• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Dagdromen angst

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 07:00

Het klinkt misschien raar of misschien vind je het wat overdreven. Maar er bestaat echt zo iets als dagdromen angst. Met andere woorden niet durven loslaten tijdens

"het stil zijn, ontspannen zijn",. Je kunt denken aan twijfels, het gevoel van angst om jezelf te verliezen als je de controle los laat.

 

De angst om je derde oog  en je fantasie te laten ontwikkelen of zelfs de regie te laten nemen.  Je kunt het zien als niet meer geloven in je dromen, angst voor je donkere eigenschappen. Het niet uitkomen van je wensen waardoor je als het ware blokkeert.     

 

Waardoor je dagdromen compleet naast je neer legt; terwijl je dit juist niet zou moeten doen!.

 

Vooral nu op momenten dat het even niet goed gaat met de wereld, (je eigen wereld) worden dagdromen een uitdaging. Is er nog wel iets om over te dromen?..... Natuurlijk wel, des te meer er is om over te dromen - maar laat het los, vertrouw erop dat je ziet, ervaart wat jij aan kunt.  

 

Op het moment dat niets lukt, alle dromen geblokkeerd lijken te zijn of te worden - is het noodzakelijk dat je blijft dagdromen!. 

 

Zet je dagdromen ééns op nummer 1 , want het is zo belangrijk dat je energie steekt in je dromen zodat ze ook tastbaar kunnen worden. Als je stopt met dromen en vooral ook geloven dat je het niet voor niets droomt stop je ook met nieuwe dingen aantrekken. Je stopt dan ook met vertrouwen hebben in je eigen intuïtie en de scheppende kracht. Er zit als het ware geen energie meer in alles wat je doet. 

 

"Blijf geloven dat je dromen waardevol en tastbaar zijn".  

 

Er zijn meerdere prachtige (eenvoudige) manieren om beter of gemakkelijker te dagdromen een aantal hiervan wil ik met je delen.

 

Muziek heeft invloed op je energieniveau, op je hele wezen, zet zachtjes de muziek aan. Laat de beat je meeslepen zonder dat er een echte dagdroom feeling aan verbonden zit. Je kunt het eerder zien als ontspannen en je laten gaan.

Je kunt ook denken aan mijn blogbericht  Droom bescherming waarin je als het ware jezelf leert beschermen tegen invloed van buitenaf.  

Een andere manier om diepere verbinding met je dagdromen te ervaren is natuurlijk het Droomaltaar

 

Hoe leuk is het om te dagdromen met je kinderen of zelfs met je vriendinnen, vrienden vanuit de visie van het innerlijke kind, zie mijn blogbericht  Dagdromen met kids

Schrijf een dagdromenboek en combineer dat met je dromendagboek, zodat je hier de rode draad in kunt vinden of ervaren. lees hier alles over in mijn dagdromen blog

     

Wil je praten over dagdromen angst, slaapangst, trauma's, zielsobstakels, slaapkamerangst en/of alle vormen die hiermee een verbinding hebben? Deel dan je ervaring met me want je bent echt niet de enige!    


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin
2 jaar geleden

Wat een geweldig blog is dit. Ik heb je ook je andere websites aan mijn vrienden aanbevolen. Iedere keer lees ik weer iets nieuws. Groetjes Edwin

Marjan klop
2 jaar geleden

Beste Edwin,

Bedankt voor het compliment, fijn om te horen dat je mijn blog aan hebt bevolen aan vrienden hoe meer mensen het lezen en weten hoe meer transformatie.

Een liefdevolle droom groet,
Marjan klop founder en blogger