• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Dromen die zichzelf herhalen

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 07:00

 Een van de meest gestelde vragen is Marjan ik heb terugkerende dromen; keer op keer?.. Wat is hiervan de betekenis?.  Dat is lastig te beantwoorden, Dat is dan ook de reden waarom ik dit blog ook lang en steeds weer opnieuw uitstel. 

 

Een goed, eenvoudig antwoordt hierop niet bestaat zonder dat je het spirituele, zweverige, Hocus pocus aanraakt. 

Het wordt al gauw zoiets als, het staat in verbinding met de verbinding met het universum en/of daar waarmee je de connectie voelt. De terugkerende cyclus, zielslaagjes, vorig leven.

 

Je kunt ook denken aan trauma, signalen vanuit hogere dimensies, familie karma en nachtmerries. Wat dacht je van levenslessen die niet zijn verwerkt, Ying, Yang, tweelingzielen, zielsmaatjes, vervloekingen, karma, visioenen en ga zo maar door.    

    

Er is geen eenzijdig antwoordt op dat voor veel mensen synchroniseert.   

 

Het is zo dat we het allemaal wel een keer bewust meemaken, ons kunnen herinneren. Het is ook de vorm van dromen waar we ons het meest druk over maken. Het roept innerlijke angsten bij je op, het wakkert je ziel aan, het raakt je in je hele wezen en vooral in je ego...  

 

Je ego wil er een logische verklaring voor hebben; eentje die echt bij je past. Want zover ben je al, je weet dat het iets betekend maar je kunt het niet ego gericht plaatsen.    

  

Het zijn ook de enige dromen die waar alleen jezelf de rode draad in kunt vinden. Een droomvertaling en een dromendagboek kan een hoop. Je intuïtie heeft in dit geval toch echt het laatste woord, het enige dat waterdicht te noemen is dat ook echt bij je past.  

 

Heb je ook regelmatig dromen die zich herhalen?..     

De meest terugkerende dromen, zijn niet compleet identiek aan elkaar, sterker nog ze hebben raakvlakken maar ze voelen hetzelfde aan. Of te wel ze eindigen steeds op een iets andere manier, of ze veranderen van kleur, thema maar geven wel dezelfde mensen weer. 

 

Jijzelf ervaart dit altijd als dezelfde droom, maar eigenlijk is het niet zo!.

De energie veranderd per dag, per moment en elke droom wordt dan ook anders ervaren.

Het is niet het zelfde, je ego maakt het hetzelfde.

  

 

De enige uitzondering hierop is een onderliggend trauma, die herhaald zich wel op exact dezelfde manier; omdat dit een diepe zielservaring is die heeft plaatst gevonden en niet via de ego kan worden aangepast.

 

 

Als het ware draait de ziel, je hersenen systematische de zandloper om net zo lang tot het volledig overstroomt en/of wordt verwerkt enzovoorts.

  1. Dromen die steeds weer terugkeren zijn dromen die echt je aandacht nodig hebben; het hoeft niet per definitie negatief te zijn. Dat is fabel nummer 1
  2. fabel nummer 2 is dat er altijd een spirituele ondertoon te vinden is.
  3. Fabel nummer 3 droom vervloekingen bestaan niet. 

    

Het enige wat je echt inzicht geeft is een dromendagboek.  

 

Er kunnen maanden, jaren, dagen tussen terugkerende dromen zitten, maar dat hoeft niet; je kunt het ook gewoon drie keer achter elkaar hebben.

Dat wat wel een feit is, is dat je pas spreekt over een herhalende droom is dat het minimaal 3 a 4 keer moet hebben plaats gevonden. Anders noem ik het gewoon toeval of een situatie waarin je zit dat duidelijk de aandacht nodig heeft.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lucy
3 jaar geleden

Beste Marjan.

Ik heb een droom die me al jaren achtervolgt. Bedankt voor de informatie en de gratis dromen dagboek. De rode draad is nog niet helemaal duidelijk, maar ik krijgt stukje bij beetje inzicht. Door dit bericht snap ik steeds meer en meer van mijn terugkerende droom.

Liefs Lucy

Marjan klop
3 jaar geleden

Beste Lucy,

Bedankt voor je reactie en enthousiasme. Heel veel succes met mijn dromen dagboek. Stukje bij beetje helpt het dagboek je de rode draad te vinden.

Een liefdevolle droom groet,
Marjan klop founder en blogger