• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Gratis

Compenserende dromen

Gepubliceerd op 14 januari 2021 om 10:12

Wist je dat er zoiets bestaat als compenserende ( fantasie) dromen een andere omschrijving is het verbeteren of verreikende dromen. Dit zijn dromen die je bewust doen worden van het feit dat... Het is dat stukje wat je in je waakbestaan mist of niet kunt oplossen.

 

Emoties, gevoelens, liefdeloosheid, stress, burn-out ervaringen, trauma's en andere dingen die  je ter compensatie opvult. 

Deze ervaring komt het meest voor op momenten dat je als het ware zelf niets hebt.  Daarom is dit ten tijde van corona ook een terugkerende droom onderwerp wat belangrijk is om rekening mee te houden. 

Compenserende (fantasie) dromen kun je ook projecteren op beroemdheden, influencers, mensen die rijk en/of succesvol zijn terwijl jezelf totaal dat niet bezit en/of in je levensdoel hebt. Het geeft boodschappen weer, inzichten weer, mogelijkheden weer die je zou kunnen ondernemen of uit kunnen voeren. 

 

 

Compenserende dromen zijn niets meer en niets minder dan de bewustwording van het feit dat je iets mist, niet hebt, nodig hebt enzovoorts. 

  

 

Het is je diepste verlangen, je intuïtie, levensdoel dat heel diep verstopt zit en alleen duidelijk zichtbaar is terwijl je slaapt en/of als je ego als het ware in niet actieve stand staat.  Compenserende dromen komen meer voor dan je denkt - vooral als er onbalans in je leven aanwezig is.

Het geeft dat stukje erkenning weer waar je diepste verlangen zoekend naar is. Je maakt het mooier dan dat het in werkelijkheid is. Het komt eerder voor bij mensen met een depressie, burn-out, stress en/of trauma en zware omstandigheden. 

 

Het geeft je ego, je ziel een beter of andere levensgevoel! 

 

Compenserende dromen komen vaak terug, maar dan over het algemeen in een nieuwe verpakking ( andere vorm) locatie, situatie maar wel in dezelfde context of zelfde energie. Gebruik de compenserende dromen als informatie bron om jezelf te leren kennen en te ontdekken.

Door bijvoorbeeld een dromendagboek of slapendagboek bij te houden krijg je inzicht in dat wat je mist in je leven en/of dat wat je nodig hebt.

 

 

Het is niet dat compenserende dromen geen betekenis hebben! Het woord zegt het al, het compenseert. Het zorgt eerder voor een goed gevoel "het streelt je ego", dan dat het iets dieps en/of spiritueels betekend.

Dat neemt niet weg dat ook dit soort dromen een belangrijk onderdeel zijn van je droomproces en jezelf goed leren kennen. Je kunt ook door dit soort dromen de rode draad vinden. 

     

Soms is een droom gewoon een droom, dat geld ook voor compenserende dromen!      


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.