• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

De slaapfabeltjeskrant

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 12:15

Waarom staat goed slapen nog niet op je prioriteitenlijstje?..... Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat we echt te weinig slapen! Doctoren maken zich echt zorgen over de hoge toename van slapenloosheid, 

Het loopt inmiddels op tot 70% en doordat we met in een lockdown zitten neemt de slapenloosheid met de dag toe. 

Er moet echt nodig wat aan gebeuren, dat is één ding dat zeker is!. Veel mensen trekken te laat aan de bel, al dan niet actie op ondernemen. Terwijl je al veel eerder aan jezelf kunt werken waardoor je echte grote problemen kunt ondervangen.  

 

 

Slaapproblemen gaan over het algemeen genomen niet vanzelf weer weg!  

Je lichaam neemt een nieuw (ongezond) ritme aan.  "De ik heb het mezelf aangeleerd fabel! ".   Ja ik heb maar 5 uur slaap nodig en dan kan ik nog steeds goed functioneren. Maar wist je dat je daardoor je biologisch ritme helemaal verstoort.

Je lichaam is gebouwd voor 7 a 8 uur slaap!. Hoe meer je in je hoofd zit.  "Nadenkt", hoe langer je lichaam nodig heeft om alles te structuren en op te ruimen!....

Deze regel is speciaal voor alle mensen die denken dat je met 5/6 uur slapen goed kunt functioneren!  

Op het moment dat er stress in je lichaam zit, hoe langer je hoofd (hersenen) nodig hebben om op te ruimen - Je zou nu dus juist 9 uur moeten slapen in plaats van 8 uur!  

  

          

 

Elke dag put je lichaam, je hersenen (hoofd) als het ware uit , je levert al dagen een topprestatie. Wat maar tot één ding uit kan monden. Dat is nog meer stress.

Het lijstjes met voorbeelden is nog veel langer,.. Maar ik zal je de rest besparen; ik denk namelijk dat je wel een idee hebt hoe erg de gevolgen kunnen zijn als je structureel te weinig slaapt.  

   

Dat betekend dat je over één jaar 730 uur slaap te kort komt. 2920 uur slapen in een jaar is de norm!. Kom je dus structureel 2 uur te kort dat betekend dat je maar 2190 slaapt in een jaar!.  

   

Een ingeroeste overtuigingen en slaapproblemen kun je niet met een easy gouden slaappil of wonder formule oplossen. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Voorkom erger,...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.