• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Slapenloosheid gestegen tot 70%

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 07:00

Je kunt er niet omheen, door de grote hoeveelheid stress, problemen, angsten, nachtmerries die we op ons bord krijgen nu in corona tijd. Slapenloosheid was altijd al hoog er zijn verschillende redenen voor zoals Biologische slaapproblemen.  Stress Slapen  De Beste Slaaptip Slaapgevoeligheid

 

Je kunt ook denken te druk zijn met van alles en nog wat, tv computer, telefoon, tablet zijn een hele grote boosdoener voor slapenloosheid. De onbalans tussen rust en werk, gezin enzovoorts. Alles is nu nog  intensiever dan de slaapproblemen die je misschien al hebt ervaren. 

  

Heb je ook last van slapenloosheid?..

   

70% van de volwassen slaapt niet goed, dagdroomt niet, slaapt niet door, wordt te vroeg wakker. 

  

Je kunt ook denken aan trauma en karma staan er ook in verbinding mee!.  In de winter is het sneller donker - waardoor je een lamp aan doet en daardoor te lang wakker blijft. Gewoon weg te laat naar bed gaat. Daarnaast is de natuurlijke verbinding met je lichamelijke cyclus helemaal verstoort met alle gevolgen van dien - je kunt ook denken overdag oververmoeid, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, darmklachten enzovoorts.  

   

Slapen is het beste medicijn tegen angst!  Een slapendagboek kan je helpen

  

   

Slaapproblemen en vooral met slapenloosheid. Dit komt omdat er een te grote hoeveelheid prikkels is en/of een te grote hoeveelheid energie.

Hierdoor zijn mensen niet in staat om in non-remslaap te komen en/of hierbij heel veel problemen te ervaren waardoor de slaap niet tot stand kan komen. 

Een gemiddelde volwassenen heeft 8 uur slaap nodig en mensen met overgevoeligheid, hogere trilling, migraine vaak nog meer, dus denk aan jezelf en ga op de juiste tijd naar bed zo voorkom je vele obstakels.   

   

Wat gebeurt er als ik in slaapval met stress enzovoorts in mijn lichaam?. 

 

  • Je hoofd ( hersenen) ruimen alles op als je slaapt, ze organiseren het.
  • Je hersenen plaatsen het als het ware op de juiste plek zodat je als het opnieuw nodig hebt binnen een seconde weet te vinden.
  • Als je met stress - vol van gedachte inslaapt valt - overwerk je als het ware je hersenen.
  • Je hersenen ruimen alles op en je vult het met dezelfde gang weer aan.

 

 

Je kunt het zien als een stapel boeken naast de boekenkast. Als je stress hersenen één boek teruggezet hebben in de boekenkast, heb je er (terwijl slaapt) al weer twee extra boven opgelegd.

Je hoofd krijgt de stapel niet leeg of het moet er heel veel moeite voor doen.  ( mensen het ADHD of vormen hiervan hebben hier heel vaak last van) 

 

 

Wist je dat we er liever over klagen, dan dat we er echt iets aan doen!

Accepteer dat het zo is, investeren in jezelf is want het is zo ontzetten belangrijk vooral nu het al lastig genoeg is!. Geef jezelf de kans om weer in balans te komen, nu eindelijk eens een volledig nacht door te slapen, goed in slapen, geen nachtmerries meer. 

 

      

"direct verandering in je leven aanbrengen?." download het gratis slapendagboek


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Mark
3 jaar geleden

Ik slaap al werken slecht, wat ik ook probeer het wordt maar niet beter. Deze tips ga ik zeker gebruiken.

Gr Mark