• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Vorige levens droomangst

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 07:00

Het klinkt zo leuk een herinnering uit een vorig leven. Veel mensen zijn er naar opzoek, willen het liefst zoveel mogelijk weten. Tot in kleur, geur, emoties en detail gaan we opzoek naar een vorig leven. Ik hoor helaas te vaak de vraag klopt het dat het een vorig leven is, een medium, regressietherapeut vertelde me dat het een/ meerdere vorige levens heb gehad. Dat is prachtig, geweldig maar ik wil toch iets benadrukken.    

 

Eén heel belangrijk ding is, vergeet niet dat je nu leeft. Dit leven is belangrijker dan dat wat al geweest is!. 

 

Dat gezegd, vorige leven dromen, raken je letterlijk vanuit het diepst van je ziel. Zo voelt het, zo ervaar je het en zo intensief is het ook. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je in twee wordt gespleten, dat je ziel ineens niet meer verbonden is met dit leven. Je weet niet meer wat echt is, wat is fantasie, wat heb ik verzonnen enzovoorts. Je ziet dingen die je misschien wel helemaal niet wil zien. 

 

Maak het bespreekbaar, vertel, schrijf het op in een dromendagboek; laat het los om het te kunnen verwerken.

 

  • Mijn eerste bewust vorig leven droom, maakte niet alleen veel indruk maar het bracht ook heel veel angst, verdriet en vragen met zich mee. Twijfel of het nu een signaal was of dat het iets is wat ik graag wilde.
  • Midden in de nacht wakker worden in het zweet wordt over het algemeen iet beschreven als vorig leven herinnering!. Slaap angst, angst om weer je eigen graf te bezoeken, de crypte.  Opnieuw verdrinken, vermoord worden gaat je gewoon weg niet in je koude kleren zitten.         

    

 

Maar Marjan wat is dan het nut?.   

Een belangrijke reden is dat je een vorig leven droom, nachtmerrie hebt is omdat er synchronisatie is met het leven nu. Of te wel er zijn dingen die weer aan je voorbij zijn gekomen of gaan komen. Je kunt het toeval noemen, maar je ziel herinnert zich een soortgelijk moment, levenssituatie.

Dit wil de ziel nu anders invullen, hiervan leren en het oude gebruiken als eenwording - het is niets anders dan zielsgroei en ontwikkeling vanuit het hogere spirituele.  De ziel verwerkt een oude les, geeft het een plekje in je lichaam, in de zielskamer los gekoppeld van je ego bewust zijn.      

Vorige levens komen ook met heel veel emoties, gevoelens, angst, verdriet dat je niet kunt plaatsen. Het is niet aan je om in dit leven te veel te bemoeien met dat wat al is geweest.    

    

Laat het voor wat het is, gebruik dat wat belangrijk is, accepteer dat het zo is, meer niet!. Je bent namelijk dit leven begonnen omdat je het anders mag invullen, opnieuw mag proberen, mag groeien als ziel. Het is geen straf, het is geen herkansing, het is gewoon weg de volgende stap die je als ziel zet.    

        

Ik moet toegeven een aantal jaren geleden had ik je misschien een iets genuanceerder advies gegeven dan dat ik nu doe. Maar ook ik groei als ziel en misschien herinner ik mijn vorige levens in kleur, geur en detail. Maar ik ben me heel gebalanceerd bewust van mijn leven nu..... ik houd niet vast aan dat wat was, ik geniet van het Nu.    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Loeka
3 jaar geleden

Kan het zijn dat ik steeds weer terug droom over een klein huisje, met kogelgaten in de muren. Dat ik met mijn kind probeer te vluchten en dat ze me vangen en opsluiten in de gevangenis. Dat dit een vorig leven trauma herinnering is?.. of is het een gewone droom. Ik heb deze droom mijn hele leven al en heg herhaald zich keer op keer. Ik hoop dat iemand me een antwoordt kunt geven. Want ik wil het nu wel weten, het houd me heel angstig bezig en ik slaap er heel slecht door. Loeka

Marjan klop
3 jaar geleden

Beste loeka,

Bedankt voor je bericht. Wat een heftige droom, wat inderdaad heel goed een vorig leven zou kunnen zijn. Vergeet echter niet dat de ziel in andere woorden ( beelden spreekt) zodat je ego ( hoofd) logica de puzzelstukjes in elkaar kan leggen. Het hoeft dus niet letterlijk zo gebeurt te zijn. Vaak is acceptatie dat je een vorig leven hebt gehad voldoende om je dromen, visioen, angsten te verminderen. De ziel wil je dit alleen duidelijk maken. Wat je kunt doen is het op schrijven in een Dromen dagboek. Spreek er over met gelijkgestemde of zoek hulp met de verwerking bij een vorig expert. Je kunt natuurlijk ook altijd met mij contact opnemen en via je dromen dieper jezelf en je vorig leven ontdekken.

Mocht je interesse hebben in een dromendagboek dan kun je dit gratis downloaden op www.dreamsanddromen.com

Een liefdevolle droom groet en heel veel sterkte
Marjan klop Founder en blogger