• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Stress Slapen

Gepubliceerd op 30 november 2020 om 07:00

Dit blogbericht is voor alle stress slapers, burn-out en slapenloosheidsmensen. Het is probleem nummer 1 van de moderne tijd - vooral in Corona tijd. Stress zorgt niet alleen voor lichamelijk en geestelijk uitdagingen, maar het werkt ook echt door terwijl je slaapt.

 

Nachtmerries nemen toe, worden intensiever, vorig levens, trauma en karma staan er ook in verbinding mee!.  Er is voor stress slapen  Slaapverlamming Slaapkamer angst Nachtmerries en angst Vorige levens droomangst Dagdromen angst

 

en alle vormen die hiermee een verbinding hebben geen easy fix. Er zijn verschillende soorten methodes en mogelijkheden die jezelf kunt toepassen. Het is echt investeren in jezelf, je kunt je hersenen niet even uitzetten - zo werkt het helaas niet.  Er zijn heel veel verschillende oorzaken Biologische slaapproblemen en/of zelfs familie gerelateerd is er één van.    

   

 

Wat gebeurt er als ik in slaapval met stress enzovoorts in mijn lichaam?. 

 

Je hoofd ( hersenen) ruimen alles op als je slaapt, ze organiseren het. Je hersenen plaatsen het als het ware op de juiste plek zodat je als het opnieuw nodig hebt binnen een seconde weet te vinden. Als je met stress - vol van gedachte inslaapt valt - overwerk je als het ware je hersenen. Je hersenen ruimen alles op en je vult het met dezelfde gang weer aan.  

 

Je kunt het zien als een stapel boeken naast de boekenkast. Als je stress hersenen één boek teruggezet hebben in de boekenkast, heb je er (terwijl slaapt) al weer twee extra boven opgelegd. Je hoofd krijgt de stapel niet leeg of het moet er heel veel moeite voor doen. (mensen met ADHD of vormen hiervan hebben hier heel vaak last van) 

    

Doe je met me mee, met de sleeping beauty challenge ga je de uitdaging met jezelf aan?... 

 

Daarnaast is de kans ook heel groot dat je wakker wordt - doordat je hersenen het signaal afgeeft als actief te zijn. Je lichaam reageert hierop en wordt wakker.  Je verlaat de ontspannen status en gaat weer actief functioneren.

Je moet dan vaak plassen en als je terug komt van de wc kun je niet meer inslaap komen. Nee dat klopt je (stress) hersenen hebben aangegeven dat je wakker moet zijn!.    

Je kunt ook denken aan hele intensieve dromen, nachtmerries en trauma's die naar bovenkomen omdat je lichaam en je hersenen te overvloedig, krampachtig bezig zijn.

Als het ware verkramp je en dat zorgt ervoor dat de dingen die je niet hebt verwerkt naar boven komen en de boventoon voeren.

Daarnaast zijn stress slapen en dromen vaak zwart/wit of grijs/bruin van kleur en hebben ze ook een negatieve lading.  

    

Er zijn verschillende methodes om hiermee aan de slag te gaan!.

De eerste is dat je (als het ware) terug moet in je lichaam; zodat je energie weer ontspand ( dit bespreek ik in de sleeping beauty challenge). Je kunt ook denken aan jezelf verankeren, waardoor je ontspant en veilig leert slapen. lees hierover mijn blog Leer jezelf te verankeren     


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Claudia
2 jaar geleden

Stress heb ik al heel lang en nu ik mijn baan verloren al helemaal. Ik wilde je eigenlijk bedanken voor dit artikel. Groetjes Claudia

Marjan klop
2 jaar geleden

Beste Claudia,
Bedankt voor je reactie, ik heb het graag gedaan. Heel vervelend om te horen dat je je baan bent verloren. Ik snap heel goed dat het stress en spanning met zich mee brengt. Hopen dat je snel weer een baan vind.

Heel veel sterkte en een liefdevolle droom groet,
Marjan klop founder en blogger

Ben Van Wijk
2 jaar geleden

Wouw dat ik ook eens goed kon slapen. Leuk bericht weet alleen nog niet of ik er wat aan heb. Maar ik ga het zeker proberen.