• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Ego en dromen

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 07:00

Wat je moet weten over dromen! dromen zijn namelijk een verwerking van je dagelijkse leven. Het is niets meer, het is niets minder. Dat betekend ook dat in de basis je dromen niets betekenen. Nee sorry, het betekend niets. Je kunt het zo zien je kunt de zielsinformatie gebruiken om jezelf te leren kennen en bewustwording te ervaren van het feit dat.......  

 

Hoe werkt het nu eigenlijk dromen?.

 

  • Als je slaapt dan slaapt je ego als het ware ook - het staat op de non actief- waardoor je ziel als het ware dominant is. Je meest pure vorm, je intuïtie, je bron je basis staat open!. 
  •  Overdag plak je er onbewust post-its op "hieronder horen dus emoties, trillingen, gevoelens, klanken/geluid, geur, wie waren erbij betrokken, positief of negatief enzovoorts. Dit kun je ook het referentiekader noemen. Dit hele proces begint al bij je geboorte, het wordt naar mate je ouder wordt steeds verder uitgebreid.  

 

Iemand die in de westerse wereld woont en opgegroeid is heeft een bepaalde herinnering aan een kerstboom. Iemand die in bijvoorbeeld Azië woont of opgroeit  heeft er een totaal andere ervaring mee of zelfs helemaal niet.   

Verhuis je naar een ander land/continent enzovoorts dan verander je ook van post-its, nieuwe ervaringen zorgen voor nieuwe ego herinneringen. 

Als je slaapt plak je deze post op alles en iedereen, je spiegeld als het ware je dagelijkse ervaring. Dit geld ook voor de karaktereigenschappen van alles en iedereen die overdag je zijn gepasseerd (positief en negatief) op je droombeelden.   

  

 

Ego herinneringen worden uiteindelijk ook zielsherinneringen en neem je mee naar een eventueel volgend leven ( dit geld ook voor je vorig leven).  

 

Dat betekent dat als je droomt je ego maar voor ongeveer 20% aanwezig is; als je wakker bent dan is je ego voor het overgrootste deel actief aanwezig. De verklaringen van je dromen kan dan ook gezien worden vanuit het ego-perspectief  lees mijn blog (Het moet verklaarbaar en tastbaar zijn).

  

Je kunt denken aan; wat klinkt logisch voor mijzelf en wat past het beste bij me. Wat past er bij mijn ego of zielsherinnering en wat voelt goed.  Puzzelstukjes wil je in elkaar leggen omdat je het logisch en verklaarbaar wil maken.  Het eerst zien en dan geloven en het (aards) menselijk benaderen!. 

         

Zijn dromen dan niets waard, natuurlijk wel!. 

  • Het is informatie die je kunt gebruiken om jezelf te leren kennen!  
  • Wil je de droom verklaren omdat je het tastbaar en logisch wil maken - luister dan naar je intuïtie/gevoel en niet naar je ego.
  • Stil zijn, luiteren en laat je gedachte verzachten tot ze in het niets verdwijnen.   

    

Soms is een droom gewoon een droom 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

❤️
2 jaar geleden

❤️❤️❤️