• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Trauma dromen

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 07:00

Niet elke droom heeft een verklaring, leerdoel, inzicht, zielsopdracht en/of mindfulness, spirituele onderliggende boodschap. Ik merk steeds vaker dat mensen, altijd een verklaring willen. Ze willen graag een leerdoel, zielsgroei een onderliggend inzicht, signaal enzovoorts. Maar dat is niet altijd het geval, er is echt een uitzondering op de regel en die is verbonden aan trauma.

 

Dit blog is speciaal voor mensen met een trauma! je bent niet de enige maar ga niet opzoek naar een logische droomverklaring, die is er niet, waarschijnlijk niet eentje die bij je past. 

 

   

Niet alles heeft iets spiritueels of is een zielsboodschap het universum heeft niet altijd iets te vertellen. Het is niet altijd iets dat te maken heeft met je onderbewuste, je hoeft niet altijd bewust te worden van het feit dat. Niet elke droom is een laagje dat je eerst moet afschillen voordat je tot de kern kunt komen!.    

 

Nee stel je voor je hebt een enge situatie meegemaakt, een trauma en dan maakt het niet uit wat het is en/of hoe het is ontstaan. Het heeft geen onderliggende boodschap, die je iets moet of mag leren, het is echt een trauma verwerking.

Ga er dan ook niet naar opzoek, het enige wat je kunt doen is hulp zoeken er over praten, een specialist bezoeken enzovoorts. 

Dit zijn dromen die helaas steeds vaker voorkomen, iedereen ervaart trauma op zijn/haar eigen manier!.

  

De verwerking hiervan is ook voor ieder mens anders. Het enige wat je kunt doen of als tip kunt meenemen is het accepteren dat het zo is.  Dat er een trauma is en dat je nachtmerries, dromen, angsten enzovoorts hebt. Het is niets om je voor te schamen, maar ga er geen diepe droomverklaring aan proberen te verbinden.      

 

 

Niet elke droom heeft een betekening, zie ook mijn blogberichten over Slaapverlamming De ongezonde droomsnelweg  Droom angst bestaat echt!  Droomwandelaar  Droom bescherming Dromen en Visioenen laten trekken Omgaan met nachtmerries

 

Nu is het niet zo dat trauma herinneringen echt toevoegen aan je spirituele zoektocht of, zielsgroei enzovoorts. Het is eerder de acceptatie van het feit dat je het ondanks alles toch aan het verwerken bent. 

 

Ga voor hulp naar een specialist; zoek niet naar droomverklaringen maar werk aan jezelf op de juiste manier enzovoorts.     


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.