• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Corona versterkt nachtmerries

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 07:00

We leven in bizarre tijden en corona heeft niet alleen invloed op slapenloosheid die met 70% het hoogste aantal is in de geschiedenis die wij meetbaar kunnen verklaren. 

 

Corona is ook nummer 1 oorzaak van nachtmerries, paniekaanvallen, slaapverlamming, slaapkamerangst, dagdromenangst en droomangst enzovoorts. Nachtmerries komen veel meer voor, het heeft meer impact en het zorgt er ook nog eens voor dat het langer duurt om het te verwerken. 

 

Daarnaast heeft het ook invloed op ons dagelijkse leven en het stressniveau dat door de corona duidelijk aanwezig is. Neem tijd om je nachtmerries te doorgronden, te accepteren enzovoorts.    

  

 

Hoe ga ik met nachtmerries om in corona tijd?.

 • Praat erover, deel je nachtmerrie en je verhaal. Luister vooral naar je gevoel en intuïtie 
 • Probeer niet alles te verklaren  "Soms is een droom gewoon een droom!" Dat geld ook voor nachtmerries.      
 • Schrijf het op in een dromendagboek of slapendagboek, zodat je de rode draad kunt vinden.  
 • Neem tijd om te dagdromen en/of te mediteren - dit zorgt er namelijk voor dat je als het ware overdag ook de tijd neemt om te ontladen. 
 • Je angst, emoties, gevoelens enzovoorts los te laten. Waardoor je als je slaapt minder last hebt van nachtmerries en trauma's en nachtangsten. 
 • Na een nachtmerrie drink je een glas water!
 • Als je slaapt dan droog je als het ware een beetje uit en vooral als je een nachtmerries hebt zweet je het water dat in je lichaam aanwezig weg.
 • Dus zorg ervoor dat je water drinkt na een nachtmerries, zodat je lichaam weer tot rust kan komen en in balans raakt.  Een aanvullend blog om te lezen is Heeft het Corona virus invloed op dromen 

  

   

Bewust zijn van je gedachtes is de eerste stap naar verandering. 

Leer jezelf te verankeren zodat je weer terugkomt in je lichaam...  Slaapgevoeligheid Misschien klinkt het wat zweverig maar als je weer terug komt in jezelf dan verdwijnt de nachtmerrie ook sneller en maakt het plaats voor een meer ontspannen inslaap moment.  

Must know ! 

Dromen dus ook nachtmerries zijn een verwerking van je dagelijkse leven, als er sprake is van trauma, angst en emoties wordt dit versterkt.  Als je slaapt is je ego als het ware minder actief ( inactief) en je intuïtie actief.

Waardoor je intuïtie op zijn puurst is. Je meest pure ik komt naar boven als je slaapt; waardoor je dit kunt gebruiken om op persoonlijk gebied ( in welke vorm dan ook spiritueel of menselijk) te groeien en te ontwikkelen.  

    

Omdat je lichaam en je hersenen te overvloedig, krampachtig bezig zijn. Als het ware verkramp je en dat zorgt ervoor dat de dingen die je niet hebt verwerkt naar boven komen en de boventoon voeren. Daarnaast zijn Burn-out en stress dromen, "corona" nachtmerries vaak zwart/wit of grijs/bruin van kleur en hebben ze ook een negatieve lading. 

 

Ga niet huilend naar bed, dit versterkt namelijk je nachtmerries - als last hebt van emoties enzovoorts vlak voordat je wilt gaan slapen. Neem dan extra tijd om je tranen te drogen voordat je gaan slapen. Ik weet het klinkt gemakkelijk maar huilen, verdriet of te wel trauma emoties versterkt nachtmerries!. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
3 jaar geleden

Goede tips! Ik gebruik je informatie en je tips vaak in mijn eigen spirituele mediumpraktijk.

Marianne medium en coaching

Marjan klop
3 jaar geleden

Beste Marianne,

Bedankt voor je reactie en het compliment

Een liefdevolle droom groet,
Marjan klop founder en blogger

Carola
3 jaar geleden

Ik vind dit een lastig onderwerp. Ik heb zelf al jaren last van nachtmerries en weet nog steeds niet hoe ik hiermee om moet gaan. proberen ga ik je tips zekers.

Bedankt groetjes Carola

Marjan klop
3 jaar geleden

Beste Carola,

Bedankt voor je bericht, ik hoop dat je iets aan de tips hebt. Lees eventueel ook mijn andere slaapblogs met tips en ondersteuning.

Een liefdevolle droom groet,
Marjan klop founder en blogger