• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Slaapverlamming

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 07:00

Wist je dat er ook zo iets is als slaapverlamming ?. Het komt meer voor dan je denkt. Het is zeer intensief en het heeft vaak een onderliggende oorzaak. Je kunt ook denken aan een vorig leven, trauma, angsten of andere diepe zielsverstoring.

 

Heb je wel eens last gehad van slaapverlamming?...

 

Tijdens een slaapverlamming ben je de controle kwijt, je voelt als het ware je hele lichaam niet meer. Vaak kun je nog wel je ogen bewegen en/of een klein beetje je hoofd, mond, oren. Misschien een vinger maar verder dan dat kom je niet vaak niet. Je ziet als het ware alles voor je ogen afspelen en je hebt er geen invloed meer op.

Het wordt vaak beschreven als een mini coma of een zielsblokkade, lichamelijke uittreding waardoor je even niet meer aanwezig bent. Je energie stroming blokkeert waardoor je als ziel als het ware een soort van verstijfd. Je kunt het ook ervaren als terug moet treden en weer in je lichaam moet zakken.  

    

We maken het bijna allemaal wel een keer mee, al dan niet het gevoel hebben dat je niet kunt bewegen.    

 

Mijn tip is dan ook misschien wel het meest lastige om te doen, maar dat is toch echt proberen niet in paniek te raken, weet dat je door het te accepteren uiteindelijk weer de verbinding voelt. In bed blijven liggen, niet gaan bewegen en het over je heen laten komen.

Ik snap dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Maar in je armen/benen gaan bewegen maak het alleen maar angstiger en erger.   

     

 

Belangrijke aanvulling! 

Het komt het meeste voor tussen je remslaap en het wakker worden, vooral mensen met ADHD en/of PTSS en overlappende aandoeningen. autisme, nieuwetijdskinderen, trauma, vorig leven, burn-out, psychoses enzovoorts hebben er het meest last van. 

Dat wil niet zeggen als je niet in het lijstje met mogelijkheden staat dat je er geen last van kunt hebben.  

    

Wat moet je nog meer weten!

Er zijn verschillende niveaus waarop de slaapverlamming kan worden ervaren. Van een korte ervaring tot zeer lang en zeer intensief,

Heb je er echt last van ga naar een specialist, en ga niet zomaar iets proberen. Ik beschrijf alleen de (korte) ervaringen die ik zelf heb gehad en die van mijn cliënten. Maar ik ben geen expert of specialist hierin.            


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tim Timetje
3 jaar geleden

Beste blogger, ik denk dat ik ook een keer slaapverlamming heb ervaren. Ik had het gevoel dat ik vast op bed lag. Ik kon me niet meer bewegen. Nu snap ik wat het is en kan ik er wat mee!. 👍

Marjan klop
3 jaar geleden

Beste Tim Timetje,

Bedankt voor je bericht. Fijn om te horen dat je er iets mee kunt en dat je het nu kunt plaatsen. Het is heel heftig om een slaapverlamming situatie droom mee te maken. Het belangrijkste is de acceptatie en het rust de tijd geven om het te verwerken. Mijn blog met tips hoe je weer terug kunt keren in je lichaam kan je misschien wel helpen. https://www.dromen-visioenen.com/blog/532463_leer-jezelf-te-verankeren

Een liefdevolle droom groet,
Marjan Klop founder en blogger