• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Overgangsdromen

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 10:33

Je zit in de overgang, je droomt heel intensief en dan vooral over bloed, ongesteldheid, seks, borsten, billen, vagina, genegenheid en klaarkomen.  Je kunt ook denken aan dromen over je huis, je verleden, gezin, familie. Maar het meest opvallende van overgang dromen is dat je het gevoel kunt ervaren van dingen missen. 

 

Je reflecteert op alles wat je hebt bereikt maar ook dat wat je hebt gemist. Nog een opvallende droomsoort is dat je droomt over het veranderen van je lichaam alsof je transformeert in iets anders, fantasie dromen. Het gevoel hebben niet in je lichaam te zitten en/of een verbinding te hebben met jezelf en alles wat er in je leven aanwezig is. 

 

 

Daarnaast leer je vaak meer te luisteren naar hun lichaam en zielsverbindingen en droom je veel over water, tunnels, verdrinken en/of maak je verbinding met de baarmoeder van het leven.  Overgangsdromen staan in verbinding met het leren lucide dromen, bewustwording van het feit dat en spirituele verbinding met het universum 

 

De opvliegers gaan ook in je dromen verder, je wordt dus bezweet wakker of je kunt dromen over warmte, zon, zweet enzovoorts. 

 

      

 

Dromen tijdens de overgang hebben geen extra aanvullende betekenis (behalve dat het bepaalde onderwerpen zijn) en dat het heel veel vertelt over de situatie waarin je zit en je lichamelijke verandering en transformatie. Dat neemt niet weg dat het heel intensief is en tot nachtmerries, angsten, trauma, slapenloosheid kan leiden. Natuurlijk komen er bij overgang dromen, slapen heel veel andere dingen kijken waar je wel degelijk echt de aandacht aan moet schenken. 

 

Korter slapen, te weinig uren slapen, oververmoeidheid en prikkelbaar wakker worden 

 

Een leuk weetje is dat nog voordat je als het ware bewust bent van het feit dat je in de overgang bent dat je al droomt over dit soort onderwerpen. Je lichaam geeft het als het eerste aan in je dromen!  

 

Nog een ander typisch overgangsdroomsymptoom is dat de energieverbinding van de vollemaan en de nieuwe maan energie veranderd, je lichaam reageert minder en/of op een andere manier op de standen van de maan. De invloed van de seizoenen veranderd door dat je in de overgang komt.   


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.