• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Sprookjes en Fantasie dromen

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 06:00

Sprookjes dromen komen veel voor, ze worden vaak afgedaan als fantasie of niet belangrijk. Het tegendeel is waar, sprookjes weerspiegelen niet alleen je innerlijke kind, je expressie, je puurheid.  

Maar ook de zielspower en de eventuele kracht die je diep in jezelf verborgen hebt dat tot uiting wil komen. Sprookjes zijn de verbinding met wonderen, mogelijkheden, kansen. De verbinding die je voelt om dat een goed einde voor iedereen weg mogelijk is. 

 

Je bent nooit te oud om over sprookjes/fantasie te dromen!....

 

Wat is de invloed van sprookjes! 

Je reflecteert je dagelijkse leven op fantasie, sprookjes en helden enzovoorts. Je verbind jezelf met je bron, je diepste ziellaagjes en je innerlijke pure kind.

De poort naar je ziel, je verbinding met het hogere en de diep verborgen waarnemingen die in je waakbestaan niet tot uiting kan komen. Sprookjes zijn archetypes die je koppelt aan de situatie waarin we zitten en/of daar waar je tegenaan loopt.

  

Waar komt het vandaan, de onderliggende oorzaak

De angsten en de driften, innerlijke demonen, pijn, angst, verdriet die we projecteren op de slechteriken. Het geeft ons een herkennend gevoel die we kunnen plaatsen in ons eigen leven. 

  

   

Waarom dromen we over sprookjes ?..  

Sprookjes is de tweede droom verbinding die je leert leggen als kind.  Het spreekt tot je ziel omdat je jezelf projecteert op deze kinderlijke, fantasierijke eigenschappen en uiterlijke verschijningsvormen. 

Het gaat over het spiegelen, reflecteren en het projecteren van het karakter of uiterlijke eigenschappen die de held of het fantasiefiguur bezit. Je wilt de kwaliteiten, magie, kennis, wijsheid, kracht bezitten van deze niet realistische of niet bestaande persoonlijkheid.   

Sprookjes zijn een weg naar je diepste kern!. 

Een andere uitleg is, dat je behoefte hebt aan het uiten van je ware gevoel, je bent op zoek naar hulp en ondersteuning die je niet in je leven kunt vinden. Nog een belangrijke uitleg is, het innerlijke kind, expressie, geluk, en mogelijkheden aanvaarden om je goed te kunnen uiten. 

     

Sprookjes zijn verhalen uit de geschiedenis die naar waarheid mondeling zijn doorgegeven en later beschreven om ons inzichten te geven. Sprookjes in dromen en visioenen vertellen je iets over je verleden, je innerlijke kind, de magie en ondersteuning, verandering die je in je leven meemaakt.   

 

Een andere belangrijke uitleg is, dat je jezelf projecteert, spiegelt aan de karaktereigenschappen van de sprookjes. Je wilt de kennis, wijsheid, kracht bezitten van de niet realistische bestaande persoonlijkheid.

Een alternatieve uitleg is, het geloven in dromen, fantasieën, wensen en ideeën, want alleen dan komen wonderen in je leven.     


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Elly
3 maanden geleden

Wat prachtig omschreven en zo herkenbaar. Ik ben op zoek naar t kind in mijzelf. Ben hier met n vriendin mee aan t werk en vanmorgen droomde ik iver vliegtuigen met n gezicht en die hap bewegingen in de lucht maken. Vond dit zo geen droom voor mij maar na t lezen op deze site begrijp ik t helemaal. Dank je wel hiervoor!😀