• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Biologische slaapproblemen

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 07:00

Naast de nieuwe tijdsproblemen, zoals stress, burn-out, licht slapen, te veel invloed van buitenaf enzovoorts. Kan er ook sprake zijn van biologische ondergrond van je voorouders, familie slaapproblemen, die al generaties aanwezig Droomboom DNA

 

In middels heeft onderzoek uitgewezen, dat er daadwerkelijk aanknopingspunten zijn die wijzen op slapen problemen dat doorgegeven wordt via ouders, grootouders enzovoorts.

Heb je slaapproblemen, remslaap problemen zoek dan eens verder dan stress en burn-out, prikkels enzovoorts. Het kan dus ook verbonden zijn met je familiegeschiedenis.

 

 

Ga eens na of het ook je familie voorkomt, je bent misschien niet de enige die slaapproblemen heeft!. 

Hiermee bedoel ik niet, dat er geen sprake kan zijn van nieuwe tijdsproblemen - dit aantal groeit per dag; en is nummer 1 als het gaat om overprikkelbaarheid,  depressie enzovoorts. Onderschat slaapproblemen niet, bezoek altijd een specialist als je hiermee te maken hebt!. De kracht van droommantra's  Tune in op je droom cyclus Heeft het Corona virus invloed op dromen De ongezonde droomsnelweg

  

   

De negatieve invloed van de wintertijd mag niet onderschat worden!. 

  • Daarnaast is het ook bewezen, dat steeds meer mensen last hebben van de wintertijd
  • "het  achteruit zetten van de klok". 
  • De biologische klok raakt er echt door ontregeld. Je bent dus niet de enige die hier last van heeft. 
  • Er zijn mensen die dagen erna nog inslaap, droom remslaap problemen hebben.
  • Je kunt natuurlijk ook denken aan vermoeidheid en Slaapverlamming 
  • droom of slaapangst. Ook dit heeft vaak een biologische achtergrond.   

  

       

Hormonen en slapen hebben een verbinding met elkaar!. 

Jawel je hormoonspiegel heeft invloed op je slaapgedrag. Je kunt het zien als je ongesteld bent, zwanger bent, in de overgang zit enzovoorts. Dit gegeven geld ook voor de man die veranderd van jongetje in man en de man die in de overgang zit. 

Als je hormoonspiegel anders is ontstaan er dus slaapproblemen. Vaak heeft een familielid dit ook ervaren en je bent niet de enige die hier last van heeft. Bezoek altijd een specialist voor meer informatie enzovoorts.      


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Carol Bloemendaal
3 jaar geleden

Lieve Marian,
Ergens op jouw mooie website las ik dat er in jouw leven moeilijke tijden zijn. Ik weet niet of zich dat nu afspeelt of al eerder.
Wat ik je wil meegeven is dat het helaas noodzakelijke ervaringen zijn, maar dat weet je ongetwijfeld zelf ook.
Tijd voor jezelf, maar dan ook helemaal 100% voor jezelf om diep naar binnen te gaan en zo alle ongemakken en wat het met je doet te mogen zien. Daardoor lossen ze op en raak je nog verder gereinigd, wat je zelf ook graag wilt.
Je zult zien dat zich er na dit reinigingsproces weer hernieuwde groei ontvouwt. Nog mooier dan voorheen, met nieuwe mensen en nieuwe mogelijkheden.
Ook dit weet je al lang, maar ik dacht, laat ik jou een hart onder de riem steken. Dat kan iedereen goed gebruiken.
Ook ik heb in tijden van mijn eigen praktijk aanspraak moeten maken op ondersteuning. Alle emoties kwamen voorbij: teleurstelling, verdriet, dit heb ik toch niet verdiend, ik heb alles gegeven en nu dit.... enz.
Nu, achteraf, kan ik zeggen dat het een intense maar goede reiniging was. En... het ging voorbij.
Lieve Marjan, ik volg je al heel lang en zie iedere keer dat je enorm groeit! Wat een kennis heb je vergaard en wat deel je dat op een mooie manier met ieder van ons!
Zelf heb ik ook veel droomkennis, maar ga af en toe toch even bij je buurten.
Lieve groet van Carol.

Marjan klop
3 jaar geleden

Lieve Carol,

Heel erg bedankt voor je bericht, ik had dit echt even nodig. Je bericht kwam op het juiste moment op de juiste tijd binnen. Dankjewel hiervoor!.

Het doet me heel goed om te horen dat je me ziet groeien en dat je regelmatig mijn blog leest enz.

Helaas zijn er nog hier en daar wat emoties, gevoelens die ik los mag laten. Zodat ik het volledig kan reinigen en weer kan groeien. Maar ik heb goede moed dat het net als bij jou ook met mij weer goed komt.

Lieve groet Marjan