet dit dus in stukjes die voor je situatie, gevoel enzovoorts passen. Met andere woorden het is inderdaad gefaseerd loslaten.

Met vriendelijke groet
Marjan Klop
Dromen en visioenen

Cherida
3 maanden geleden

Ik droomde dat ik een nieuwe romantische vriend zag poepen in een zakje en ik zijn ontlasting niet zag maar wel kon ruiken. Eerder vorige week droomde ik dat ik met hem in bed lag en er ontlasting uit zijn mond kwam. Wat betekent deze droom? Oh ja toen ik wakker werd kon ik de ontlasting ( zo leek het) nog ruiken. Wat betekent dit?